Lasten, nuorten ja perheiden palvelut kuva

Neuvolat

Neuvolasta saat apua, kun suunnittelet raskautta tai raskauden ehkäisyä tai kun perheesi odottaa lasta. Äitiysneuvolassa tehdään myös synnyttäneiden naisten jälkitarkastukset. Neuvolat antavat perheille ammatillista apua terveysasioissa ja tekevät muun muassa terveystarkastuksia valtakunnallisten suositusten mukaan.

Lapsen syntymän jälkeen käydään lastenneuvolassa säännöllisesti. Molemmat vanhemmat ovat tervetulleita kaikille neuvolakäynneille.

Perheneuvola auttaa ja tukee lapsen ja nuoren psyykkiseen kehitykseen, vanhemmuuteen ja perheen vuorovaikutussuhteisiin liittyvissä asioissa. Perheneuvolasta saa asiantuntijan apua lapsen käyttäytymis- tai tunne-elämän pulmiin.

Raskaudenehkäisyasioissa ota yhteyttä oman alueesi perhesuunnitteluneuvolaan.

Neuvola on lähipalvelua ajanvarauksella

Neuvolat toimivat ajanvarauksella. Voit jättää yhteydenottopyynnön tai varata ajan omalle terveydenhoitajallesi verkkoajanvarauksessa, tai varata ajan puhelimitse puhelinaikana. Sähköpostilla emme varaa vastaanottoaikoja, emmekä voi hoitaa asiakasasioita.

Neuvolapalvelut järjestetään lähipalveluna alueen neuvoloissa. Palveluihin ovat oikeutettuja Siun soten alueen asukkaat, sekä ulkokuntalaiset tehtyään ilmoituksen terveysaseman vaihdosta, tai saatuaan maksusitoumuksen omasta kotikunnastaan.

Neuvolapalvelut ovat asiakkaalle maksuttomia.

Saat muistutuksen neuvola-ajasta tekstiviestillä

Tekstarimuistutus on käytössä kaikille äitiys-, lasten- ja perheneuvoloiden asiakkaille.

Muistutus neuvola-ajasta lähetetään sinulle kaksi vuorokautta ennen varattua aikaa siihen puhelinnumeroon, jonka olet ilmoittanut potilastietoihisi.

Tekstiviestin sisältö on: ”Muistutus ajanvarauksesta (päivä ja kellonaika) (toimipaikka). Viestiin ei voi vastata. T. Siun sote”

Äitiys. ja lastenneuvolan kesälomakauden infoteksti

Kesälomakaudella viikoilla 25–32 keskitämme neuvolapalvelut raskaana olevien ja 0–18-kuukauden ikäisten lasten tarkastuksiin.

Kiireellisissä leikki-ikäisten asioissa voit olla yhteydessä keskitettyyn puhelinpalveluumme.

Toivomme perheesi asioivan ensisijaisesti oman kuntasi neuvolassa.

Kesäaukioloajat - nosto

Yhteystiedot Neuvolat Puhelinpalvelu

YHTEYSTIEDOT

Neuvoloiden puhelinpalvelu
puh. 013 330 2841
arkipäivisin klo 7.30-15.00

lasten, nuorten ja perheiden yhdistykset linkki

Toimintaa ja tukea yhdistyksissä

jelli.fi

somejako