Kuvakaruselli kasvomaski

Alueelliset suositukset ja rajoitukset

Alueelliset suositukset päivitetään sivulle kerran viikossa pääsääntöisesti torstaisin. Viimeisin päivitys 21.4.2021.

Epidemiatilanne

Pohjois-Karjalan maakunta on epidemian perustasolla.

Sosiaali- ja terveysministeriön toimintasuunnitelmassa epidemia on jaettu kolmeen eri vaiheeseen: perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe. Suomen eri alueet voivat olla epidemian eri vaiheissa.

Alueelliset suositukset ja rajoitukset

Alueelliset suositukset ovat voimassa toistaiseksi.

Etätyö:

  • Suositellaan etätyön tekemistä aina kun mahdollista.

Harrastustoiminta:

  • Suositellaan välttämään sisätiloissa sekä aikuisten ryhmäliikuntaa että aikuisten ryhmissä tapahtuvaa harrastustoimintaa.

Kasvomaskin käyttö:

Matkustaminen:

  • Suositellaan välttämään matkustamista kotimaassa ja ulkomailla.

Opetuksen järjestäminen:

  • Korkeakouluja suositellaan siirtymään väliaikaisesti etäopetukseen, ja järjestämään vain välttämätön opetus lähiopetuksena.

Ravitsemusliikkeet:

Siun soten sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköt:

  • Vierailusta tulee sopia etukäteen. Toimipaikasta ja tiloista riippuen yhtäaikaisten vierailijoiden määrää voi olla rajoitettu. Yleisissä tiloissa liikkumista tulee välttää. Ohjeet vierailijoille Siun soten toimipaikoissa: www.siunsote.fi/ohjeita-vierailijoille

Tapahtumat, tilaisuudet ja kokoontumiset:

Kuntakohtaiset suositukset ja rajoitukset

Kuntien antamat suositukset ja muutokset palveluissa löytyvät kuntien sivuilta: Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä ja Tohmajärvi.

Alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä

Koronavirusepidemian alueellista tilannetta ja sen edellyttämiä toimenpiteitä arvioidaan alueellisissa koordinaatioryhmissä.

Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannekuvatyöryhmään kuuluu Siun soten edustuksen lisäksi alueen kuntien ja elinkeinoelämän edustus sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston (ISAVI), Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) edustus. Ryhmän puheenjohtajana toimii toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen Siun soten terveys- ja sairaanhoitopalveluista. Ryhmä kokoontuu viikoittain torstaisin.

Alueelliset rajoitukset ja suositukset päivitetään tälle sivulle tilannekuvatyöryhmän kokousten jälkeen torstaisin.

Lisätietoja:

Yhteystiedot korona

Yhteystiedot

Jos epäilet koronavirustartuntaa

Aloita tekemällä Omaolo-oirearvio www.omaolo.fi tai soita Päivystysapu 116117 -palveluun tai omalle terveysasemallesi

Yleistä tietoa

Valtakunnallinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta puh. 0295 535 535 ja chat
Avoinna arkisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15

Tukea ja apua

Sosiaalipäivystys puh. 013 330 9002
Psykiatrian tehostettu avohoito puh. 013 330 2132 (arkisin klo 8–21, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä klo 13–15)
Valtakunnallinen kriisipuhelin puh. 09 2525 0111

Seniorineuvonta Ankkuri puh. 013 330 2890 ja chat
Avoinna arkisin klo 8-16

Omaolo linkki korona-oirearvio

Tee koronavirustaudin oirearvio

Hengitystieinfektion itsehoito terveyskylän keuhkotalon linkki

Hengitystietulehduksen kotihoito-ohjeita

Hengitystietulehduksen oirearvio Omaolon linkki

Millaista hoitoa vaivasi vaatii?

Koronatiedotelinkit koronasivulla

Siun soten tiedotteet koronaviruksesta

Sisältöjulkaisija

angle-left Koronarokotusaikoja yhä varattavissa – rokotusvuorossa olevia ryhmiä laajennetaan hieman loppuviikoksi
30.03.2021

Koronarokotusaikoja yhä varattavissa – rokotusvuorossa olevia ryhmiä laajennetaan hieman loppuviikoksi

Useassa Siun soten rokotuspisteessä on yhä varattavissa koronarokotusaikoja. Aikoja on mahdollista varata loppuviikon ajan vain verkkoajanvarauksen kautta. Puhelinajanvaraus aukeaa jälleen tiistaina 6.4.2021 klo 8.

Siun sote on päättänyt laajentaa loppuviikoksi rokotusvuorossa olevia ryhmiä, jotta kaikki tämän viikon koronarokotteet saadaan käytettyä. Keskiviikosta 31.3.2021 klo 8 alkaen koronarokotusajan voivat varata kaikki vuonna 1945 tai sitä ennen syntyneet henkilöt sekä vuonna 1952–1956 syntyneet henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava tai altistava sairaus* eli THL:n riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat henkilöt.

Loppuviikon aikana koronarokotusaikoja on varattavissa rajallinen määrä, eikä rokotusaikoja ole saatavilla kaikilla Siun soten rokotuspisteellä. Tiistai-iltapäivällä vuonna 1945 tai sitä ennen syntyneiden rokotusaikoja oli vapaana eniten Malmikatu 9:n ja Nurmeksen rokotuspisteillä. Useampia aikoja oli vapaana myös Valtimolla, Tohmajärvellä, Polvijärvellä, Liperissä, Lieksassa, Kiteellä ja Juuassa. Yksittäisiä aikoja oli vielä myös Rääkkylässä, Kontiolahdessa, Ilomantsissa, Hammaslahdessa ja Enossa. Rokotusvuorossa olevat tänä vuonna 76-vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat henkilöt rokotetaan Siun sotessa Biontech-Pfizerin rokotteella.

Riskiryhmään kuuluville vuonna 1952–1956 syntyneiden aikoja on myös vapaana kuluvalle viikolle useammassa rokotuspisteessä. Eniten aikoja on vapaana Siilaisen terveysasemalla, mutta myös Tohmajärvellä, Polvijärvellä, Liperissä, Lieksassa, Kiteellä ja Juuassa on varattavissa vielä useampia koronarokotusaikoja. Riskiryhmään kuuluvat rokotetaan AstraZenecan rokotteella.

Koronarokotusten ajanvarausta jatketaan normaalin aikataulun mukaisesti jälleen pääsiäisen jälkeen tiistaina 6.4.2021 klo 8, jolloin koronarokotusaikoja avautuu varattavaksi kaikille rokotuspisteille suurempi määrä. Tiistaista alkaen aikoja on mahdollista varata sekä verkko- että puhelinajanvarauksen kautta.

 

Lisätietoa Siun soten koronarokotuksista löytyy osoitteessa https://www.siunsote.fi/koronarokotukset.

 

*vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet (riskiryhmä 1): elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes, Downin oireyhtymä (aikuiset).

vakavalle koronavirustaudille altistavat sairaudet (riskiryhmä 2): jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, uniapnea, psykoosisairaus, sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40)

Tarkemmat kuvaukset riskiryhmään kuuluvista sairauksista voit lukea THL:n sivulta: Riskiryhmien koronarokotusten järjestys. Tarvittaessa voit kysyä lisätietoa omalta lääkäriltäsi tai terveysasemaltasi.

somejako