Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Nirunarussa panostetaan työhyvinvointiin – yhteinen kahvihetki päättää työviikon
Kuvassa vasemmalta ylärivissä Antti Raudaskorpi, Reijo Piiroinen, Soili Koskisuu sekä vasemmalta alarivissä Sanna Puhakka, Pekka Kuuri, Hanna Voutilainen, Eevi Räsänen ja Sirpa Koistinen.
Kuvassa vasemmalta ylärivissä Antti Raudaskorpi, Reijo Piiroinen, Soili Koskisuu sekä vasemmalta alarivissä Sanna Puhakka, Pekka Kuuri, Hanna Voutilainen, Eevi Räsänen ja Sirpa Koistinen.
29.06.2022

Nirunarussa panostetaan työhyvinvointiin – yhteinen kahvihetki päättää työviikon

Outokummun työ- ja päivätoimintayksikkö Nirunaru sekä ikäihmisten asumisyksikkö Valkovuokko ja hoitosolu saivat kunniamaininnan Työterveyslaitoksen järjestämässä Kipinä-kilpailussa, joka on osa Työterveyslaitoksen vuosittaista Mitä kuuluu? -työhyvinvointikyselyä. Kilpailussa etsittiin kyselyyn kirjattuja yhteisöllisyyttä tukevia kehittämisideoita. Kunniamainitut valittiin yhteensä 437 kehittämisidean joukosta. Kunniamaininnan saanut Nirunarun työyhteisö paljastaa nyt heidän reseptinsä sujuvaan arkeen.

Kunniamaininnan taustalla Mitä jäi käteen? -kahvit perjantaisin

Kunniamaininta myönnettiin Nirunarun työyhteisön ideoimasta Mitä jäi käteen? -kahvihetkestä. Koko työyhteisön kattavilla kahveilla käydään läpi viikon tapahtumat yhdessä ennen viikonloppua. Jo useamman vuoden käytössä ollut perjantainen kahvihetki syntyi työyhteisössä puoliksi vahingossa.

– Alun perin joku meistä heitti kahvikupin äärellä kysymyksen, että mitä jäi viikosta käteen. Siitä se ajatus lähti. Olemme jo useamman vuoden ajan kokoontuneet koko työyhteisön voimin saman pöydän ääreen juttelemaan perjantaisin, ohjaaja Pekka Kuuri kertoo.

Mitä jäi käteen? -kahveista on tullut tärkeä voimavaratekijä Nirunarun henkilöstön arkeen. Työvuorot pyritään suunnittelemaan niin, että koko työyhteisö pääsisi osallistumaan yhteiseen hetkeen ennen viikonlopun vapaita.

– Tämä on meille työntekijöille tärkeä huokaisuhetki, kun talo perjantaina hiljenee asiakkaista, ohjaaja Soili Koskisuu kuvailee.

– Yhteisen pöydän äärellä voi kertoa, jos jokin on esimerkiksi jäänyt painamaan mieltä. Näin pystymme maanantaina aloittamaan työviikon puhtaalta pöydältä, ohjaaja Sirpa Koistinen jatkaa.

Sujuvan arjen taustalla yhteinen tavoite ja työtoverin arvostaminen

Nirunarun työyhteisössä työtä ohjaava tavoite näyttäytyy selkeänä ja kirkkaana. Työn keskiössä on asiakas, jolle halutaan antaa parasta mahdollista palvelua.

– Meillä kaikilla on yhteinen tavoite tehdä työtä ja se on tyytyväinen asiakas, Kuuri kertoo.

– Työtä ohjaa asiakaslähtöisyys. Asiakkaat osallistuvat aktiivisesti toiminnan suunnitteluun ja meidän tehtävämme on saada asiakkaan ääni kuuluviin, ohjaaja Hanna Voutilainen jatkaa.

Nirunarun työyhteisö näkee selkeän työnjaon merkittävänä pohjarakenteena sujuvassa arjessa. Vaikka jokaisella on omat työtehtävät, työtä tehdään yhdessä tiiminä.

– Selkeä työnjako sujuvoittaa työntekoa. Se ei kuitenkaan poissulje yhteistyötä, palveluesimies Sanna Puhakka muistuttaa.

– Vaikka jokaisella on omat vastuut, puhallamme työyhteisönä yhteen hiileen. Näin myös asiakas saa laadukasta palvelua, Kuuri pohtii.

Nirunarussa arvostetaan jokaisen työntekijän ammattitaitoa ja vahvuuksia. Arvostus, avoimuus ja luottamus luovat turvallisen ilmapiirin, jossa erilaiset tunteet pystytään tuomaan esiin.

– Uskallamme näyttää erilaiset tunteet ja sanoa, jos olemme eri mieltä jostain. Arvostamme toistemme mielipiteitä ja ammattitaitoa sekä löydämme yhdessä kultainen keskitie toimia, Voutilainen kertoo.

– Työyhteisö on ikään kuin turvaverkko. Tietää, että pystyy hyppäämään ja joku on aina ottamassa kiinni. Ja toimiva työyhteisö on myös lähtökohta toimivaan asiakastyöhön, Puhakka kiteyttää.

”Me olemme huippu tiimi”

Työyhteisön ilo ja ylpeys omasta porukasta kuuluu työntekijöiden puheessa. Nirunaru on työyhteisönä melko nuori, mutta hioutunut tiiviiksi tiimiksi. Mikä on toimivan työyhteisön salaisuus?

– Toimivan työyhteisömme salaisuus on yhteinen huumori, avoimuus ja halu oppia uutta. Huolehdimme toistemme työhyvinvoinnista ja muistamme kiittää työkaveria, Koskisuu paljastaa.

– Olemme monipuolinen työyhteisö. Olemme kaikki erilaisia ja se on suuri rikkaus, Koistinen jatkaa.

– Me olemme huippu tiimi, Voutilainen kiteyttää.

Nirunarun työyhteisöön kuuluvat aiemmin jutussa mainittujen henkilöiden lisäksi ryhmäavustajat Eevi Räsänen, Antti Raudaskorpi ja Reijo Piiroinen.

 

Kiinnostaako työ Siun sotessa?

Siun sotessa on avoinna useita työpaikkoja erilaisiin huippuihin työyhteisöihin. Avoinna oleviin tehtäviin pääset tutustumaan Avoimet työpaikat -sivultamme.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)