Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sotessa koulutetaan oppisopimuksella hoitoalan ammattilaisia
14.09.2022

Siun sotessa koulutetaan oppisopimuksella hoitoalan ammattilaisia

Siun sotessa koulutetaan oppisopimuksella ammattilaisia hoitoalan tehtäviin. Tällä hetkellä haettavana on oppisopimuskoulutuksena kymmenen lähihoitajan tehtävää Siun soten vammaispalveluihin. Työpaikkoja on avoinna ympäri maakuntaa Joensuussa, Liperissä, Ilomantsissa, Kiteellä, Juuassa ja Nurmeksessa. Hakuaika tehtäviin päättyy keskiviikkona 21.9.2022.

– Oppisopimusopiskelijana kouluttautuminen tapahtuu pääsääntöisesti työpaikalla. Tarjoamme oppisopimusopiskelijoille mahdollisuuden tutustua useampiin yksiköihin, jotta opiskelija saisi mahdollisimman monipuolista kokemusta, rekrytointisuunnittelija Anne Tuovinen kuvailee.

Oppisopimusopiskelijoiden työsuhteesta vastaa Siun sote ja koulutuksen järjestämisestä Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria.

– Ammattiin kouluttautuminen työpaikalla on suosittua, sillä opiskelija saa työpaikalta ohjausta ja oppilaitoksesta tietopuolisen koulutuksen sekä tukea opintoihinsa. Oppisopimuskoulutuksessa ollaan työsuhteessa, josta maksetaan palkkaa, Tuovinen muistuttaa.

Tavoitteena on, että valmistumisen jälkeen koulutetut ammattilaiset saavat työpaikan Siun soten vammaispalveluista.

Haaveet todeksi oppisopimuskoulutuksen avulla

Marianne Raittinen aloitti lähihoitajaopinnot oppisopimuskoulutuksella tammikuussa 2022. Hän työskentelee pääsääntöisesti Joensuussa Rastilipuntiellä vammaisten tehostetun palveluasumisen yksikössä. Hoitoalalla työskentely oli Raittisen pitkäaikainen haave.

– Koin vahvaa kutsumusta hoitoalaa kohtaan, mutta opiskelemaan lähteminen ei tuntunut elämäntilanteen takia realistiselta. Sattumalta törmäsin Siun soten rekrytointi-ilmoitukseen, jossa haettiin oppisopimuksella lähihoitajia vammaispalveluihin ja tiesin heti, että tämä on minun juttuni, Raittinen iloitsee.

Raittinen kertoo olevansa hyvin tyytyväinen oppisopimuskoulutukseen. Työssä oppimisen lisäksi oppisopimuskoulutukseen sisältyy lähiopetuspäiviä koululla.

– Koulutus on vastannut odotuksia, ja jopa ylittänyt ne. Meillä on koulun puolesta neljä lähiopetuspäivää kuukaudessa. Lähiopetuspäivinä on mukava tavata myös luokkakaverit, saada vertaistukea ja vaihtaa ajatuksia koulutukseen liittyen, Raittinen kertoo.

– Työ ja opiskelu kulkevat käsikkäin ja tukevat toinen toistaan. Teorian pystyy heti soveltamaan käytäntöön ja ymmärrys työssä kohdatuista ilmiöistä sekä syy-seuraussuhteista vahvistuu opinnoissa, Raittinen kuvailee.

Siun sote tarjoaa oppisopimusopiskelijoille monipuolisia oppimisympäristöjä ja mahdollisuuden työskennellä eri toimipisteissä. Parhaillaan Raittinen työskentelee Rantakylän päivätoimintayksikössä, mikä tukee hänen tämänhetkistä opintojaksoaan.

– On ollut arvokasta saada työkokemusta kahdesta hyvin erilaisesta yksiköstä. Molemmissa paikoissa on todella hyvä työyhteisö ja kannustavat palveluesimiehet. Ja tietysti ihanat asiakkaat, Raittinen kiittelee.

– Oppisopimuskoulutuksessa on ollut parasta se, että olen saanut tehdä alusta asti työtä suurella sydämellä. Juuri sitä työtä, mitä tulevaisuudessa haluan tehdä. Vammaispalveluissa työskennellessä jokainen päivä on erilainen. Työn parhaat palat koostuvat arkisista asioita, kuten päivittäisestä vuorovaikutuksesta asiakkaiden kanssa, Raittinen kiteyttää.

Raittisella on tavoitteena valmistua lähihoitajaksi ensi vuoden loppupuolella.

 

Kiinnostaisiko kouluttautuminen lähihoitajaksi oppisopimuksella? Lue lisää osoitteesta Lähihoitajaksi oppisopimuksella: vammaispalvelut, Siun sote; määräaikainen (id6631) (rekrytointi.com).

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita: