Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2023, 2022, 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote palkittiin organisaatiossa tehdyistä kehittämisteoista
05.12.2023

Siun sote palkittiin organisaatiossa tehdyistä kehittämisteoista

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote palkittiin 4.12.2023 järjestetyssä Tärkeissä töissä -gaalassa organisaatiossa tehdyistä kehittämisteoista. Siun sotelle myönnettiin palkinnot henkilöturvallisuuskoulutusten päivittämisestä ja organisaation Instagram-tilistä, jolla on luotu positiivista mielikuvaa lapsen saamiseen, raskauteen ja synnytykseen liittyen.

Siun sotelta palkitsemisia olivat vastaanottamassa osaamisen kehittämisen päällikkö Sari Salminen ja työsuojeluvaltuutettu Markus Haukka sekä naistenkeskuksen apulaisosastonhoitaja Sanna Vesitie ja kätilö Anna-Lotta Mikkonen.

Henkilöturvallisuuskoulutuksilla vahvistetaan työntekijöiden turvallisuutta

Siun sotessa on suunnitelmallisesti pyritty vahvistamaan henkilöstön turvallisuutta työssä. Siun sotessa on uudistettu väkivallan uhkaan varautumisen koulutusmallia niin, että koulutukset vastaisivat mahdollisimman hyvin yksiköiden erilaisiin tarpeisiin. 

– Väkivallan uhka on valitettavasti läsnä monien sote-työntekijöiden arjessa ja se on noussut esille myös henkilöstökyselyn vastauksissa. Kyselytulosten pohjalta panostimme resurssia kouluttajiin ja näin mahdollistettiin lisäkoulutuksia henkilöstölle. Haluamme tarjota henkilöstöllemme keinoja selviytyä paremmin haastavista asiakastilanteissa, Haukka kertoo.

Väkivallan uhkaan varautumisen koulutusmalli on jaettu eri koulutuskokonaisuuksiin. Koulutuskokonaisuuksia suositellaan suoritettavaksi yksiköissä toteutettuihin uhka- ja väkivaltatilanteiden riskien arviointiin perustuen. Lisäksi yksiköille tarjotaan turvallisuuskouluttajan tukea. Turvallisuuskouluttaja vastaa kiireellisiin yksiköiden tarpeisiin ja tarjoaa asiantuntija-apua yksittäisiin haastaviin uhkatilanteisiin. 

Koulutusmallin päivittäminen on tukenut esihenkilöiden ja työntekijöiden työtä. Koulutuksia räätälöimällä yksiköiden tarpeet pystytään huomioimaan yhä paremmin. Kehittämistyön tavoitteena on vahvistaa henkilöstön osaamista sekä tarjota henkilöstölle uusia ja toimivampia keinoja kohdata haastavasti käyttäytyviä asiakkaita.

– Tämä palkinto on meidän kaikkien yhteinen. Ilman organisaation sisäisiä kouluttajia ja heidän ammattitaitonsa hyödyntämistä, tämä ei olisi ollut mahdollista. Kiitos kuuluu myös esihenkilöille, jotka mahdollistavat koulutuksen henkilöstölleen ja pitävät näin huolta henkilöstön turvallisuusosaamisesta sekä henkilöstölle, jotka haluavat ylläpitää ja vahvistaa omaa osaamistaan turvallisuuden näkökulmasta, Salminen kiittelee.

Some-tili luo myönteistä kuvaa lapsen saamisesta ja tarjoaa näyttöön perustuvaa tietoa

Siun soten naistenkeskus on vastannut oman kohderyhmänsä tiedonnälkään Instagram-tilillä. Siun soten naistenkeskus muodostuu synnytysosastosta, vuodeosastosta ja poliklinikoista.

Synnytä Joensuussa -tilillä tarjotaan ajankohtaista ja näyttöön perustuvaa tietoa, joka on omiaan myös luomaan myönteistä kuvaa lapsen saamisesta, raskaudesta ja synnytyksestä. Naistenkeskus on kutsunut asiakkaitaan osallistumaan tilille luotaviin sisältöihin, ja tilillä on huoltajien luvalla saatu julkaista runsaasti kuvia esimerkiksi vastasyntyneistä vauvoista ja heidän perheistään. Kaiken kaikkiaan sosiaalisen median kanava on luonut vuorovaikutteisen tavan viestiä asiakkaiden kanssa, ja aihekokonaisuuden esillä pitämistä naistenkeskuksessa aiotaan jatkaa.

– Haluamme tuoda naistenkeskuksen arkea tutuksi ja viestiä kohdennetusti asiakasryhmillemme. Meillä on ihana työyhteisö ja henkilökunta, jonka osaamista olemme myös halunneet tuoda tilin kautta esille. Asiakkaat ja perheet ovat lähteneet hienosti somen tekemiseen mukaan, Vesitie ja Mikkonen kiittelevät. 

Lisäksi sosiaalisen median kautta halutaan välittää myönteistä työnantajakuvaa Siun sotesta, minkä toivotaan lisäävän esimerkiksi kätilöopiskelijoiden hakeutumista työharjoitteluun ja sitä kautta töihin Pohjois-Karjalaan.

Tärkeissä töissä -gaalassa palkittiin hyvinvointialueiden ja kunta-alan innostavimpia kehittämistekoja

Tärkeissä töissä -gaala on Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen toteuttama tilaisuus, jossa palkitaan hyvinvointialueiden ja kunta-alan innostavimpia kehittämistekoja. 

Tänä vuonna gaalassa palkittiin yhteensä 56 kehittämistekoa eri toimialoilta ja teemoista. Hyvinvointialueet ja kuntaorganisaatiot pystyivät ilmoittamaan kehittämistekojaan Tekojen tori -portaaliin syksyn kampanjan aikana. Kehittämistekoja ilmoitettiin yhteensä 247 kappaletta 59 organisaatiosta. 

Kuvaukset Siun soten palkituista kehittämisteoista löytyvät Tärkeissä töissä -ohjelman sivustolta:

•    https://tarkeissatoissa.fi/katso/vakivallan-uhkaan-liittyvien-koulutusten-paivitys (tarkeissatoissa.fi)
•    https://tarkeissatoissa.fi/katso/sosiaalisen-median-tili-atsynnytajoensuussa-instagramissa (tarkeissatoissa.fi)

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Soile Asikainen
Puh. 013 330 4526
soile.asikainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kuulumisia Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelta 

Uutiskirjeeseen on koottu tietoa hyvinvointialueen ajankohtaisista asioista. 

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Omaishoidon uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan ajankohtaisia asioita Siun soten omaishoidosta.

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)