Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Uutisarkistot: 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Valmennusta Joensuun seudun omaishoitajille maalis-toukokuussa
Artikkelin kuva
09.03.2021

Valmennusta Joensuun seudun omaishoitajille maalis-toukokuussa

Omaishoitajien työn tueksi järjestetään keväällä 2021 valmennuskokonaisuus. Valmennus on suunnattu Joensuun omaishoitajat ry:n toiminta-alueen eli Joensuun, Kontiolahden, Liperin, Outokummun, Polvijärven ja Ilomantsin virallisille omaishoitajille, joiden omaishoidettava on 60-vuotias tai sitä vanhempi.

Kahdeksasta tapaamisesta koostuvan valmennuksen toteuttavat Siun sote sekä Karelia-ammattikorkeakoulun oppimis- ja palveluympäristö TARMOn opiskelijat ja Riverian opiskelijat. Koronatilanteen vuoksi valmennus tapahtuu Teamsin välityksellä.

- Parhaimmillaan Teamsin kautta tapahtuva valmennus tarjoaa mahdollisuuden osallistua myös heille, joiden on vaikea päästä paikan päälle. Toki etäyhteyteen tarvittavien välineiden puuttuminen voi vaikeuttaa joidenkin osallistumista. Mikäli etäyhteys tai laitteiden toiminta askarruttaa, niin tarjoamme siihen opastusta. Valmennuksen informatiivinen sisältö sopii oikein hyvin etäyhteyksillä toteutettavaksi, oppimisympäristökoordinaattori ja fysioterapeutti Kaisa Juvonen Karelia ammattikorkeakoulusta sanoo.

Valmennuksen tavoitteena on kehittää valmiuksia omaishoitajana toimimiseen sekä tukea omaishoitajuutta. Jokaisella tapaamisella keskitytään eri teemaan. Osallistua voi joko kaikkiin tapaamisiin tai kokonaisuudesta voi valita juuri itseä kiinnostavat aiheet. Aiheina on mm. Siun soten omaishoitoa tukevat palvelut, kodin turvallisuus, arjen hoitotoiminepiteet ja ensiapu sekä muuttuvat ihmissuhteet. Yhden tapaamisen teemana on omaishoitajan hyvinvointi.

- Omaishoitajan hyvinvointi on kaiken a ja o. Omaishoitotilanteet ovat hyvin erilaisia, mutta valmennuskokonaisuudesta saa tietoa eri aiheista, jotka koskettavat suurinta osaa omaishoitotilanteita, palveluohjaaja Hanne Kukkonen Siun sotesta kertoo.

Valmennus toteutetaan viikoilla 12–21, ensimmäinen tapaaminen on 25.3.2021. Tapaamisia järjestetään kerran viikossa torstaisin klo 13–15 Teamsissa. Valmennuksen ajaksi omaishoidettavalle voi tiedustella virkistävää toimintaa Riverian lähihoitajaopiskelijoiden toimesta.

Ilmoittautua voi kerralla koko valmennuskokonaisuuteen tai yhteen tapaamiseen kerrallaan. Ilmoittautuminen pitää tehdä viikkoa ennen tapaamista, johon on osallistumassa. Ensimmäisen tapaamisen ilmoittautuminen päättyy näin ollen 18.3.2021.

Ilmoittautumisen yhteydessä kysytään seuraavia ennakkotietoja: omaishoitajan nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite, kotiosoite sekä omaishoitotilanteen kesto.

Valmennuskerta toteutetaan, jos osallistujia on vähintään kolme. Jokaiselle valmennuskerralle sopii kymmenen ensiksi ilmoittautunutta.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Siun sote, puh. 013 330 7130 tai omaishoito@siunsote.fi

 

Lue lisää: Omaishoitajien valmennuksen esite (pdf)

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)