Ajankohtaista

Uutisarkistot: 2018, 2017, 2016, 2015

Siun sote jatkaa hyväksi koettua liikuntaneuvontapalvelua

Artikkelin kuva

Siun sote jatkaa hyväksi koettua liikuntaneuvontapalvelua

Jo 500 tyypin 2 diabetesta sairastavaa potilasta on saanut yksilöllistä liikuntaneuvontaa Siun soten toiminta-alueella Pohjois-Karjalassa vuosien 2017–2018 aikana. Tämä liikuntaneuvontakokeilu on ollut osa Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamaa VESOTE-kärkihanketta, jonka tavoitteena on ollut lisätä elintapaneuvontaa valtakunnallisesti erityisesti perusterveydenhuollossa.

Liikuntaneuvontaan halutaan panostaa, sillä liikunnan lisääminen on tärkeä osa pitkäaikaissairauksien hoitoa. Diabetesta sairastavat hyötyvät liikunnan lisäämisestä muun muassa siksi, että se parantaa elimistön insuliiniherkkyyttä ja auttaa täten hyvän verensokeritasapainon saavuttamisessa. Säännöllinen liikunta tukee myös painonhallintaa. Tutkimusten mukaan liikunta on hoitomuotona yhtä tehokas, ja siten myös yhtä tärkeä, kuin ruokatottumusten muuttaminen.

Siun soten VESOTE-hankkeen puitteissa järjestämä liikuntaneuvontakokeilu on saanut myönteistä palautetta niin ammattilaisilta kuin asiakkailtakin. Liikuntaneuvontapalvelua tullaankin jatkamaan, vaikka hanke päättyy virallisesti vuoden 2018 lopussa. Jatkossa liikuntaneuvontaa antavat Siun soten alueella siihen koulutetut avoterveydenhuollon fysioterapeutit.

Liikuntaneuvontapalvelua tullaan tarjoamaan ensisijaisesti niille diabetesta ja sydänsairauksia sairastaville asiakkaille, jotka erityisesti hyötyvät liikunnan lisäämisestä ja tarvitsevat siihen erityisammattilaisen tukea. Liikuntaneuvontaa on ensiksi tarjolla Siun soten läntisellä alueella vuoden 2019 alusta ja myöhemmin keväällä palvelu laajenee koko Siun soten alueelle.

Lisätietoja

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Viestintäpäällikkö
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija
Nadia Sabour
puh. 013 330 4525
nadia.sabour(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkosivut)
Mirja Laukkanen
puh. 013 330 4303
mirja.laukkanen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Tilaa uutiskirjeitämme:

SiVa-hankkeen uutiskirje
Uutiskirjeessä kerrotaan henkilökohtaisen budjetoinnin kokeilun etenemisestä.
Lue maaliskuun 2019 uutiskirje
Tilaa uutiskirje tästä

Perhekeskusten terveiset
Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.
Lue huhtikuun 2019 uutiskirje
Tilaa uutiskirje tästä

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)