Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Neljännet koronarokotukset yli 70-vuotiaille jatkuvat – uusia aikoja varattavaksi lauantaina 
Kuva: Siun sote/ Antti Pitkäjärvi
Kuva: Siun sote/ Antti Pitkäjärvi
29.07.2022

Neljännet koronarokotukset yli 70-vuotiaille jatkuvat – uusia aikoja varattavaksi lauantaina 

Siun sote jatkaa koronarokotuksia nykyisissä rokotusryhmissä tulevalla viikolla. 4. koronarokoteannosta tarjotaan tällä hetkellä kaikille 70 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille, yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille sekä yli 65-vuotiaille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet niin, että he tarvitsevat apua kotona pärjäämisessä. 

70 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt voivat varata ajan 4. koronarokotukseen verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa https://siunsote.eaika.fi/. Uusia aikoja avataan varattavaksi jälleen lauantaina 30.7. klo 12. Rokotusajan voi varata myös puhelinajanvarauksen kautta maanantaisin klo 8–9. Muina aikoina numeroon voi jättää takaisinsoittopyynnön ajanvarausta varten. Siun sote soittaa takaisin viikon sisällä pyynnön jättämisestä 

Yli 80-vuotiaat voivat varata ajan koronarokotukseen myös jättämällä takaisinsoittopyynnön numeroon 013 330 2705. Samasta numerosta koronarokotusajan voivat varata myös voimakkaasti immuunipuutteiset yli 12-vuotiaat ja yli 65-vuotiaat, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet niin, että he tarvitsevat apua kotona pärjäämisessä. Siun sote tarjoaa voimakkaasti immuunipuutteisille 4. koronarokotetta myös soittamalla ryhmään kuuluville. 

Neljännen koronarokotuksen voi ottaa aikaisintaan kolmen kuukauden kuluttua 3. rokotteesta. Neljättä koronarokotusta tarjotaan myös rokotusvuorossa oleville henkilöille, jotka ovat saaneet kaksi koronarokotetta ja sairastaneet koronavirustaudin. Sairastetusta taudista tulee olla kulunut kolme kuukautta ennen rokotusta.   

Jos olet saanut kolme koronarokotetta ja sairastanut koronavirustaudin, ei sinun tarvitse ottaa neljättä koronarokotusta. Sairastettu koronavirustauti vastaa yhtä koronarokotetta, kun sairastetun taudin ja rokotteen välissä on ollut vähintään 6 viikkoa. Myös kotitestillä todettu koronatauti lasketaan yhdeksi rokoteannokseksi.  

Voit lukea lisää koronarokotuksista ja sairastetusta koronavirustaudista tarkemmin THL verkkosivuilta: Vaikuttaako sairastettu koronavirustauti rokottamiseen? - THL 

Lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvien 18–69-vuotiaiden sekä 60–69-vuotiaiden 4. koronarokotukset käynnistyvät myöhemmin eikä näihin ryhmiin kuuluvat voi vielä varata koronarokotusaikaa. Siun sote tiedottaa, kun uuden ryhmän rokotukset käynnistyvät. 

Uusia rokotusaikoja varattavaksi viikolle 32

Neljänsien koronarokotusten lisäksi Siun sote jatkaa 1., 2. ja 3. rokotuksia. Lisätietoa koronarokotuksista ja vuorossa olevista rokotusryhmistä voi lukea osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset.  

Uusia rokotusaikoja tulee varattavaksi lauantaina 30.7. klo 12, jolloin avataan varattavaksi viikon 32 rokotusajat. Osassa rokotuspisteissä aikoja on vapaana myös vielä tulevalle viikolle. 

Siun soten rokotuspisteiden lisäksi Joensuussa koronarokotusaikoja tulee varattavaksi maanantaille 8.8. klo 8–16 Mehiläisen rokotuspisteelle sekä ilta-aikoja torstaille 11.8. klo 16 alkaen PK Terveyden rokotuspisteelle. 

Myös 5–11-vuotiaden koronarokotukset jatkuvat yhä. Rokotusajat ja -paikat ovat nähtävissä terveysasemien verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa https://verkkoajanvarauspth.siunsote.fi/ (Palvelu: 5–11-vuotiaden koronarokotukset). Rokotusaikoja on tällä hetkellä runsaasti vapaana.  

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)