Kuvakaruselli kasvomaski

Alueelliset suositukset ja rajoitukset

Alueelliset suositukset päivitetään sivulle kerran viikossa pääsääntöisesti torstaisin. Viimeisin päivitys 12.5.2021.

Epidemiatilanne

Pohjois-Karjalan maakunta on epidemian perustasolla.

Sosiaali- ja terveysministeriön toimintasuunnitelmassa epidemia on jaettu kolmeen eri vaiheeseen: perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe. Suomen eri alueet voivat olla epidemian eri vaiheissa.

Alueelliset suositukset ja rajoitukset

Alueelliset suositukset ovat voimassa toistaiseksi.

Etätyö:

  • Suositellaan etätyön tekemistä aina kun mahdollista.

Harrastustoiminta:

  • Suositellaan välttämään sisätiloissa sekä aikuisten ryhmäliikuntaa että aikuisten ryhmissä tapahtuvaa harrastustoimintaa.

Kasvomaskin käyttö:

Matkustaminen:

  • Suositellaan välttämään matkustamista kotimaassa leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueille sekä ulkomailla.

Opetuksen järjestäminen:

  • Korkeakouluja suositellaan siirtymään väliaikaisesti etäopetukseen, ja järjestämään vain välttämätön opetus lähiopetuksena.

Ravitsemusliikkeet:

Siun soten sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköt:

  • Vierailusta tulee sopia etukäteen. Toimipaikasta ja tiloista riippuen yhtäaikaisten vierailijoiden määrää voi olla rajoitettu. Yleisissä tiloissa liikkumista tulee välttää. Ohjeet vierailijoille Siun soten toimipaikoissa: www.siunsote.fi/ohjeita-vierailijoille

Tapahtumat, tilaisuudet ja kokoontumiset:

Kuntakohtaiset suositukset ja rajoitukset

Kuntien antamat suositukset ja muutokset palveluissa löytyvät kuntien sivuilta: Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä ja Tohmajärvi.

Alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä

Koronavirusepidemian alueellista tilannetta ja sen edellyttämiä toimenpiteitä arvioidaan alueellisissa koordinaatioryhmissä.

Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannekuvatyöryhmään kuuluu Siun soten edustuksen lisäksi alueen kuntien ja elinkeinoelämän edustus sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston (ISAVI), Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) edustus. Ryhmän puheenjohtajana toimii toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen Siun soten terveys- ja sairaanhoitopalveluista. Ryhmä kokoontuu viikoittain torstaisin.

Alueelliset rajoitukset ja suositukset päivitetään tälle sivulle tilannekuvatyöryhmän kokousten jälkeen torstaisin.

Lisätietoja:

Yhteystiedot korona

Yhteystiedot

Jos epäilet koronavirustartuntaa

Aloita tekemällä Omaolo-oirearvio www.omaolo.fi tai soita Päivystysapu 116117 -palveluun tai omalle terveysasemallesi

Yleistä tietoa

Valtakunnallinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta puh. 0295 535 535 ja chat
Avoinna arkisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15

Tukea ja apua

Sosiaalipäivystys puh. 013 330 9002
Psykiatrian tehostettu avohoito puh. 013 330 2132 (arkisin klo 8–21, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä klo 13–15)
Valtakunnallinen kriisipuhelin puh. 09 2525 0111

Seniorineuvonta Ankkuri puh. 013 330 2890 ja chat
Avoinna arkisin klo 8-16

Omaolo linkki korona-oirearvio

Tee koronavirustaudin oirearvio

Hengitystieinfektion itsehoito terveyskylän keuhkotalon linkki

Hengitystietulehduksen kotihoito-ohjeita

Hengitystietulehduksen oirearvio Omaolon linkki

Millaista hoitoa vaivasi vaatii?

Koronatiedotelinkit koronasivulla

Siun soten tiedotteet koronaviruksesta

Sisältöjulkaisija

angle-left Kotihoidosta ylijääneitä koronarokotteita tarjotaan 75–79-vuotiaille Joensuussa ja Kontiolahdella
14.04.2021

Kotihoidosta ylijääneitä koronarokotteita tarjotaan 75–79-vuotiaille Joensuussa ja Kontiolahdella

Siun sote aloittaa 75–79-vuotiaiden ikäryhmässä soittokierroksen koronarokotusaikojen tarjoamiseksi Joensuussa ja Kontiolahdella torstaina 15.4.2021. Soittokierros käynnistetään, koska kotihoidossa käytettyä Modernan koronarokotetta on jäänyt yli. Osa rokotteista on käytettävä viimeistään ensi viikon aikana.

Puhelut soitetaan loppuviikon aikana, puheluita soitetaan myös lauantaina. Puhelu tulee 013-alkuisesta numerosta. Mikäli puhelua ei ole tämän viikon aikana tullut tai puhelu on jäänyt vastaamatta, voi koronarokotusaikaa varata normaalisti verkko- tai puhelinajanvarauksen kautta maanantaista lähtien.

Modernan koronarokotetta on aiemmin annettu Siun soten ikäihmisten palveluiden piirissä oleville henkilöille. Rokote ei ole tällä hetkellä Siun soten ajanvarausjärjestelmässä, joten rokotteet saadaan nopeimmin liikkeelle tarjoamalla rokotteita puhelimitse.

Siun soten soittokierroksen kautta tarjottavat koronarokotukset toteutetaan yksityisen palveluntuottajan rokotuspisteellä Joensuussa. Kyseisiä aikoja ei voi varata koronarokotusten ajanvarauksen kautta, vaan Siun sote tarjoaa aikoja puhelimitse. Mikäli rokotteita jää jäljelle soittokierroksen jälkeen, avataan ajat Siun soten verkkoajanvaraukseen.

Siun sote kohdistaa soittokierroksen Joensuun ja Kontiolahden 75–79-vuotiaisiin, koska yksityinen rokotuspiste sijaitsee Joensuussa. Taustalla on myös se, että Joensuun ja Kontiolahden rokotuskattavuus on tällä hetkellä muita maakunnan kuntia alhaisempi.

Siun soten koronarokotusten ajanvaraus ja rokotukset jatkuvat normaalisti. Tarjoamalla ylijääneitä rokotteita puhelimitse, voidaan osaltaan helpottaa maanantaina käynnistyvää ajanvarausta. Viikolla 16 Siun sotessa jatketaan yli 70-vuotiaiden ja 65–69-vuotiaiden koronarokotusten ajanvarausta. Yli 70-vuotiaat rokotetaan Biontech-Pfizerin rokotteella ja 65–69-vuotiaat AstraZenecan rokotteella. 

AstraZenecalla rokotettavan henkilön tulee olla rokotuspäivänä täyttänyt 65 vuotta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on todennut keskiviikkona 14.4.2021, että Zenecan koronarokotetta ei edelleenkään anneta alle 65-vuotiaille. Syynä ovat rokotetuilla Euroopassa havaitut erittäin harvinaiset veren hyytymishäiriöt, joiden yhteyttä AstraZenecan rokotteeseen Euroopan lääkevirasto EMA pitää mahdollisena. Varovaisuusperiaatteen vuoksi AstraZenecan rokotetta ei anneta myöskään 65 vuotta täyttäneille, jotka ovat aikaisemmin sairastaneet aivolaskimotukoksen eli sinustromboosin tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian eri verihiutaleniukkuuden (HIT).

Siun sote tiedottaa myöhemmin, miten alle 65-vuotiaiden AstraZenecan 1. rokoteannoksen saaneiden henkilöiden 2. rokoteannos järjestetään.

 

Voit lukea lisää THL:n tiedotteen AstraZenecasta tästä linkistä: AstraZenecan koronarokotteen keskeytystä alle 65-vuotiailla jatketaan

Modernan rokotteesta voit puolestaan lukea lisää tästä linkistä: Moderna Covid-19 -koronavirusrokote

somejako