Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Uutisarkistot: 2019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Liikkuva hammashoitola tuo hammastarkastukset kouluihin ja ikäihmisten luo
Tuupovaaran kouluterveydenhoitajan huone muuntui tilapäiseksi hammashoitolaksi. Liikuteltava yksikkö kulkee auton kyydissä minne vain.
Tuupovaaran kouluterveydenhoitajan huone muuntui tilapäiseksi hammashoitolaksi. Liikuteltava yksikkö kulkee auton kyydissä minne vain.
10.04.2018

Liikkuva hammashoitola tuo hammastarkastukset kouluihin ja ikäihmisten luo

 

Siun sote on hankkinut liikuteltavan hammashoitoyksikön koko maakunnan hammashoitoloiden käyttöön. Yksikkö alkaa ensivaiheessa kiertää kouluissa ja jatkossa sen on tarkoitus palvella myös ikäihmisiä, joille hammashoitolaan tuleminen on hankalaa.

– Tarkoituksena on tehdä hammastarkastukset kouluilla ensin niissä paikoissa, joista on pitkä matka lähimpään vakituiseen hammashoitolaan, kertoo Siun soten johtava ylihammaslääkäri Virva Vänttinen.

Liikkuva hammashoitoyksikkö on otettu käyttöön tällä viikolla. Tuupovaaran alakoululla hammastarkastukset aloitettiin maanantaina ja ne jatkuvat kuluvan viikon perjantaina. Syksyllä yksikkö lähtee kiertämään muihin kouluihin muun muassa Viinijärvellä ja Polvijärvellä.

Yksikön taitettava hammaslääkärin tuoli ja instrumenttikärry mahtuvat tilavaan matkalaukkuun ja se kulkee auton kyydissä minne vain. Yksikkö ei vaadi tilalta juuri muuta kuin pistorasian, joten esimerkiksi kouluterveydenhoitajan huone sopii hyvin tilapäiseksi hammashoitolaksi.

Liikkuvan hammashoitoyksikön kanssa matkaavat lähinnä suuhygienisti–hammashoitaja-työparit, mutta tietyt hammaslääkärin toimenpiteet onnistuvat myös. Ensisijaisena tarkoituksena on kuitenkin seulontatyyppisten tarkastusten toteuttaminen.

– Perheitä varmasti helpottaa, kun koululaisia ei tarvitse kesken päivän lähteä kuljettamaan hammastarkastukseen. Varattuja aikoja ei myöskään jää niin paljon käyttämättä ja kaikki lapset pääsevät hammastarkastukseen, kertoo Vänttinen.

Jos lapsen hammastarkastuksessa havaitaan enemmän korjaavan hoidon tarvetta ja reikiintymisriskiä, varataan edelleen aika varsinaiseen hammashoitolaan yhdessä vanhempien kanssa.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Viestintäpäällikkö
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkosivut)
Mirja Laukkanen
puh. 013 330 4303
mirja.laukkanen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelut)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelut)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, ma.
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 4526
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme:

Perhekeskusten terveiset
Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.
Lue lokakuun 2020 uutiskirje
Tilaa uutiskirje tästä

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)