Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Uutisarkistot: 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote jatkaa toimintansa kehittämistä ja panostaa henkilöstön hyvinvointiin
28.04.2021

Siun sote jatkaa toimintansa kehittämistä ja panostaa henkilöstön hyvinvointiin

Siun sote -kuntayhtymä on neljän ensimmäisen toimintavuotensa aikana kehittänyt merkittävästi Pohjois-Karjalan maakunnan sosiaali- ja terveyspalveluja omistajakuntien asettamien tavoitteiden mukaisesti. Uuden strategiakauden keskeisiä tavoitteita ovat henkilöstön hyvinvointiin panostaminen sekä palvelujen uudistamisen jatkaminen henkilöstöä entistä paremmin kuullen.

- Henkilökuntamme on tehnyt hyvää työtä ja se näkyy muun muassa erinomaisena asiakastyytyväisyytenä terveysasemilla, toteaa Siun soten toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen.

- Organisaatiomuutokset, kustannuspaineet ja koronavirusepidemian hoitaminen ovat kuitenkin kuormittaneet henkilökuntaa merkittävästi ja on selvää, että tähän meidän on löydettävä parempi tasapaino jatkossa, Pirskanen jatkaa.

Siun soten vastaanottopalveluissa on laadittu 14 kohdan toimenpidelista, jolla on lähdetty ratkomaan muun muassa tiimimalliin liittyviä kehittämiskohteita, kroonisten sairauksien hoitopolkuja ja koronaviruksen aiheuttaman hoitovelan korjaamista. Toimenpiteitä ovat myös lääkäreiden rekrytoinnin ja työhyvinvoinnin kehittäminen sekä sisäisen viestinnän parantaminen muutoksista ja niiden perusteluista.

- Toimenpidelistalla on myös resurssierojen tasaaminen terveysasemilla. Yhtymähallituksen henkilöstöjaoston asialistalla on torstaina 29.4. laaja virkapaketti ja kaikkiaan 15 uutta lääkärin virkaa terveysasemille, kertoo Pirskanen.

Henkilöstön edustajien ja Siun soten johdon yhteinen ohjausryhmä seuraa toimenpiteiden etenemistä, moniammatillinen terveysasemien henkilöstöstä nimetty työryhmä puolestaan toimii käytännön toimenpiteiden suunnittelijana. Henkilöstön osallisuus ja kokemus kuulluksi tulemisesta halutaan varmistaa.

- Monilla mittareilla tarkasteltuna asiat menevät oikeaan suuntaan. Palvelujen ja toimintatapojen kehittämistä on silti välttämätöntä jatkaa, koska entisillä eväillä emme väestörakenteen muuttuessa pärjää. Päätökset palvelujen tuottamisen tavoista tehdään toimialueilla, siellä missä asiakkaatkin kohdataan, muistuttaa Pirskanen.

Perustamisvaiheessa asetetut tavoitteet on pitkälti saavutettu

Pohjois-Karjalan kunnat päättivät Siun sote -kuntayhtymän perustamisesta vuoden 2015 lopulla. Keskeisiä tavoitteita kuntayhtymän perustamiselle olivat tuolloin kokonaiskustannusten hallinta, keskussairaalan säilyttäminen yhtenä laajan päivystyksen sairaaloista sekä palvelujen yhtenäistäminen ja niiden saatavuuden turvaaminen väestön ikääntyessä ja huoltosuhteen heiketessä.

Näissä tavoitteissa on pitkälti onnistuttu. Sosiaali- ja terveydenhuollon tarvevakioiduilla kustannuksilla mitattuna Pohjois-Karjala on Suomen kustannustehokkain maakunta ja sairaala Suomen tuottavin keskussairaala.

Pohjois-Karjalan keskussairaalaa on määrätietoisesti kehitetty vastaamaan nykyajan ja tulevaisuuden tarpeita. Mittavat investoinnit sairaalan laajaan peruskorjaukseen ovat saaneet luvat ja rakennustyöt ovat käynnissä. Sairaala on menestynyt erinomaisesti kouluttavien työnantajien vertailussa.

Palvelurakenteen uudistaminen on ollut keino, jolla on siirretty resursseja ennaltaehkäiseviin ja kotiin vietäviin palveluihin.

Siun soten yhtymähallitus tutustui maaliskuun puolivälissä seminaarissa alueen lääkäritilanteeseen ja pohti toimenpiteitä lääkärien ja hoitajien työkuorman keventämiseen. Yhtymähallitus kokoontuu keskiviikkona 27.4.2021 iltapäivällä jatkoseminaariin aiheen tiimoilta, ja käy läpi kuntayhtymässä käynnissä olevia toimenpiteitä sekä kuntayhtymälle asetettujen tavoitteiden toteutumista.

Medialle 28.4.2021 järjestetyn infotilaisuuden esitykset:

 

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäpäällikkö
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkosivut)
Mirja Laukkanen
puh. 013 330 4303
mirja.laukkanen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Vuoden 2021 uutiskirjeet