Ajankohtaista

Uutisarkistot: 2018, 2017, 2016, 2015

« Back

Siun soten lähettämiä ajanvarauskirjeitä ja päätöksiä voi vastaanottaa sähköisesti Suomi.fi-verkkopalvelussa

Siun soten lähettämiä ajanvarauskirjeitä ja päätöksiä voi vastaanottaa sähköisesti Suomi.fi-verkkopalvelussa

Siun sote on ottanut käyttöön uuden verkossa toimivan palvelukanavan Suomi.fi-viestit. Palvelun kautta asiakkaat voivat vastaanottaa muun muassa ajanvarauskirjeitä sekä asiakasmaksu- ja maksuvapautuspäätöksiä sähköisesti paperipostin sijaan. Palvelun kautta voi myös viestitellä tietoturvallisesti Siun soten kirjaamon sekä sosiaali- ja potilasasiamiesten kanssa.

Aluksi palvelussa voi vastaanottaa Liperin, Outokummun, Polvijärven ja Heinäveden hammashoitoloiden sekä keskussairaalan kirurgian poliklinikan ajanvarauskirjeitä. Lisäksi asiakasmaksu- ja maksuvapautuspäätökset sekä vastauksen tekemäänsä muistutukseen voi saada viestit-palvelun kautta. Palvelun käyttö laajenee vaiheittain, ja tulevaisuudessa asiakkailla on mahdollisuus vastaanottaa yhä useampi Siun soten aiemmin kirjepostilla lähettämä viesti sähköisesti. Toistaiseksi sähköisen vaihtoehdon voivat valita vain täysi-ikäiset ja omissa asioissaan asioivat henkilöt. Alaikäisten ja toisten puolesta asioivien viestit lähetetään edelleen kirjepostina.

Suomi.fi on verkkopalvelu, josta löytyvät kootusti julkisen hallinnon palvelut ja asiointikanavat. Palvelua ylläpitää Väestörekisterikeskus. Palveluun kirjaudutaan omilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Kirjautumisen jälkeen viranomaisille voi antaa luvan lähettää viestejä sähköisesti. Näitä viestejä ei tämän jälkeen toimiteta enää kirjepostina. Palvelun käyttö on maksutonta, ja postit ovat saatavilla ajasta, paikasta ja päätelaitteesta riippumatta. Viestien toimitustapaa voi myös vaihtaa milloin tahansa.

Näin otat Suomi.fi-viestit käyttöösi:

  • Kirjaudu Suomi.fi-verkkopalveluun pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla (henkilö - tai organisaatiokortti, sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikortti) osoitteessa www.suomi.fi
  • Siirry kohtaan "Viestit" sivun yläreunasta löytyvän valikon kautta. Anna suostumus viestien vastaanottamiseen sähköisesti ja kirjaa yhteystiedot, joihin haluat saada tiedon viestin saapumisesta. Jos olet aiemmin käyttänyt Kansalaisen asiointitiliä, sinulta ei pyydetä suostumusta uudelleen.
  • Voit muuttaa viestien toimitustapaa milloin tahansa omista asetuksistasi.

Kannattaa kirjautua Suomi.fi-palveluun ja ottaa sähköiset viestit käyttöön, sillä tulevaisuudessa yhä useampi viranomainen tarjoaa kansalaisille mahdollisuuden vastaanottaa päätökset, ohjeet ja muut tiedonannot sähköisesti Suomi.fi-verkkopalvelussa.

Tarvitsetko apua? Kansalaisneuvonta auttaa.

http://www.kansalaisneuvonta.fi/


Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Viestintäpäällikkö
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija
Nadia Sabour
puh. 013 330 4525
nadia.sabour(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkosivut)
Mirja Laukkanen
puh. 013 330 4303
mirja.laukkanen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Tilaa uutiskirjeitämme:

SiVa-hankkeen uutiskirje
Uutiskirjeessä kerrotaan henkilökohtaisen budjetoinnin kokeilun etenemisestä.
Lue elokuun 2019 uutiskirje
Tilaa uutiskirje tästä

Perhekeskusten terveiset
Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.
Lue elokuun 2019 uutiskirje
Tilaa uutiskirje tästä

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)