Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2023, 2022, 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Perhekeskustunnustuksilla palkittiin lapsiperheiden eteen tehdystä merkityksellisestä työstä
Kuvassa perhekeskustunnustuksen vastaanottaneet ammattilaiset. Eturivissä istumassa Noora Alm (vas.), Noora Kähkönen, Suvi Luopakka sekä takarivissä Anni Mäkelä (vas.) Hanna-Kaisa Koskinen, Laura Karvinen ja Aatu Mustonen. Kuva: Siun sote/Antti Pitkäjärvi
Kuvassa perhekeskustunnustuksen vastaanottaneet ammattilaiset. Eturivissä istumassa Noora Alm (vas.), Noora Kähkönen, Suvi Luopakka sekä takarivissä Anni Mäkelä (vas.) Hanna-Kaisa Koskinen, Laura Karvinen ja Aatu Mustonen. Kuva: Siun sote/Antti Pitkäjärvi
22.11.2023

Perhekeskustunnustuksilla palkittiin lapsiperheiden eteen tehdystä merkityksellisestä työstä

Pohjois-Karjalan perhekeskuksen maakunnallinen ohjausryhmä jakoi perhekeskustunnustuksia esimerkillisestä työstä lapsiperheiden parissa. Tunnustukset jaettiin ammattilaisille suunnatussa perhekeskusseminaarissa tiistaina 21.11.2023.

 Perhekeskustunnustuksilla halutaan nostaa näkyväksi ammattilaisten tekemää tärkeää työtä lasten, nuorten ja perheiden parissa. Tunnustuksia jaettiin maakunnan perhekeskustoimijoille eli Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun soten, kuntien, järjestöjen, yhdistysten ja seurakuntien ammattilaisille, jotka työskentelevät lasten ja perheiden kanssa.

– Pohjois-Karjalan perhekeskustoimijat ovat antaneet lupauksen tukea ja auttaa perheitä toimimalla yhdessä silloin, kun he tarvitsevat rinnalla kulkijoita. Lapsen oikeuksien viikon 2023 teemana on lapsen oikeus hyvinvointiin. Lapset ja perheet saavat sujuvammin tukea hyvinvoinnilleen, kun ammattilaiset onnistuvat yhteisessä työssä. Palkitut ja palkitsemisehdotuksen saaneet toimijat ovat onnistuneet tässä erityisen hyvin ja ansaitsevat kiitoksen. Heidän esimerkkinsä kannustaa meitä muitakin, lapsiperhepalvelujen palvelupäällikkö ja Siun soten perhekeskusvastaava Sonja Hartikainen kiittelee.

Perhekeskusseminaari järjestettiin viidettä kertaa. Seminaari toteutettiin perinteisesti lapsen oikeuksien viikolla. 

Perhekeskustunnustuksia useille perheiden parissa toimiville ammattilaisille

Perhekeskustunnustuksia myönnettiin neljässä eri kategoriassa: perhekeskustyötä vahvistanut uusi työmenetelmä, monialainen yhteistyö toimijoiden välillä, perhekeskustyötä vahvistanut toiminta tai tapahtuma ja perhekeskuskohtaaminen. Näiden kategorioiden lisäksi jaettiin erityistunnustus perhekeskustoiminnan pitkäjänteisestä edistämisestä. 

Perhekeskustunnustusten saajat valittiin ammattilaisten antamien ehdotusten joukosta, joita perhekeskuksen maakunnallinen ohjausryhmä sai yhteensä 41. Perhekeskuksen maakunnallinen ohjausryhmä kävi kaikki ehdotukset läpi ja valitsi niiden pohjalta vuoden 2023 tunnustuksen saajat.

– Ehdotuksia tuli paljon, erityisen hyvillä perusteilla. On ilahduttavaa, että perhekeskushenkinen työskentely on tunnistettu ja ammattilaisten tekemä hyvä työ tullut näkyväksi, Hartikainen kertoo. 

Perhekeskustunnustuksen saaneet vuonna 2023:
 

 • Tunnustus perhekeskustyötä vahvistaneesta uudesta työmenetelmästä
  Joensuun kaupunki, Lapset puheeksi -keskustelut

  Joensuun kaupunki on tehnyt määrätietoista työtä lapsiperheiden auttamiseksi ottamalla Lapset puheeksi -keskustelut käyttöön ensimmäisillä ja seitsemänsillä luokilla. Työskentely osoittaa, että Joensuun kaupunki edistää konkreettisesti lasten varhaisemman vaiheen tuen tavoittamista lasten arkiympäristössä ja sitoutuu perhekeskushenkiseen työhön.
   
 • Tunnustus monialaisesta yhteistyöstä
  Nepsykioski-toiminta
  Nepsykioskien toiminnassa yhdistyvät perhekeskusajattelu, yhteisövaikuttavuus sekä yhteistyö eri toimijoiden välillä. Toiminnassa kohdataan koulujen ja varhaiskasvatuksen ammattilaisia, oppilaita ja perheitä kynnyksettömästi kouluympäristössä ja lisätään ymmärrystä neuropsykiatrisista haasteista.
   
 • Tunnustus perhekeskustoimintaa vahvistaneesta tapahtumasta tai toiminnasta
  Lapsen oikeuksien Kato mua -perhetapahtuma, Joensuun seurakuntayhtymä
  Kato mua -tapahtuma nostaa esille lapsen oikeuden tulla kuulluksi ja nähdyksi. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna kuudetta kertaa ja sinne odotetaan noin 500 kävijää. Joensuun evankelisluterilainen seurakuntayhtymä tekee tapahtuman toteuttamisessa yhteistyötä paikallisten yhdistysten, järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa.
   
 • Tunnustukset perhekeskuskohtaamisista
  Anni Mäkelä, johtava sosiaalityöntekijä, Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote
  Anni Mäkelä on monialainen perhekeskusammattilainen, joka kohtaa yhteistyökumppanit lämmöllä, kuunnellen ja arvostaen. Mäkelä kannustaa esimerkillään muitakin muistamaan yhteistyön merkityksen arjessa. 

  Laura Karvinen, varhaiskasvatuksen ohjaaja, Rantakylän seurakunta
  Laura Karvinen on aktiivinen perhekeskustoimija, joka tekee monialaista yhteistyötä perhekeskusverkoston kanssa. Karvinen tiimeineen vastaa erilaisista perheille toteutetuista palveluista ja tapahtumista. Hän toimii myös oman seurakuntansa lapsiasiahenkilönä, jonka tehtävänä on tukea päätöksentekijöitä muun muassa lapsivaikutusten arviointien tekemisessä. 
   
 • Tunnustus perhekeskustoiminnan pitkäjänteisestä edistämisestä
  Sanni Penttilä, apulaisylilääkäri, Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote
  Sanni Penttilä on edistänyt perhekeskustoimintamallia pitkäjänteisesti. Penttilä tekee perhekeskus- ja yhteisövaikuttavuustyötä intohimolla ja innostaa ympärillä olevia toimijoita myönteisellä asenteellaan. Penttilä näkee laajasti kokonaisuuden sekä etsii ratkaisuja ja toimintatapoja, joilla lasten ja nuorten hyvinvointia ja terveyttä voidaan edistää.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fiViestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Soile Asikainen
Puh. 013 330 4526
soile.asikainen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kuulumisia Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelta 

Uutiskirjeeseen on koottu tietoa hyvinvointialueen ajankohtaisista asioista. 

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Omaishoidon uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan ajankohtaisia asioita Siun soten omaishoidosta.

Hankekuulumisia kuntouttavasta työtoiminnasta

Uutiskirjeeseen on koottu tietoa Kuntouttavan työtoiminnan maakunnallinen kehittäminen -hankkeen ajankohtaisista asioista.

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)