Siun sote kuva

Ajankohtaista arkisto

Uutisarkistot: 2019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Neuvola-ajoista muistutetaan jatkossa tekstiviestillä
27.05.2020

Neuvola-ajoista muistutetaan jatkossa tekstiviestillä

Kaikissa Siun soten neuvolapalveluissa otetaan käyttöön muun muassa hammashoidon palveluista tuttu ajanvarauksen tekstiviestimuistutus. Neuvola-aikojen tekstiviestimuistutukset ovat jo olleet käytössä Joensuun ja Kontiolahden neuvoloissa, vastedes muistutuksia tulee kaikille Siun soten äitiys-, lasten- ja perhesuunnitteluneuvoloiden asiakkaille.

Muistutus neuvola-ajasta lähetetään kaksi vuorokautta ennen varattua aikaa siihen puhelinnumeroon, jonka asiakas on ilmoittanut potilastietoihinsa. Tekstiviestin sisältö on: ”Muistutus ajanvarauksesta (päivä ja kellonaika) (toimipaikka). Viestiin ei voi vastata. T. Siun sote”

Vastaanottoajan voi tarvittaessa perua neuvoloiden keskitetystä puhelinpalvelusta ma–pe klo 7.30–15 numerosta 013 330 2841. Jos muistutusta ei kuulu tai se tulee väärään puhelinnumeroon, kannattaa tarkistaa omat potilastietojärjestelmään merkityt yhteystietonsa joko ottamalla yhteyttä mihin tahansa Siun soten terveydenhuollon toimipaikkaan tai tekemällä muutokset verkossa Medinet-terveyspalvelussa.

Tekstiviestimuistutusten käyttöä on laajennettu Siun sotessa asteittain, ja niistä on saatu hyviä kokemuksia. Esimerkiksi Joensuun neuvoloissa tämän vuoden tammikuussa käyttämättä jääneitä vastaanottoaikoja oli 64, kun vastaavaan aikaan edellisenä vuonna, ennen kuin muistutukset olivat käytössä, toteutumatta jäi 110 käyntiä.

– Toivomme, että ajanvarauksen tekstarimuistutukset vähentävät niitä vastaanottoaikoja, jotka jäävät käyttämättä unohtumisen takia. Neuvoloiden keskitetyn puhelinpalvelun kautta on nyt myös entistäkin helpompi muuttaa tai perua ajanvaraus, jos ei pääse sovittuun aikaan paikalle, toteaa asiantuntijahoitaja Elina Kiiskinen Siun soten neuvolapalveluista.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Viestintäpäällikkö
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkosivut)
Mirja Laukkanen
puh. 013 330 4303
mirja.laukkanen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (terveys- ja sairaanhoitopalvelut)
Nadia Sabour
puh. 013 330 4525
nadia.sabour(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelut)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme:

Perhekeskusten terveiset
Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.
Lue helmikuun 2020 uutiskirje
Tilaa uutiskirje tästä

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)