Vammaisten ja kehitysvammaisten palvelut kuva

Fysio- ja toimintaterapia

Erityisryhmien asiantuntijapalveluiden fysio- ja toimintaterapia Honkalampi-keskuksessa

Asiantuntijamme auttavat sinua, kun tarvitset esimerkiksi arvion terapian tai apuvälineen tarpeesta tai ohjausta ja tukea arkielämän tilanteissa. Palvelut on tarkoitettu kaiken ikäisille asiakkaillemme. Osa palveluista toteutuu Honkalammella, osa luonnollisessa toimintaympäristössäsi. Sinulle suunnitellun terapian toteuttavat yksityiset tai kunnalliset terapeutit.

Fysioterapia

Fysioterapia sisältää esimerkiksi liikkumisen, toimintakyvyn ja toimintarajoitteiden arviointia toimintaympäristössäsi. Fysioterapialla tuetaan liikunta- ja toimintakykyäsi yhteistyössä läheistesi ja muiden liikunta- ja kuntoutuspalveluja tuottavien tahojen kanssa. Fysioterapia sisältää lähiympäristösi ohjausta ja tarvittavien tukitoimien suunnittelua.

Toimintaterapia

Toimintaterapia sisältää niiden taitojesi arvioimista, joita tarvitset arkielämässä. Toimintaterapialla tuetaan esimerkiksi karkea- ja hienomotorisia taitoja, hahmottamisen taitoja, tarkkaavuuden säätelyä sekä omatoimisuutta ja itsetunnon vahvistumista. Toimintaterapia sisältää lähiympäristösi ohjausta ja tarvittavien tukitoimien suunnittelua.

Apuvälineet

Autamme sinua löytämään sinulle sopivat liikkumisen ja toiminnan apuvälineet sekä opastamme niiden käytössä. Lasten ja nuorten apuvälinehankinnat toteutuvat keskitetysti Siun soten apuvälinekeskuksen kautta. Aikuisten apuvälinehankinnat toteutuvat perusterveydenhuollon kautta.

Yhteystiedot Vammaispalvelut Fysio- ja toimintaterapia

Yhteystiedot

Fysioterapeutit
Puh. 013 330 4251
ja 050 388 6712

Toimintaterapeutit
Puh. 013 330 5055
ja 013 330 5052

Ylämyllyntie 94, Talo U, 80400 Ylämylly

somejako