Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2022, 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote palkittiin henkilöstön osallisuuden kehittämisestä
Palkitsemisia vastaanottamassa olivat henkilöstösuunnittelija Katri Parviainen, pääluottamusmies Mirva Kuronen, henkilöstösuunnittelija Päivi Burman ja toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen.
Palkitsemisia vastaanottamassa olivat henkilöstösuunnittelija Katri Parviainen, pääluottamusmies Mirva Kuronen, henkilöstösuunnittelija Päivi Burman ja toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen.
01.12.2022

Siun sote palkittiin henkilöstön osallisuuden kehittämisestä

Siun sote palkittiin 1.12.2022 Kuntatyö2030 -gaalassa kehittämisteoista henkilöstön osallisuuuden ja vaikutusmahdollisuuksien parantamiseksi. Palkitut Siun soten kehittämisteot olivat yhteistoimintarakenteiden kehittäminen sekä sisäisen, arjen onnistumisia ja työn iloa esille nostavan kampanjan toteuttaminen.

Kaksitasoisella yhteistoimintarakenteella lisää vaikutusmahdollisuuksia

Siun sotessa on määrätietoisesti pyritty kehittämään yhteistoimintaa sekä henkilöstön vaikutus- ja osallistumismahdollisuuksia. Edustuksellisen yhteistoiminnan kehittäminen on ollut yksi keino edistää tätä tavoitetta.

Organisaatioon perustettiin keväällä 2022 kaksitasoinen yhteistoimintaorganisaatio, joka valmisteltiin henkilöstöpalvelujen, henkilöstön edustajien ja työsuojeluvaltuutettujen yhteistyönä. Kaksitasoinen yhteistoimintaorganisaatio tarkoittaa sitä, että aiemman, koko organisaatiotasoisen yhteistyötoimikunnan ja työsuojelutoimikunnan lisäksi toimialueille perustettiin omat yhteistyöryhmät.

Yhteistyöryhmissä käsitellään kyseisen toimialueen henkilöstöön vaikuttavia suunnitelmia ja muutoksia, mikä on mahdollistanut myös pienempien muutosten käsittelyn yhteistoiminnallisesti henkilöstöjärjestöjen kanssa.

Kokemukset yhteistyöryhmien toiminnasta ovat kannustavia: ajallisesti yhteistoimintaan henkilöstön kanssa panostetaan merkittävästi aiempaa enemmän, vuorovaikutus työnantajan sekä henkilöstön edustajien välillä on syventynyt ja yhteistoimintaan on tullut enemmän konkretiaa.

Palkinnon vastaanottivat Siun soten puolesta pääluottamismies Mirva Kuronen ja toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen.

– Avoimuus on oikeastaan ainoa keino lisätä luottamusta. Luottamus taas on välttämätöntä yhteistoiminnan onnistumiselle. Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten rakenteita muuttamalla pystytään lisäämään avoimuutta ja keskustelua, ja sitä kautta rakentaman myös luottamusta organisaation sisällä, kiteyttää toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen.

Onnistumisia näkyväksi myös organisaation sisällä

Toinen gaalassa palkittu kehittämisteko oli henkilöstöpalvelujen toteuttama organisaation sisäinen kampanja, jolla nostettiin esille arjen onnistumisia. Kampanjan taustalla oli monella tavalla kuluttava kevät, jossa työn tekemistä haastoivat muun muassa korona, vaikea resurssitilanne sekä osaltaan valtakunnalliset työtaistelutoimet. Tavoitteena oli ilahduttaa ja innostaa henkilöstöä sekä vahvistaa tunnistettuja työn voimavaratekijöitä.

Kampanjatempaukset toteutettiin Siun soten sisäisen viestinnän kanavilla neljän viikon aikana henkilöstöä osallistaen. Kampanjan aikana nostettiin esille työn iloa tuottavia asioita, palautumista sekä kannustettiin antamaan kiitosta kollegoille ja toisille työyhteisöille. Arvonnat, kyselyt ja kiitosten antaminen innosti työntekijöitä osallistumaan, ja kampanjan sisällöt saivat paljon huomiota.

Arjen onnistumisten esilletuomista on jatkettu myös kampanjan jälkeen Siun soten viestintäkanavilla.

– Palkitseminen tuntuu ihan huipulta ja saimmekin niin työntekijöiltä kuin esihenkilöiltäkin innostunutta palautetta kampanjasta. Arjen kiireessä saattaa välillä unohtua pysähtyä onnistumisten äärelle, siksi tietoista katseen kohdistamista onnistumisiin tarvitaan. Kehittämistyö ei suinkaan jää tähän, vaan meillä on jo seuraava henkilöstötempaus tiedossa virtuaalisen joulukalenterin muodossa, kertovat palkinnon vastaanottaneet henkilöstösuunnittelijat Päivi Burman ja Katri Parviainen Siun sotelta.

Gaalassa palkittiin kunta-alan kehittämistekoja

Kuntatyö2030-gaalan ja -ohjelman taustalla ovat Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt eli Julkisen alan unioni JAU, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry. Gaalassa palkittiin 50 kehittämistekoa, jotka oli valittu kaikkiaan 183 kehittämisratkaisun joukosta eri toimialoilta ja teemoista eri puolilta Suomea.

Siun sotelta palkitsemisia vastaanottamassa olivat yhteistoimintarakenteiden kehittämisestä kuntayhtymän toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen sekä pääluottamusmies Mirva Kuronen sekä sisäisestä kampanjasta henkilöstösuunnittelijat Päivi Burman ja Katri Parviainen.

Kuvaukset Siun soten palkituista kehittämisteoista löytyvät Kuntatyö2030-ohjelman sivustolta:

Yhteistoiminnan kehittäminen organisaatioissa ja toimialueilla | Kuntatyö 2030 (kuntatyo2030.fi)

Onnistumiset näkyväksi kampanjalla pitovoimaa | Kuntatyö 2030 (kuntatyo2030.fi)

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Yhteydenotot toistaiseksi viestinta(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kuulumisia Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelta 

Uutiskirjeeseen on koottu tietoa hyvinvointialueen ajankohtaisista asioista. 

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)