Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Uutisarkistot: 2019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote perustaa uuden lastensuojeluyksikön Kontiolahdelle
03.11.2020

Siun sote perustaa uuden lastensuojeluyksikön Kontiolahdelle

Uuden lastensuojeluyksikön toivotaan tuovan helpotusta lastensuojelun asiakkaan olevien perheiden tilanteeseen. Siun soten omana toimintana tarjottavalla palvelulla pyritään myös vaikuttamaan ostopalvelujen kasvaviin kustannuksiin.

- Lastensuojelun sijaishuoltopaikkoja ei ole Pohjois-Karjalassa ja lähimaakunnissa riittävästi ja sijoituksia on jouduttu tekemään välillä hyvin kauas lasten ja nuorten kotiseudulta. Tämä vaikuttaa paitsi lasten ja vanhempien tapaamisiin ja kotilomien järjestämiseen myös kuntoutuksen onnistumiseen, kertoo toimialuejohtaja Leena Korhonen Siun soten perhe- ja sosiaalipalveluista.

Lastensuojelu on lähtökohtaisesti vanhemmuuden tukemista, jotta lapsi tai nuori voi kasvaa ja kehittyä omassa kodissaan. Joskus elämäntilanteet ovat kuitenkin sellaisia, että lapsen etu vaatii tilanteeseen puuttumista tavalla, joka voi tarkoittaa äärimmillään sijaishuollon järjestämistä.

- Sijaishuollon sijainnilla on merkitystä. Meillä on paremmat mahdollisuudet sijoitusaikana tehdä työtä koko perheen, sekä lapsen että vanhempien kanssa, ja hyödyntää oman alueemme monialaista verkostoa. Hyvin toimiva kuntoutus myös mahdollisesti lyhentää sijaishuoltojaksoa, mikä on kaikkien etu silloin, kun se on mahdollista, lastensuojeluyksikkö Paikkiksen palveluesimies Kirsi Minkkinen lisää.

Uutta lastensuojeluyksikköä varten remontoidaan ja kunnostetaan Kontiolahden Paiholasta vuokrattavat tilat.

- Tiloista tehdään mahdollisimman hyvin uuteen käyttötarkoitukseen soveltuvat. Tilat toimivat lasten kotina, joten remontoinnissa huomioidaan erityisesti kodinomaisuus. Kodikkuutta tarjoaa myös ympäröivä kyläyhteisö ja maaseutumainen ympäristö, kertoo Minkkinen.

Lastensuojeluyksikkö Paikkiksen käyttöön tulee kolme kerrosta entisestä sairaalakiinteistöstä ja se tarjoaa sijaishuoltoa 13–17-vuotiaille. Lastensuojeluyksikkö työllistää palveluesimiehen lisäksi 28 työntekijää ja tarjoaa lyhyt- ja pitkäaikaista sijaishuoltoa 21 lapselle.

- Järjestämme Paikkiksessa avoimet ovet ensi keväänä ennen varsinaisen toiminnan aloittamista. Toivotamme kaikki alueen asukkaat tervetulleiksi keskustelemaan ja tutustumaan yksikköömme sekä sen toimintaan. Remonttiaikataulun tarkentuessa tiedotamme avoimista ovista tarkemmin lähempänä ajankohtaa, Minkkinen lisää.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Viestintäpäällikkö
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkosivut)
Mirja Laukkanen
puh. 013 330 4303
mirja.laukkanen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelut)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelut)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, ma.
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 4526
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme:

Perhekeskusten terveiset
Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.
Lue lokakuun 2020 uutiskirje
Tilaa uutiskirje tästä

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)