Kuvakaruselli kasvomaski

Alueelliset suositukset ja rajoitukset

Alueelliset suositukset päivitetään sivulle kerran viikossa pääsääntöisesti torstaisin. Viimeisin päivitys 21.4.2021.

Epidemiatilanne

Pohjois-Karjalan maakunta on epidemian perustasolla.

Sosiaali- ja terveysministeriön toimintasuunnitelmassa epidemia on jaettu kolmeen eri vaiheeseen: perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe. Suomen eri alueet voivat olla epidemian eri vaiheissa.

Alueelliset suositukset ja rajoitukset

Alueelliset suositukset ovat voimassa toistaiseksi.

Etätyö:

 • Suositellaan etätyön tekemistä aina kun mahdollista.

Harrastustoiminta:

 • Suositellaan välttämään sisätiloissa sekä aikuisten ryhmäliikuntaa että aikuisten ryhmissä tapahtuvaa harrastustoimintaa.

Kasvomaskin käyttö:

Matkustaminen:

 • Suositellaan välttämään matkustamista kotimaassa ja ulkomailla.

Opetuksen järjestäminen:

 • Korkeakouluja suositellaan siirtymään väliaikaisesti etäopetukseen, ja järjestämään vain välttämätön opetus lähiopetuksena.

Ravitsemusliikkeet:

Siun soten sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköt:

 • Vierailusta tulee sopia etukäteen. Toimipaikasta ja tiloista riippuen yhtäaikaisten vierailijoiden määrää voi olla rajoitettu. Yleisissä tiloissa liikkumista tulee välttää. Ohjeet vierailijoille Siun soten toimipaikoissa: www.siunsote.fi/ohjeita-vierailijoille

Tapahtumat, tilaisuudet ja kokoontumiset:

Kuntakohtaiset suositukset ja rajoitukset

Kuntien antamat suositukset ja muutokset palveluissa löytyvät kuntien sivuilta: Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä ja Tohmajärvi.

Alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä

Koronavirusepidemian alueellista tilannetta ja sen edellyttämiä toimenpiteitä arvioidaan alueellisissa koordinaatioryhmissä.

Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannekuvatyöryhmään kuuluu Siun soten edustuksen lisäksi alueen kuntien ja elinkeinoelämän edustus sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston (ISAVI), Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) edustus. Ryhmän puheenjohtajana toimii toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen Siun soten terveys- ja sairaanhoitopalveluista. Ryhmä kokoontuu viikoittain torstaisin.

Alueelliset rajoitukset ja suositukset päivitetään tälle sivulle tilannekuvatyöryhmän kokousten jälkeen torstaisin.

Lisätietoja:

Yhteystiedot korona

Yhteystiedot

Jos epäilet koronavirustartuntaa

Aloita tekemällä Omaolo-oirearvio www.omaolo.fi tai soita Päivystysapu 116117 -palveluun tai omalle terveysasemallesi

Yleistä tietoa

Valtakunnallinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta puh. 0295 535 535 ja chat
Avoinna arkisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15

Tukea ja apua

Sosiaalipäivystys puh. 013 330 9002
Psykiatrian tehostettu avohoito puh. 013 330 2132 (arkisin klo 8–21, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä klo 13–15)
Valtakunnallinen kriisipuhelin puh. 09 2525 0111

Seniorineuvonta Ankkuri puh. 013 330 2890 ja chat
Avoinna arkisin klo 8-16

Omaolo linkki korona-oirearvio

Tee koronavirustaudin oirearvio

Hengitystieinfektion itsehoito terveyskylän keuhkotalon linkki

Hengitystietulehduksen kotihoito-ohjeita

Hengitystietulehduksen oirearvio Omaolon linkki

Millaista hoitoa vaivasi vaatii?

Koronatiedotelinkit koronasivulla

Siun soten tiedotteet koronaviruksesta

Sisältöjulkaisija

angle-left Pohjois-Karjalan epidemiatilanne on edelleen perustasolla
Artikkelin kuva
18.03.2021

Pohjois-Karjalan epidemiatilanne on edelleen perustasolla

Pohjois-Karjalan koronavirusepidemia on pysynyt perustasolla ja voimassa olevat suositukset pysyvät ennallaan. Koronavirusepidemian alueellinen tilannekuvatyöryhmä kokoontui tänään 17.3. arvioimaan tilannetta ja epidemian leviämisen ehkäisemiseksi tarkoitettujen suositusten riittävyyttä.

– Viime aikojen kokemukset eri puolilta Suomea osoittavat, että muuntovirukset voivat todella nopeasti kääntää hyvän tartuntatilanteemme päälaelleen. Tulevia pääsiäisen pyhiä kannattaakin suunnitella viettävänsä oman lähipiirin kesken ja mieluiten täällä omassa maakunnassa, toteaa työryhmän puheenjohtaja, Siun soten terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen.

– Maltti on edelleen valttia, vaikka meillä maakunnassa tilanne on rauhallinen ja koronavirusrokotukset etenevät koko Suomessa. Vaikka olisi rokotuksen jo saanut, ei vielä pidä luopua suositusten noudattamisesta, eikä kannata lähteä vierailuille, sukujuhlille tai ottaa vastaan vieraita muualta Suomesta.

Viikolla 10 Siun soten toiminta-alueella uusia koronavirustartuntoja todettiin yhdeksän, kun edellisviikolla tartuntoja varmistui kahdeksan. Kaksi tartunnoista todettiin ulkopaikkakuntalaisilla henkilöillä ja noin puolet tartunnoista todettiin jo karanteenissa olleilla henkilöillä. Joukkoaltistumisia ei todettu viikon aikana.

Kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä uusia tartuntoja on varmistunut 17. Tartunnoista 13 liittyy samaan tartuntaketjuun Joensuussa, josta on seurannut myös joukkoaltistumisia kouluissa. Tartuntaketju on kuitenkin hyvin tiedossa ja jäljitetty. Muihin tällä viikolla todettuihin tartuntoihin ei liity laajempia altistumisia. Karanteenissa koronaviruksella altistumisen takia oli torstaiaamuna 113 henkilöä.

Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannekuvatyöryhmään kuuluu Siun soten edustuksen lisäksi alueen kuntien ja elinkeinoelämän edustus sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston (ISAVI), Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) edustus. Työryhmä kokoontuu torstai-iltapäivisin.

Pohjois-Karjalassa voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset.

Koronavirustilanne Pohjois-Karjalassa viikolla 10 (8.-14.3.2021)

Luvuissa ovat mukana kaikki Siun sotessa varmistetut positiiviset koronavirustapaukset. Luvut voivat poiketa THL:n tartuntatautirekisterin tiedoista, johon tiedot kirjautuvat sen mukaan, missä henkilö on kirjoilla.

 • Koronavirustartuntojen määrä (8.-14.3.2021): 9, muutos edellisviikkoon +1
 • Tartuntojen alkuperä selvitetty kaikissa tapauksissa
 • 7 vrk ilmaantuvuus (8.-14.3.2021): 2,2, muutos -2,2 *
 • 14 vrk ilmaantuvuus (1.-14.3.2021): 6,05, muutos -10,45 *
 • Koronanäytteitä (8.-14.3.2021): 1880, muutos -700
 • Positiivisten koronanäytteiden osuus (kumulatiivinen): 1,07 %

*Ilmaantuvuusluvuissa ovat mukana tartunnat näytteenottopäivän mukaan.

Valtakunnalliset kriteerit epidemiatilanteen tason arvioimiseksi löytyvät sosiaali- ja terveysministeriön verkkosivuilta: https://stm.fi/koronavirusepidemian-tasot.

somejako