Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Perhekeskustunnustuksilla kiitettiin esimerkillisestä työstä lapsiperheiden parissa
Perhekeskustunnustuksia jaettiin neljässä eri kategoriassa: uusi työmenetelmä tai idea, monialainen yhteistyöstä toimijoiden välillä, perhekeskustyötä vahvistanut toiminta ja perhekeskuskohtaaminen. Kuva: Siun sote / Odessa Koskelo
Perhekeskustunnustuksia jaettiin neljässä eri kategoriassa: uusi työmenetelmä tai idea, monialainen yhteistyöstä toimijoiden välillä, perhekeskustyötä vahvistanut toiminta ja perhekeskuskohtaaminen. Kuva: Siun sote / Odessa Koskelo
17.11.2022

Perhekeskustunnustuksilla kiitettiin esimerkillisestä työstä lapsiperheiden parissa

Pohjois-Karjalan perhekeskustoiminnan maakunnallinen ohjausryhmä jakoi tunnustuksia esimerkillisestä työstä lasten, nuorten ja perheiden hyväksi. Tunnustukset jaettiin ammattilaisille suunnatussa perhekeskusseminaarissa torstaina 17.11.2022.

Tunnustuksilla halutaan tuoda näkyväksi lasten, nuorten ja perheiden parissa tehtyä tärkeää työtä, jota Siun sotessa, kunnissa, järjestöissä, yhdistyksissä ja seurakunnissa tehdään.

– Jokainen tunnustuksen saanut on edistänyt toiminnallaan pohjoiskarjalaisten lasten ja nuorten hyvinvointia sekä vahvistanut perhettä ympäröivän verkoston yhdessä tehtävää työtä. On tärkeää, että näiden onnistumisten äärelle pysähdytään, rakennetaanhan samalla koko Pohjois-Karjalan tulevaisuutta. Olemme perhekeskuksen ohjausryhmässä ylpeitä näistä ponnisteluista. Tunnustuksen saajat ovat ilon ja kiitoksen ansainneet, lapsiperhepalvelujen palvelupäällikkö ja Siun soten perhekeskusvastaava Sonja Hartikainen kiittelee.

Tunnustuksia useille toimijoille

Perhekeskustunnustuksia myönnettiin neljässä eri kategoriassa: uusi työmenetelmä tai idea, monialainen yhteistyöstä toimijoiden välillä, perhekeskustyötä vahvistanut toiminta ja perhekeskuskohtaaminen. Tunnustusten saajat valittiin ammattilaisten antamien avointen ehdotusten joukosta, joita perhekeskustoiminnan maakunnallinen ohjausryhmä sai yhteensä 30.

 

 • Tunnustus uudesta työmenetelmästä tai ideasta
  Hyvinvointipedagogityö Janina Jääskeläinen, Niina Kiiski ja Mikko Vauhkonen, Liperi ja Joensuu
  Hyvinvointipedagogit työskentelevät kouluissa lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi ja tarjoavat matalan kynnyksen tukea mieltä askarruttaviin asioihin.

 

 • Tunnustus monialaisesta yhteistyöstä toimijoiden välillä
  Honkalampi-säätiö / Perpe-keskus, Perheperustaisen kuntoutuksen kehittämiskeskus
  Perpe-keskus on tukenut muita perhekeskustoimijoita pitkäjänteisesti lasten ja nuorten neurologisen, neuropsykiatrisen sekä sosiaalisen tuen huomioimiseksi ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

 

 • Tunnustus perhekeskustyötä vahvistaneesta toiminnasta
  Pielisensuun seurakunta
  Pielisensuun seurakunta on tehnyt pitkäjänteistä kehittämistyötä lasten ja nuorten hyväksi. Tästä työstä on esimerkkinä Pikkuhelppi-toiminta, joka tarjoaa muun muassa apua lastenhoitoon tai keskusteluapua kasvatuksellisissa kysymyksissä.

 

 • Tunnustus perhekeskuskohtaamisesta
  Terveydenhoitajat Kirsi Repo ja Piia Hyttinen, Siun sote
  Terveydenhoitaja Kirsi Repo ja Piia Hyttinen ovat onnistuneet kohtaamaan lapset ja nuoret lämpimästi ja rakentaneet yhteistyön siltoja eri toimijoiden välille.
   

Ammattilaisten yhteistyöllä sujuvampia palveluja perheille

Perhekeskustoiminnan tavoitteena on tarjota ratkaisuja perheiden ja eri toimijoiden kohtaamiin haasteisiin, kuten palvelujen hajanaisuuteen, palvelujen tarpeen kasvuun, kustannusten nousuun sekä syrjäytymiseen. Perhekeskustoimijoiden yhteisenä päämääränä on tukea lapsen sujuvaa ja hyvää arkea niin, että lapset ja perheet saisivat tarvitsemansa avun ja tuen varhaisessa vaiheessa, oikea-aikaisesti ja koordinoidusti.

Pohjois-Karjalassa perhekeskustyöllä tarkoitetaan kaikkea perheiden kanssa tehtävää toimintaa ja palvelua Siun sotessa, kunnissa sekä kolmannella ja yksityisellä sektorilla. Näitä palveluja ovat muun muassa lapsiperheiden sosiaali- ja terveyspalvelut, järjestöjen toiminta sekä varhaiskasvatuspalvelut.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Yhteydenotot toistaiseksi viestinta(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi