Koululaisten ja opiskelijoiden palvelut kuva

Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuollon palveluissa on tällä hetkellä ruuhkaa. Kiireisissä asioissa pyydämme varaamaan ajan verkkoajanvarauksen kautta tai lähettämään yhteydenottopyynnön Wilman kautta omalle terveydenhoitajalle. Voit varata ajan tai yhteydenottopyynnön myös muulle kuin omalle terveydenhoitajille.

Kouluterveydenhuolto palvelee kaikissa oppilaan fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen liittyvissä kysymyksissä.

Kouluterveydenhuollon tavoitteena on

  • oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun, kehityksen ja psyykkisen hyvinvoinnin tukeminen yhteistyössä vanhempien, opettajien ja muun oppilashuollon kanssa.
  • tunnistaa oppilaan ja hänen perheensä erityisen tuen tarve ja järjestää tarvittava tuki mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.
  • edistää koko kouluyhteisön ja -ympäristön terveyttä, hyvinvointia ja turvallisuutta.

Vuosittaiset terveystarkastukset

Oppilas käy terveystarkastuksessa vuosittain. 1., 5. ja 8. luokan tapaaminen on laaja terveystarkastus, jolloin oppilas tapaa sekä terveydenhoitajan että lääkärin. Laajaan terveystarkastukseen kutsutaan mukaan myös oppilaan huoltajat. Tapaamisessa on mahdollista keskustella perheen tarvitsemasta tuesta. Opettajan palaute oppilaan koulunkäynnistä on osa laajaa terveystarkastusta.

Milloin yhteys kouluterveydenhoitajaan

  • Oppilaan hyvinvointiin liittyvissä asioissa ota ensisijaisesti yhteyttä kouluterveydenhoitajaan. Koululääkärin vastaanotoista sovitaan etukäteen terveydenhoitajan kanssa.
     
  • Jos lapsella on jokin perussairaus, joka on huomioitava koulupäivän aikana (lääkitys, varautuminen ensiaputilanteisiin), siitä on hyvä olla yhteydessä omaan opettajaan ja terveydenhoitajaan.
     
  • Erityisruokavalioista otetaan yhteyttä koulun terveydenhoitajaan. Muutoksista perhe ilmoittaa koulun keittiöön.
     

Koulupäivän aikana sattuneet tapaturmat ja sairastumiset hoidetaan mahdollisuuksien mukaan kouluterveydenhuollon vastaanotolla. Opettaja ilmoittaa oppilaan sairastumisesta tai tapaturmasta myös suoraan huoltajalle. Äkillisissä sairastapauksissa ja kouluajan ulkopuolella ensisijainen hoitopaikka on oma terveysasema.

Peruskoululaisten suun terveyttä hoidetaan hammashoitoloissa.

Kouluterveydenhuolto perustuu lakiin ja on asiakkaalle maksutonta. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä palvelusta peritään 18 vuotta täyttäneiltä sakkomaksu.

Kouluterveydenhoitajien yhteystiedot löytyvät koulujen verkkosivuilta.

Yhteystiedot

Karhunmäen koulu

Karhunmäen koulun oppilas nähdään aktiivisena ja uteliaana toimijana. Sekä koulun sisätilat että sen piha-alue erilaisine kiipeilytelineineen, pelikenttineen ja kiikkuineen antavat lapselle hyvät ja monipuoliset mahdollisuudet oppia, kasvaa ja kehittyä. Tavoitteenamme on, että sekä oppilaat että koulun henkilökunta viihtyvät koulussa ja voivat hyvin. Sen myötä Karhunmäen koulu on lapsille turvallinen paikka oppia ja kasvaa.


Koulun suunnittelun lähtökohtana on ollut uusi oppimisympäristö. Karhunmäen koulussa tämä tarkoittaa, että opetusryhmät tulevat toimimaan kolmessa pesässä, joista jokainen muodostuu neljästä kotiluokasta, jotka ovat yhdistettävissä siirtoseinillä sekä toisiinsa että luokkien keskellä sijaitsevaan soluaulaan. Koulua on suunniteltu samaan aikaan uuden opetussuunnitelman kanssa. Tarkoituksena on ollut saada aikaan mahdollisimman hyvin uuden opetussuunnitelman mukaista opiskelua palvelevat tilat. Tilojen suunnittelussa johtoajatuksina ovat olleet viihtyisyys, pedagoginen muunneltavuus ja joustavuus arjen eri tilanteisiin. Käytännössä kaikki koulun tilat ovat erilaisia opiskelutiloja.


Karhunmäen alakoulu palvelee uuden kasvavan asuinalueen ja sen lähiympäristön 300 oppilasta ja 26 esikoululaista. Kouluajan ulkopuolella se tarjoaa alueen asukkaille, oppilaitoksille ja urheiluseuroille sekä järjestöille tiloja erilaisiin aktiviteetteihin.


Rakennettu kerrosala on n. 5 000 m2 ja lämmintä huoneistoalaa 4 140 m2. Rakennuksen julkisivut ovat poltettua vaaleaa tiiltä, johon on yhdistetty puuverhousta ja rakennuksessa on lapekatto. Piha-alue on lähialueen asukkaiden käytössä monipuolisine välineineen myös kouluajan ulkopuolella. Rakennus on rakennettu energiaa vähän kuluttavaksi (A- luokka) ja aurinkoenergia on täydentämässä energiatarvetta. Koulussa on rakenteilla tietojärjestelmä, jonka avulla lapset pääsevät opiskelussaan tutkimaan koulurakennuksen eri toimintoja (mm. lämmitys, vedenkulutus, aurinkoenergian tuotto) kestävän kehityksen näkökulmasta.

Palvelun kieli: suomi.

Käyntitiedot

Muut yhteystiedot

Varaa aika verkossa Verkkoajanvaraus

Yhteystiedot - koulut

Yhteystiedot

Henkilökunnan yhteystietohaku

Hae henkilökunnan yhteystietoja esimerkiksi avainsanoilla koulukuraattori, kouluterveydenhoitaja, koulupsykologi, opiskelijahuolto  tai koulun nimellä.

Yhteystiedot löytyvät myös koulujen sivuilta.

Nosto Sekasin chat

Sekasin-chat

Sekasin-chat (sekasin.fi)

Sekasin-chat on nuorille suunnattu palvelu. Chat palvelee arkisin 9–24 ja viikonloppuisin 15–24.

Chatin toiminnan ylläpitämisestä vastaa Sekasin Kollektiivi. Sekasin Kollektiivi on MIELI Suomen Mielenterveys ry:n, Suomen Punaisen Ristin, Setlementtiliiton ja SOS-Lapsikylän koordinoima yhteenliittymä.

Nuorten yhdistykset linkki

Toimintaa ja tukea yhdistyksissä

jelli.fi

somejako