Podcast pääkuva

Podcast

Siun soten podcasteissa annetaan asiantuntijoiden puhua, ja pureudutaan ajankohtaisiin teemoihin muutama jakso kerrallaan. Podcasteja voit kuunnella helpoiten tältä sivulta tai SoudCloudista.

Henkilökohtainen budjetti vammaispalveluissa

Sarjassa keskitytään henkilökohtaisen budjetoinnin kokeiluun, jota pilotoidaan vaikeavammaisten ja kehitysvammaisten palveluissa vuosien 2018–2019 aikana.

Henkilökohtaisen budjetin kokeiluun toivotaan mukaan lisää asiakkaita ja palveluntuottajia Siun soten alueelta. Sarjassa julkaistaan neljä erityisesti asiakkaille ja palveluntuottajille suunnattua podcastia, joista kukin lähestyy aihetta hieman eri näkökulmasta.

Lue lisää henkilökohtaisesta budjetista.

Jakso 1: Yleistä henkilökohtaisesta budjetista

Tässä jaksossa keskustelemme muun muassa siitä, mikä henkilökohtainen budjetti on ja mitä se voi sisältää. Kerromme myös Siun Valinnanvapaus (SiVa) –hankkeesta ja siitä, miten asiakas voi päästä mukaan hankkeessa toteutettavaan henkilökohtaisen budjetin kokeiluun. Kannustamme myös kaikkia Siun soten alueen yrittäjiä ja palveluntuottajia hakeutumaan rohkeasti mukaan. Hankkeella on palveluntuottajille suljettu Facebook-keskusteluryhmä, liity mukaan keskusteluun!

Tällä kerralla aiheesta ovat keskustelemassa kehittämisasiantuntija Päivi Puhakka SiVa-hankkeesta ja Nadia Sabour Siun soten viestinnästä.

Jakso 2: Palveluntuottajan näkökulma henkilökohtaiseen budjettiin

Tässä jaksossa tarkastelemme henkilökohtaista budjettia palveluntuottajan näkökulmasta. Toivomme tämänkertaisen keskustelun antavan Siun soten alueen yrittäjille ja palveluntuottajille vertaistukea sekä rohkeutta osallistua käynnissä olevaan kokeiluun.

Edellisestä jaksosta tuttujen Päivin ja Nadian vieraina ovat tällä kerralla Heinävedellä sijaitsevan Leväniemen toimintakeskuksen johtaja Terttu Rantala ja palvelujohtaja Raila Koponen. Keskustelemme vieraidemme kanssa siitä, mikä heidät sai kiinnostumaan henkilökohtaisesta budjetista ja lähtemään mukaan kokeiluun. Lisäksi pohdimme muun muassa sitä, miksi myös pienyrittäjien ja pienillä paikkakunnilla toimivien kannattaa hakeutua palveluntuottajiksi.

Vieraamme haastavat Siun soten alueen yrittäjät ja palveluntuottajat laajasti mukaan henkilökohtaisen budjetin kokeiluun, jotta aikaan saataisiin mahdollisimman aito tilanne, jossa asiakkaiden valinnanvapaus voi toteutua.

Jakso 3: Kokemusasiantuntijan ajatuksia henkilökohtaisesta budjetista

Tässä jaksossa tutustumme hieman tarkemmin kokemusasiantuntijan työhön. Aiemmissakin jaksoissa äänessä olleet Päivi ja Nadia ovat saaneet tällä kerralla vieraakseen joensuulaisen Arja Pappisen, joka toimii kokemusasiantuntijana SiVa-hankkeessa.

Vieraamme kertoo meille omasta taustastaan ja roolistaan kokemusasiantuntijana sekä omia mietteitään henkilökohtaisesta budjetista. Keskustelemme lisäksi siitä, miksi vammaispalvelujen asiakkaan kannattaisi kokeilla henkilökohtaista budjettia ja mikä sen käyttöönotossa voi toisaalta myös mietityttää.

Jakso 4: Asiakkaan kokemuksia henkilökohtaisen budjetin käytöstä

Tässä viimeisessä jaksossa tarkastelemme henkilökohtaista budjettia asiakkaan näkökulmasta. Päivin ja Nadian vieraiksi ovat tällä kerralla saapuneet SiVa-hankkeessa henkilökohtaista budjettia kokeillut Outi Suo-Anttila ja Siun soten vammaispalvelujen palveluohjaaja Tanja Pesonen.

Asiakkaamme Outi kertoo, miksi hän lähti mukaan henkilökohtaisen budjetin kokeiluun ja mitä uutta se on hänen arkeensa tuonut. Hän kannustaa muitakin vammaispalvelujen asiakkaita miettimään, millaisia asioita he todella haluavat tehdä: "Olkaa rohkeita ja ottakaa vastuu elämästänne!" Palveluohjaajamme Tanja puolestaan kertoo, millä tavoin hän on ollut asiakkaan tukena henkilökohtaisen budjetin kokeilussa ja mitä mieltä hän itse on henkilökohtaisesta budjetista.

SiVa-hanke päättyi 31.10.2019, mutta henkilökohtainen budjetti tulee olemaan jatkossakin yksi keino järjestää Siun soten vammaispalveluita. Hankkeen aikana saatiin arvokasta tietoa ja kokemuksia henkilökohtaisen budjetin käytöstä, josta lämpimät kiitoksemme kaikille hankkeessa mukana olleille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille!

 

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäpäällikkö
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkosivut)
Mirja Laukkanen
puh. 013 330 4303
mirja.laukkanen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

 

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Vuoden 2021 uutiskirjeet

somejako