Ajankohtaista

Uutisarkistot: 2018, 2017, 2016, 2015

Siun soten työhyvinvointikyselyn tulokset ovat valmistuneet

Siun soten työhyvinvointikyselyn tulokset ovat valmistuneet

Siun soten työhyvinvointikysely toteutettiin jo toista kertaa Työterveyslaitoksen kehittämällä Mitä kuuluu? -kyselyllä. Kyselyyn vastasi 69 % siunsotelaisista. Sama kysely toteutettiin tänä vuonna myös muun muassa Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Päijät-Hämeen, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan sekä Kainuun vastaavissa sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymissä.

Kokonaisuutena tulokset eivät merkittävästi poikkea viime vuodesta, eivätkä myöskään vertailupohjana olevien muiden vastaavien organisaatioiden tuloksista.

- Koko organisaation tasolla kyselyn tuloksista voi todeta, että Siun soten henkilöstö on motivoitunutta ja työstään innostunutta. Lähiesimiestyö ja työyhteisöjen henki ovat niin ikään selkeitä vahvuuksiamme, arvioi Siun soten henkilöstöjohtaja Johanna Bjerregård Madsen.

Lähiesimiestyön laatua mittaavat tulokset ovat jopa parantuneet viime vuodesta ja kehityskeskustelujen käyntiaste on Siun sotessa korkeammat kuin vertailupohjana olevissa muissa sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioissa.

Selkeät kehittämiskohteet koko organisaatiossa liittyvät erityisesti asiakkaiden taholta koettuun väkivaltaan, sen uhkaan sekä seksuaaliseen häirintään. Noin 60 % siunsotelaisista on kokenut väkivalta- tai uhkatilanteita asiakkaiden taholta ja 15 % on joutunut asiakastyössään seksuaalisen häirinnän kohteeksi. Kyselyssä jo viime vuonna esille nousseet kiusaamisen ja syrjinnän kokemukset eivät ole vähentyneet, ja henkilöstön kokemat työpaineet ovat nousseet viime vuodesta.

- Kiusaaminen, asiakasväkivalta ja työn kuormittavuus ovat asioita, jotka nostimme kehittämiskohteiksi jo viime vuoden työhyvinvointikyselyn perusteella. Asioista, jotka on nostettu esille, pitääkin puhua. Aloittamiemme toimenpiteiden tulokset näkyvät toivottavasti lähivuosina, uskoo Bjerregård Madsen.

Työhyvinvointikyselyn tulokset käydään Siun soten yksiköissä tarkemmin läpi tammi–helmikuun aikana.

Työhyvinvointikysely oli avoinna 30.10.–2.12.2018 ja siihen vastasi yhteensä 4824 siunsotelaista (69 % kaikista työntekijöistä). Tulokset julkaistiin henkilöstölle 19.12. Työterveyslaitos on kehittänyt Mitä kuuluu? -työhyvinvointikyselyä sosiaali- ja terveysministeriön toimeksiannosta. Tavoitteena on ollut laatia mahdollisesti tuleville maakunnille yhteinen työkalu työhyvinvoinnin strategiseen johtamiseen.

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Viestintäpäällikkö
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija
Nadia Sabour
puh. 013 330 4525
nadia.sabour(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkosivut)
Mirja Laukkanen
puh. 013 330 4303
mirja.laukkanen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Tilaa uutiskirjeitämme:

SiVa-hankkeen uutiskirje
Uutiskirjeessä kerrotaan henkilökohtaisen budjetoinnin kokeilun etenemisestä.
Lue maaliskuun 2019 uutiskirje
Tilaa uutiskirje tästä

Perhekeskusten terveiset
Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.
Lue huhtikuun 2019 uutiskirje
Tilaa uutiskirje tästä

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)