Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Uutisarkistot: 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote tarjoa kuntoutusta ikäihmisille television välityksellä
Artikkelin kuva
09.12.2020

Siun sote tarjoa kuntoutusta ikäihmisille television välityksellä

Tiedotetta päivitetty 14.1.2021: Koti TV on käynnistynyt 7.1.2021 DNA-kaapelitalouksissa television kanavapaikalla 66.

Tiedotetta päivitetty 16.12.2020: Koti TV:n nettistriimaus käynnistyy 11.1.2021. Palvelun tuottava Kuntoa kansalle käy parhaillaan neuvotteluja kaapelikanavayhtiöiden kanssa Koti TV:n näkymisestä kaapelitalouksissa.

 

Siun sote käynnistää yhteistyössä Kuntoa kansalle -palvelun kanssa television välityksellä toteutettavan etäkuntoutusohjelman, Koti TV:n, ikäihmisten hyvinvoinnin ja kotona pärjäämisen tueksi. Lähetykset alkavat antennitalouksissa 14.12.2020. DNA-kaapelitalouksissa lähetys käynnistyy 7.1.2021. Koti TV:n ohjelma on nähtävissä suorana lähetyksenä myös internetissä 11.1.2021 alkaen.

Kesäkuun loppuun jatkuvan kokeilun aikana television välityksellä lähetetään joka arkipäivä klo 11–13 ikäihmisille suunnattua kuntouttavaa ohjelmaa. Ohjelmassa on fyysistä toimintaa sekä muistin ja oppimisen vahvistamiseen ja ylläpitoon liittyviä harjoitteita. Ohjelma on nähtävissä antennitalouksissa television kanavapaikalta 33 ja DNA-kaapelitalouksissa kanavapaikalla 66.

‒ Toivomme ohjelmakanavan katselun saavan aikaan arjen iloa ja hyvinvointia, kun tällainen erityinen kanava ikäihmisille on hankittu ilman katsojalle muodostuvaa kustannusta. Helppo käyttää, avaa vain TV:n, napsauttaa oikean kanavan ja asettuu ruudun ääreen. Ohjelman hyödyntäminen ei vaadi lisähankintoja tai uusia digitaitoja.  Siis TV auki vaan arkisin klo 11, ja lähetystä saa muutkin katsoa ja iloita ohjelmasta, toimialuejohtaja Eija Rieppo kannustaa mukaan.

Tavoitteena hyvinvoiva ikäihminen

Kansallinen tavoite on, että iäkäs ihminen voi asua omassa kodissaan mahdollisimman pitkään, jopa elämänsä loppuun saakka. Tätä tavoitetta myös Siun sote pyrkii toteuttamaan omassa toiminnassaan. Kotikuntoutuksen merkitys kotona pärjäämiselle on tärkeää. 

Siun sote ottaa kuntoutusohjelman käyttöön kotihoidossa ja palveluasumisen yksiköissä. Koti TV:n palvelut täydentävät korona-aikana toteutettavaa kuntoutusta ja palvelun odotetaan tuovan mukavaa rytmiä päivien ohjelmaan. 

Palvelusta kannattaa kertoa omille senioriläheisille ja auttaa heitä löytämään Koti TV omasta televisiostaan. Koti TV:n ohjelmaa voidaan hyödyntää myös osana järjestöjen toimintaa.  

Koti TV:n ohjelmat on suunniteltu ja tuotettu yhdessä vanhuskuntoutuksen ja etäoppimisen ammattilaisten kanssa, kuntien senioritoimien ja omais- ja senioriverkostojen asiantuntijoita kuullen. Harjoituksissa on huomioitu ikäihmisten toimintakyvyn eri tasot. Esimerkiksi pääasiassa istuen tehtävät harjoitteet tulevat eri aikaan kuin pääasiassa seisten tehtävät harjoitteet. Näin tarjonnasta voi muokata yksilölliseen tarpeeseen sopivan viikko-ohjelman.

Mistä kuntoutusohjelman kanava löytyy?

Koti TV löytyy ma 14.12.2020 alkaen antennitalouksissa television kanavapaikalta 33 ja DNA-kaapelitalouksissa kanavapaikalla 66. Useimmat televisiot etsivät uudet kanavat itsestään automaattisesti, ja sijoittavat sen vastaanottimen kanavavalikkoon ilman, että katsojan tarvitsee tehdä mitään. Jotkin televisiot tai digiboksit saattavat kuitenkin vaatia kanavien virittämisen uudelleen. Kanavan virittämisen voi tehdä manuaalisesti tai antaa vastaanottimen tehdä sen automaattisesti.

Ohjeet kanavahaun tekemiseksi löytyvät Digitan internet-sivuilta www.digita.fi/kanavahaku.Lisäksi neuvoa kanavan asennukseen saa Digita Infosta arkisin maanantaista perjantaihin klo 8.00-16.00. Digita Infon puhelinnumero on 020 411 7676 ja sähköpostiosoite info@digita.fi.

Koti TV:n ohjelma on katsottavissa 11.1.2021 alkaen suorana lähetyksenä arkisin klo 11-13 myös internetissä osoitteessa kotitv.fi. 

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäpäällikkö
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkosivut)
Mirja Laukkanen
puh. 013 330 4303
mirja.laukkanen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)