Puhelinpalvelun hoitaja puhelimessa kuvakaruselli

Tiimimalli

Tiimityöskentelyyn perustuvassa toimintamallissa asiakkaan asian hoito pyritään aloittamaan heti ja viemään mahdollisuuksien mukaan loppuun saman päivän aikana.

Tiimityöskentelymalli Siun soten terveysasemilla

Moniammatilliseen tiimiin voi kuulua hoitajien ja lääkäreiden lisäksi muun muassa fysioterapian, mielenterveys- ja päihdepalvelujen, sosiaalipalvelujen ja suun terveydenhuollon ammattilaisia.

Kun soitat terveysasemalle, puheluusi vastaa sairaanhoitaja. Hän kysyy tarvittaessa neuvoa toiselta tiimin jäseneltä, joka antaa neuvoja hoitajalle, soittaa sinulle itse tai pyytää sinut käymään omalla vastaanotollaan.

Etätoiminta on keskeinen osa tiimimallia. Hoidamme etänä silloin, kun ei ole tarvetta vastaanottokäynnille. Näin säästämme sekä ammattilaisen että potilaan aikaa ja vaivaa, vähennämme infektiosairauksien leviämistä ja luontokin kiittää.

Tiimimalliin kuuluu olennaisena osana oma yhteyshenkilö.

Saat oman yhteyshenkilösi nimen ja suoran puhelinnumeron silloin, kun soitat terveysaseman ajanvarausnumeroon ensimmäisen kerran tiimimalliin siirtymisen jälkeen.

Jatkossa olet yhteydessä omaan yhteyshenkilöösi joko puhelimitse tai Omaolo-palvelun kautta* kaikissa terveyteen liittyvissä asioissa.

Näin toimit terveysasemasi siirryttyä tiimimalliin

Ensimmäisellä kerralla soita terveysaseman ajanvarausnumeroon

  • Jätä takaisinsoittopyyntö, niin soitamme sinulle saman päivän aikana takaisin.
    Alkuvaiheessa takaisinsoittojono voi kasvaa niin, että puhelumme voi tulla poikkeuksellisesti vasta klo 16 jälkeen.

Jatkossa ota yhteyttä suoraan yhteyshenkilöösi kaikissa terveyteen liittyvissä asioissa

  • Soita yhteyshenkilön suoraan numeroon ja jätä soittopyyntö.
  • Yhteydenotto Omaolo-palvelun* kautta. Saat ohjeet palvelun käyttöön omalta yhteyshenkilöltäsi.
     
*Omaolo-palvelussa 17.5. todetun häiriön vuoksi palvelu toistaiseksi pois käytöstä!
Niinivaaran terveysasemalla pilotoidaan Siun soten alueella ensimmäisenä kansallisen Omaolo-palvelun kautta tapahtuvaa sähköistä yhteydenottoa tässä tarkoituksessa. Muilla terveysasemilla yhteyshenkilöön ollaan yhteydessä puhelimitse.

 

Tiimimalliasemat

Tiimimallin terveysasemat

Tiimimalli on otettu käyttöön:
Heinäveden, Ilomantsin, Juuan, Kiteen, Kontiolahden, Lehmon, Liperin, Outokummun, Polvijärven ja Tohmajärven terveysasemilla sekä Niinivaaran terveysasemalla Joensuussa.

somejako