Kuvakaruselli kasvomaski

Alueelliset suositukset ja rajoitukset

Alueelliset suositukset päivitetään sivulle kerran viikossa pääsääntöisesti torstaisin. Viimeisin päivitys 12.5.2021.

Epidemiatilanne

Pohjois-Karjalan maakunta on epidemian perustasolla.

Sosiaali- ja terveysministeriön toimintasuunnitelmassa epidemia on jaettu kolmeen eri vaiheeseen: perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe. Suomen eri alueet voivat olla epidemian eri vaiheissa.

Alueelliset suositukset ja rajoitukset

Alueelliset suositukset ovat voimassa toistaiseksi.

Etätyö:

  • Suositellaan etätyön tekemistä aina kun mahdollista.

Harrastustoiminta:

  • Suositellaan välttämään sisätiloissa sekä aikuisten ryhmäliikuntaa että aikuisten ryhmissä tapahtuvaa harrastustoimintaa.

Kasvomaskin käyttö:

Matkustaminen:

  • Suositellaan välttämään matkustamista kotimaassa leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueille sekä ulkomailla.

Opetuksen järjestäminen:

  • Korkeakouluja suositellaan siirtymään väliaikaisesti etäopetukseen, ja järjestämään vain välttämätön opetus lähiopetuksena.

Ravitsemusliikkeet:

Siun soten sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköt:

  • Vierailusta tulee sopia etukäteen. Toimipaikasta ja tiloista riippuen yhtäaikaisten vierailijoiden määrää voi olla rajoitettu. Yleisissä tiloissa liikkumista tulee välttää. Ohjeet vierailijoille Siun soten toimipaikoissa: www.siunsote.fi/ohjeita-vierailijoille

Tapahtumat, tilaisuudet ja kokoontumiset:

Kuntakohtaiset suositukset ja rajoitukset

Kuntien antamat suositukset ja muutokset palveluissa löytyvät kuntien sivuilta: Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä ja Tohmajärvi.

Alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä

Koronavirusepidemian alueellista tilannetta ja sen edellyttämiä toimenpiteitä arvioidaan alueellisissa koordinaatioryhmissä.

Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannekuvatyöryhmään kuuluu Siun soten edustuksen lisäksi alueen kuntien ja elinkeinoelämän edustus sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston (ISAVI), Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) edustus. Ryhmän puheenjohtajana toimii toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen Siun soten terveys- ja sairaanhoitopalveluista. Ryhmä kokoontuu viikoittain torstaisin.

Alueelliset rajoitukset ja suositukset päivitetään tälle sivulle tilannekuvatyöryhmän kokousten jälkeen torstaisin.

Lisätietoja:

Yhteystiedot korona

Yhteystiedot

Jos epäilet koronavirustartuntaa

Aloita tekemällä Omaolo-oirearvio www.omaolo.fi tai soita Päivystysapu 116117 -palveluun tai omalle terveysasemallesi

Yleistä tietoa

Valtakunnallinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta puh. 0295 535 535 ja chat
Avoinna arkisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15

Tukea ja apua

Sosiaalipäivystys puh. 013 330 9002
Psykiatrian tehostettu avohoito puh. 013 330 2132 (arkisin klo 8–21, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä klo 13–15)
Valtakunnallinen kriisipuhelin puh. 09 2525 0111

Seniorineuvonta Ankkuri puh. 013 330 2890 ja chat
Avoinna arkisin klo 8-16

Omaolo linkki korona-oirearvio

Tee koronavirustaudin oirearvio

Hengitystieinfektion itsehoito terveyskylän keuhkotalon linkki

Hengitystietulehduksen kotihoito-ohjeita

Hengitystietulehduksen oirearvio Omaolon linkki

Millaista hoitoa vaivasi vaatii?

Koronatiedotelinkit koronasivulla

Siun soten tiedotteet koronaviruksesta

Sisältöjulkaisija

angle-left Keskitetty puhelinpalvelu palvelee tällä hetkellä neuvoloiden sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollon asiakkaita koko Siun soten alueella
15.04.2020

Keskitetty puhelinpalvelu palvelee tällä hetkellä neuvoloiden sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollon asiakkaita koko Siun soten alueella

Siun soten terveydenhoitajat palvelevat neuvolatoiminnan keskitetyssä puhelinnumerossa 013 330 2841 arkisin klo 7.30–15.00 kaikkia Siun soten neuvolatoiminnan asiakkaita sekä koronaepidemian aikana myös koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon asiakkaita.

Äitiys- ja lastenneuvoloiden vastaanotot jatkuvat

Äitiys- ja lastenneuvolatoiminta jatkuu kaikissa toimipisteissämme. Mikäli aikoja jouduttaisiin syystä tai toisesta perumaan, niin siitä ilmoitetaan aina suoraan asiakkaalle. Puhelimitse tapahtuvaa ohjausta ja neuvontaa on lisätty.

Neuvolaan ei saa tulla, jos on minkäänlaisia infektio-oireita. Jos vähäisiäkään oireita on, tulee soittaa ja siirtää aika myöhemmäksi. Toiveena on, että perheet tulisivat lastenneuvolaan mahdollisimman pienellä kokoonpanolla eli yksi lapsi ja vanhempi kerrallaan.

Raskaana olevien ja imeväisikäisten neuvolakäyntejä jatketaan epidemian kaikissa vaiheissa. Leikki-ikäisten eli 2–6-vuotiaiden aikoja voidaan tilanteen vaatiessa siirtää myöhempään. Lääkäriaikoja saattaa olla tavanomaista vähemmän saatavilla ja niitä tarjotaan ensisijaisesti vauvoille. Ehkäisyneuvolatoiminta perhesuunnitteluneuvoloissa jatkuu.

Koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto

Keskitetty numero palvelee koronaepidemian aikana koulujen ollessa suljettuna myös koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon asiakkaita. Toimintaa on jouduttu supistamaan muiden kriittisten terveyspalvelujen turvaamiseksi.

Kouluilla toteutettavat vastaanotot, kuten määräaikaistarkastukset on jouduttu pääosin tauottamaan. Terveydenhoitajamme ottavat kevään aikana puhelimitse yhteyttä niihin 9. luokkalaisiin, jotka eivät ole vielä käyneet terveystarkastuksessa. Kutsuntatarkastuksia opiskelijoille jatketaan joillain oppilaitoksilla, mutta aikatauluihin saattaa tulla muutoksia.

Koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon palveluista tiedotetaan myös koulujen kautta, muun muassa Wilma-järjestelmän kautta. Poikkeusjärjestelyjen aikana terveydenhoitajia ei tavoita suoraan Wilma-viesteillä.

Siun soten koulukuraattorit ja koulupsykologit ovat tavoitettavissa Wilma-viesteillä, puhelimitse tai sähköpostilla. Yhteystiedot löytyvät koulujen verkkosivuilta tai Wilmasta.

somejako