Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Muista odottaa takaisinsoittoa
28.06.2022

Muista odottaa takaisinsoittoa

Terveysasemien ja päivystysavun puhelinpalvelu on ajoittain erittäin ruuhkainen, jonka vuoksi puheluihin vastaamisessa ja takaisinsoitoissa voi olla viivettä. Myös yhteispäivystyksessä tilanne on tukala.

Päivystys on tällä hetkellä todella ruuhkainen. Muun muassa kuuman kelin vaikutukset ovat nähtävissä päivittäisten tehtävämäärien sekä potilasvirtojen rajuna kasvuna, toteaa akuuttilääketieteen erikoislääkäri ja osastonylilääkäri Heljä Vänni Siun soten yhteispäivystyksestä.

Siun soten yhteispäivystykseen saavutaan lähetteellä, ambulanssilla tai omatoimisesti. Ennen saapumista on varmistettava hoidollinen tarve soittamalla 116117 -päivystysapunumeroon tai tekemällä netissä omaolo.fi -osoitteessa oirearvio. Päivystysavun hoitajat antavat ohjausta ja neuvontaa puhelimitse sekä arvioivat hoidon tarvetta ympäri vuorokauden. Myös nettipalvelu on auki ympäri vuorokauden. 
Päivystysavun 116117 -numero on maksuton ja siihen voi jättää takaisinsoittopyynnön. Päivystysapuun soittaminen nopeuttaa palvelua yhteispäivystyksessä, koska osa perustiedoista kirjataan jo puhelun aikana.

Soittaessasi, jätä takaisinsoittopyyntö ja odota kärsivällisesti takaisinsoittoa niin terveysasemien puhelinpalvelussa kuin Päivystysapu 116117 -numerossakin. Kaikkiin takaisinsoittoihin reagoidaan eikä uutta takaisinsoittoa tarvitse tehdä. Se itseasiassa vain pahentaa ruuhkiamme, muistuttaa osastonhoitaja Riikka Tirronen sähköisistä 24/7-palveluista.

Päivystysapu 116117 -numero on ruuhkaisin kello 8-11 ja 14-16 sekä kello 21 maissa. Kellonajoissa on havaittavissa terveysasemien kiireisin aika eli aamu sekä terveysasemien sulkeutumisaika iltapäivällä. Päivystysavun iltaruuhkaan puolestaan vaikuttaa palvelun pienempi henkilöstöresurssi kyseisenä ajankohtana.
Terveysasemilla erityisesti maanantait ja aamun tunnit ovat kiireisintä aikaa puhelinpalvelussa, joten kiireettömät puhelut kannattaa soittaa muina ajankohtina.

Terveysasemilla takaisinsoitto tapahtuu pääsääntöisesti saman arkipäivän sisällä, mutta joinakin päivinä tavoitteesta on jääty. Asiakkailta pyydetään kärsivällisyyttä odottaa sitä. Toimintaohjeista ja tietoa löytyy paljon nettisivuiltamme siunsote.fi. Henkeä uhkaavissa tilanteissa pitää soittaa hätänumeroon 112, sanoo terveysasemien ylihoitaja Katja Ahonen.

Sekä terveysasemilla että 116117-numerossa on tärkeää kuunnella nauhoite loppuun saakka, jotta takaisinsoittopyynnön jättäminen onnistuu. Sulje puhelin vasta kun kuulet äänitteeltä lauseen: ”Kiitos soitostanne. Otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voitte sulkea puhelimen." Jos puhelimen sulkee kesken kaiken, ei takaisinsoittopyyntö tallennu. 

Jos ei halua tai voi jättää takaisinsoittopyyntöä, pitää jäädä linjalle odottamaan, että puheluun vastataan. Jos katkaisee puhelun ja soittaa uudelleen, joutuu jonon viimeiseksi, muistuttaa Tirronen.

Jos tarvitsee kiireellistä hoitoa, esimerkiksi ensiapua vuotavan haavan tai astmakohtauksen vuoksi, voi saapua suoraan terveysasemalle tai keskussairaalan yhteispäivystykseen soittamatta etukäteen.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)