Ajankohtaista

Uutisarkistot: 2018, 2017, 2016, 2015

Siun soten uudistuvat turvapalvelut tarjoavat asiakkaille yksilöllisiä ratkaisuja

Artikkelin kuva

Siun soten uudistuvat turvapalvelut tarjoavat asiakkaille yksilöllisiä ratkaisuja


Siun soten reilulle 2 000 turvapalvelun asiakkaalle on jatkossa tarjolla entistä monipuolisempia teknologisia ratkaisuja turvaamaan kotona asumista. Perinteisen turvapuhelimen ja hälytyspainikkeen lisäksi kotona asumista voidaan turvata muun muassa poistumisvalvonnan, vuodeanturin ja paikannettavan turvakellon avulla. Laiteratkaisut kilpailutettiin viime syksynä, ja asiakkaille uudet turvapalvelut tulevat mahdollisiksi alkuvuoden 2019 aikana.

Turvapalvelun avulla asiakkaan on mahdollista saada apua äkillisessä tilanteessa kuten kaatumisen yhteydessä. Hälytys tapahtuu painamalla hälytyspainiketta. Poistumisvalvonta puolestaan antaa automaattisesti ilmoituksen, jos asiakas poistuu asunnostaan yöaikaan. Kaikki Siun soten tarjoamien turvalaitteiden hälytykset ohjautuvat Siun soten omaan turvapalvelukeskukseen.

– Laitevalikoiman monipuolistumisen myötä voimme tarjota kaikille asiakkaillemme yksilöllisen ja tarvetta vastaavan ratkaisun. Sopivat turvapalvelut mietitään yhdessä asiakkaan kanssa, palvelusuunnittelija Jaana Nykänen kertoo.

Kaikille turvapalvelun asiakkaille on tullut tai tulee lähiaikoina postitse tiedote asiasta. Siun soten kotihoito tai palveluohjaus ottaa asiakkaaseen yhteyttä helmi−maaliskuun aikana ja sopii laitteiden vaihdosta ja tarvittavasta kotikäynnistä asiakkaan luokse. Jokaisen asiakkaan kanssa käydään keskustelu, millaista turvapalvelua asiakas tarvitsee ja mitkä tarjolla olevista vaihtoehdoista soveltuvat asiakkaalle parhaiten.

– Asiakkaidemme ei tarvitse olla uudistuksesta huolissaan. Heidän palvelunsa jatkuu kuten tähänkin saakka tai voi jopa sanoa, että palvelu paranee, kun tarjolla on enemmän yksilöllisiä ratkaisuja ja hälytysten vastaanotto on omaa toimintaamme. Nyt kannattaa rauhassa odotella Siun soten ammattihenkilön yhteydenottoa, Jaana Nykänen korostaa.

Siun soten turvapalvelukeskuksen toiminta alkoi vuoden alussa, ja se ottaa vastaan Siun soten kautta hankittujen turvalaitteiden hälytykset koko Pohjois-Karjalan maakunnasta ja Heinävedeltä. Turvapalvelukeskuksen päivystäjät voivat tarvittaessa tarkistaa asiakas- ja potilastietojärjestelmästä tietoja ja arvioida sen perusteella millaista apua asiakas tarvitsee. Siun soten omassa turvapalvelukeskuksessa nähdään myös muun muassa kotihoidon sekä ambulanssien liikkeet, ja paikalle voidaan lähettää tarkoituksenmukaista apua. 

Siun soten tarjoamat uudet laite- ja palveluratkaisut on paketoitu neljään, hinnaltaan ja kattavuudeltaan erikokoiseen luokkaan. Peruspaketinkin hintaan sisältyy kaikki: turvapuhelinlaite ja sen liittymä asennuksineen, hälytysten vastaanotto, auttamiskäynnit sekä opastus laitteiden käyttöön sekä niiden huolto. Palvelukokonaisuus voidaan myös räätälöidä yksilöllisten tarpeiden mukaan.

– Aiemmin Siun soten alueella on ollut useita erilaisia sopimuksia turvapalveluista, kuntakohtaisesti tai alueittain. Jatkossa asiakkaamme saavat monipuolisemmat ja yksilölliset laiteratkaisut samaan hintaan asuinpaikastaan riippumatta, Jaana Nykänen toteaa.

Lisätietoa:
Turvapalveluratkaisujen hinnat: Siun soten asiakasmaksut 1.1.2019 alkaen, sivut 25-26.

Katso myös verkkosivuiltamme: Palvelut ikäihmisille kotona asumisen tueksi


Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Viestintäpäällikkö
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija
Nadia Sabour
puh. 013 330 4525
nadia.sabour(at)siunsote.fi

Tietojärjestelmäpääkäyttäjä
Mirja Laukkanen
puh. 013 330 4303
mirja.laukkanen(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Tilaa uutiskirjeitämme:

SiVa-hankkeen uutiskirje
Uutiskirjeessä kerrotaan henkilökohtaisen budjetoinnin kokeilun etenemisestä.
Lue maaliskuun 2019 uutiskirje
Tilaa uutiskirje tästä

Perhekeskusten terveiset
Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.
Lue huhtikuun 2019 uutiskirje
Tilaa uutiskirje tästä

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)