Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2023, 2022, 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote palkkaa vuosittain satoja kesätyöntekijöitä
Pihla Kukkonen ja Sara Väistö olivat kesätöissä Suunnistajantien kehitysvammapalveluita tuottavassa yksikössä kesällä 2023. Kuva: Siun sote/ Antti Pitkäjärvi
Pihla Kukkonen ja Sara Väistö olivat kesätöissä Suunnistajantien kehitysvammapalveluita tuottavassa yksikössä kesällä 2023. Kuva: Siun sote/ Antti Pitkäjärvi
10.06.2024

Siun sote palkkaa vuosittain satoja kesätyöntekijöitä

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote on maakunnan suurin työnantaja lähes 8000 työntekijällään. Kesälomakausi toukokuusta syyskuulle tarkoittaa satojen kesänuorten ja -työntekijöiden palkkausta.

– Juuri nyt on käsillä se aika vuodesta, kun kesätyöntekijät saapuvat Siun soten yksiköihin. Nuorten ja opiskelijoiden kesätyöt ovat osa ennakoivaa rekrytointia eli panostamme tulevaisuuden työkavereihin, toteaa rekrytointipäällikkö Heli Sivonen.

Suurin osa Siun soten kesätyöntekijöistä on sote-alan opiskelijoita. Opiskelijat saavat arvokasta työkokemusta sosiaali- ja terveysalalta, mahdollisuuden kehittää osaamistaan ja luoda tärkeitä ammatillisia verkostoja – ja kenties jopa löytää tulevaisuuden työpaikkansa!

– Sote-alan opiskelijat ovat meille kullan arvoisia. Rekrytointiyksikkömme tekee ympäri vuoden yhteistyötä oppilaitosten kanssa ja kohtaa opiskelijoita jatkuvasti. Pidämme esimerkiksi matalan kynnyksen aulatreffejä sekä Karelia-ammattikorkeakoululla että ammatillisen opetuksen koulutuskuntayhtymä Riverialla kuukausittain, Sivonen kertoo.

Sote-alan ammattilaisten ja opiskelijoiden kesätyöhakemuksia Siun soteen vuonna 2024 tuli 755 kappaletta.

– Saimme hyvin kesätyöhakemuksia sairaanhoitajiksi, terveydenhoitajiksi, kätilöiksi, röntgenhoitajiksi, fysioterapeuteiksi, ensihoitajiksi, pelastajiksi, hammashoitajiksi, lähihoitajiksi, ohjaajiksi, hoiva-avustajiksi sekä henkilökohtainen avustajiksi, listaa Sivonen.

16–18-vuotiailta tuli 345 hakemusta

Kesätöitä Siun sote tarjoaa myös 16–18-vuotiaille nuorille, jotka eivät vielä opiskele alaa. Kesäksi 2024 Siun sote sai nuorilta 345 hakemusta. Perinteisesti kesänuorten työtehtävät painottuvat erilaisiin viriketoiminnan tehtäviin ja osittain avustaviin hoivatehtäviin. Nuorten kesätyö kestää kaksi viikkoa, kun taas sote-alan opiskelijoille on tarjolla pidempiä kesätöitä.

– Nuoret ovat juuri peruskoulunsa päättäneitä, opiskelijoita tai lukiolaisia. Osalla heistä voi tulevaisuuden ala olla jo selvempää kuin toisilla. Siksi on tärkeää, että nuorelle sopivaa tehtävää muotoillaan vielä kesätyön alettua. Olemme rohkaisseet nuoria avoimesti kertomaan kesätyön alussa omia toiveitaan ja mahdollisuuksiaan osallistua itselleen mielekkääseen työhön, Heli Sivonen mainitsee.

Siun sote haluaa tarjota sote-alalla ensiaskeleitaan ottaville nuorille positiivisia kokemuksia työelämässä. Tämä varmistetaan kattavalla perehdytyksellä ja jatkuvalla tuella jokaisen kesätyöntekijän kohdalla.

– Perehdytys ja tuki mahdollistavat sujuvan siirtymisen työtehtäviin ja onnistumisen kokemukset. Meillä tarvitaan jatkossakin ihmisiä, joiden sydän sykkii sote-alalle. Nuoret kesätyöntekijämme pääsevät tekemään merkityksellistä työtä, jossa he voivat aidosti vaikuttaa asiakkaidemme hyvinvointiin ja elämänlaatuun, Sivonen jatkaa.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fiViestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Soile Asikainen
Puh. 013 330 4526
soile.asikainen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kuulumisia Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelta 

Uutiskirjeeseen on koottu tietoa hyvinvointialueen ajankohtaisista asioista. 

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Omaishoidon uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan ajankohtaisia asioita Siun soten omaishoidosta.

Hankekuulumisia kuntouttavasta työtoiminnasta

Uutiskirjeeseen on koottu tietoa Kuntouttavan työtoiminnan maakunnallinen kehittäminen -hankkeen ajankohtaisista asioista.

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)