Kuvakaruselli kasvomaski

Alueelliset suositukset ja rajoitukset

Alueelliset suositukset päivitetään sivulle kerran viikossa pääsääntöisesti torstaisin. Viimeisin päivitys 21.4.2021.

Epidemiatilanne

Pohjois-Karjalan maakunta on epidemian perustasolla.

Sosiaali- ja terveysministeriön toimintasuunnitelmassa epidemia on jaettu kolmeen eri vaiheeseen: perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe. Suomen eri alueet voivat olla epidemian eri vaiheissa.

Alueelliset suositukset ja rajoitukset

Alueelliset suositukset ovat voimassa toistaiseksi.

Etätyö:

  • Suositellaan etätyön tekemistä aina kun mahdollista.

Harrastustoiminta:

  • Suositellaan välttämään sisätiloissa sekä aikuisten ryhmäliikuntaa että aikuisten ryhmissä tapahtuvaa harrastustoimintaa.

Kasvomaskin käyttö:

Matkustaminen:

  • Suositellaan välttämään matkustamista kotimaassa ja ulkomailla.

Opetuksen järjestäminen:

  • Korkeakouluja suositellaan siirtymään väliaikaisesti etäopetukseen, ja järjestämään vain välttämätön opetus lähiopetuksena.

Ravitsemusliikkeet:

Siun soten sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköt:

  • Vierailusta tulee sopia etukäteen. Toimipaikasta ja tiloista riippuen yhtäaikaisten vierailijoiden määrää voi olla rajoitettu. Yleisissä tiloissa liikkumista tulee välttää. Ohjeet vierailijoille Siun soten toimipaikoissa: www.siunsote.fi/ohjeita-vierailijoille

Tapahtumat, tilaisuudet ja kokoontumiset:

Kuntakohtaiset suositukset ja rajoitukset

Kuntien antamat suositukset ja muutokset palveluissa löytyvät kuntien sivuilta: Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä ja Tohmajärvi.

Alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä

Koronavirusepidemian alueellista tilannetta ja sen edellyttämiä toimenpiteitä arvioidaan alueellisissa koordinaatioryhmissä.

Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannekuvatyöryhmään kuuluu Siun soten edustuksen lisäksi alueen kuntien ja elinkeinoelämän edustus sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston (ISAVI), Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) edustus. Ryhmän puheenjohtajana toimii toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen Siun soten terveys- ja sairaanhoitopalveluista. Ryhmä kokoontuu viikoittain torstaisin.

Alueelliset rajoitukset ja suositukset päivitetään tälle sivulle tilannekuvatyöryhmän kokousten jälkeen torstaisin.

Lisätietoja:

Yhteystiedot korona

Yhteystiedot

Jos epäilet koronavirustartuntaa

Aloita tekemällä Omaolo-oirearvio www.omaolo.fi tai soita Päivystysapu 116117 -palveluun tai omalle terveysasemallesi

Yleistä tietoa

Valtakunnallinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta puh. 0295 535 535 ja chat
Avoinna arkisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15

Tukea ja apua

Sosiaalipäivystys puh. 013 330 9002
Psykiatrian tehostettu avohoito puh. 013 330 2132 (arkisin klo 8–21, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä klo 13–15)
Valtakunnallinen kriisipuhelin puh. 09 2525 0111

Seniorineuvonta Ankkuri puh. 013 330 2890 ja chat
Avoinna arkisin klo 8-16

Omaolo linkki korona-oirearvio

Tee koronavirustaudin oirearvio

Hengitystieinfektion itsehoito terveyskylän keuhkotalon linkki

Hengitystietulehduksen kotihoito-ohjeita

Hengitystietulehduksen oirearvio Omaolon linkki

Millaista hoitoa vaivasi vaatii?

Koronatiedotelinkit koronasivulla

Siun soten tiedotteet koronaviruksesta

Sisältöjulkaisija

angle-left Korona-altistumisia ja karanteeneja Joensuussa
04.04.2021

Korona-altistumisia ja karanteeneja Joensuussa

Pohjoiskarjalaisilla on viikon 13 aikana varmistunut kansallisen tartuntatautirekisterin mukaan 25 uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat keskittyvät Joensuuhun, jossa on niihin liittyen selvitetty myös useampia laajempia altistumisia loppuviikon ja viikonlopun aikana.

Joensuussa Jukolan päiväkodissa yksi ryhmä on asetettu karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia. Karanteeniin on asetettu 21 henkilöä. Siun sotesta on oltu altistuneisiin suoraan yhteydessä jo perjantaina 2.4.

Lisäksi Joensuussa Tulliportin normaalikoulun lukiosta 18 henkilöä on ohjattu oireseurantaan. Kasvomaskien asianmukaisen käytön ja turvavälien noudattamisen vuoksi henkilöitä ei asetettu karanteeniin.

Päiväkoti ja koulu ovat tiedottaneet asiasta ja toiminnan järjestelyistä omissa kanavissaan, Siun sote on puolestaan ollut viikonlopun aikana yhteydessä karanteeniin ja oireseurantaan ohjattuihin henkilöihin.

Pohjois-Karjalan keskussairaalan nuorisopsykiatrian osastolla on niin ikään määrätty kaksi henkilöä karanteeniin sekä noin parikymmentä henkeä oireseurantaan koronavirukselle altistumisen takia. Kaikkiin altistuneisiin on oltu yhteydessä. Osaston toimintaan ei tule katkoksia.

Viikon 13 aikana on varmistunut useampia koronavirustartuntoja, joilla on yhteys samaan kuntoliikuntapaikkaan Joensuussa. Altistumisia on tapahtunut sekä saleilla että valmennusryhmissä. Siun sote on ollut suoraan yhteydessä tiedossa oleviin altistuneisiin, lisäksi mahdolliset altistumisajat on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat. Tartuntojen alkuperä on vielä epäselvä, joten altistumisia on voinut tapahtua myös muina aikoina ja mahdollisesti myös muissa liikuntapaikoissa. Siun sote kehottaa seuraamaan oireita ja hakeutumaan lievissäkin oireissa koronavirustestiin.

somejako