Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Läntisellä alueella muutoksia kohdunkaulan syövän seulontojen ajanvarauksessa – varaa aika verkossa tai puhelimitse
20.04.2022

Läntisellä alueella muutoksia kohdunkaulan syövän seulontojen ajanvarauksessa – varaa aika verkossa tai puhelimitse

Kohdunkaulan syövän seulontojen ajanvarauskäytäntö on muuttunut Siun soten läntisellä alueella eli Outokummussa, Liperissä, Polvijärvellä ja Heinävedellä. Kaikille kohdunkaulan syövän seulontavuorossa oleville henkilöille lähetetään postitse kutsukirje näytteenottoon. Kutsukirjeessä opastetaan asiakasta itse varaamaan aika seulontanäytteenottoon verkkoajan varauksen kautta. Aiempina vuosina valmiiksi varattu aika on lähetetty postitse. Aikoja perumisten vähentämiseksi ajanvarausta on muutettu niin, että asiakkaat voivat varata suoraan itselleen sopivat ajan.

Jos olet syntynyt vuonna 1957, 1962, 1967, 1972, 1977, 1982, 1987 tai 1992 voit varata ajan kohdunkalan syövän seulontaan verkkoajanvarauksen tai neuvolan keskitetyn puhelinpalvelun kautta.

Verkkoajanvaraus löytyy osoitteessa https://verkkoajanvarauspth.siunsote.fi/. Valitse ensin kunta, palveluluokaksi ”Ehkäisyneuvola” ja palveluksi ”Kohdunkaulan syövän joukkoseulonta”. Tämän jälkeen paina ”Hae ajat” ja valitse itsellesi sopiva näytteenottoaika.

Puhelimitse ajan voi varata neuvolan keskitetyn puhelinpalvelun kautta numerosta 013 330 2841. Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 8–14.

Heinävedellä kohdunkaulan syövän seulontapäivät on keskitetty pääosin toukokuulle, seulontapäivät ovat ke 4.5., ma 9.5., ke 18.5. ja ma 23.5. Heinäveden seulontanäytteenotto tapahtuu Heinäveden terveysasemalla.

Liperissä, Outokummussa ja Polvijärvellä seulontoja järjestetään pitkin vuotta.  Näytteenottoajat ovat nähtävillä verkkoajanvarauksen kautta.

Ajanvarauskäytännöt vaihtelevat alueittain – ohjeet löytyvät seulontakutsusta

Kaikille kohdunkaulan syövän seulontavuorossa oleville henkilöille lähetetään postitse kutsukirje näytteenottoon. Alueesta riippuen kutsukirjeessä tarjotaan valmiiksi varattu aika näytteenottoon tai opastetaan varaamaan aika verkkoajanvarauksen kautta. Jos aika on varattu valmiiksi, kerrotaan kirjeessä myös ohjeet ajan perumiseen tai siirtämiseen.

Kutsukirjeitä kohdunkaulan syövän seulontaan postitetaan pitkin vuotta, joten kaikki kirjeet eivät saavu perille yhtä aikaa. Kutsukirjettä voi odottaa rauhassa, sillä näytteitä otetaan koko vuoden ajan.

Kohdunkaulan syövän seulontaan tarjotaan mahdollisuutta kaikille 30–65-vuotiaille naisille. Kohdunkaulan syöpä kehittyy yleensä hitaasti esiasteiden kautta. Seulontanäytteen avulla mahdollinen syövän esiaste voidaan todeta ja hoitaa niin varhaisessa vaiheessa, ettei syöpä pääse lainkaan kehittymään. Seulontakäynnillä kohdunkaulasta otetaan HPV- ja irtosolunäyte (papa). Voit lukea lisää Siun soten verkkosivulta osoitteesta https://www.siunsote.fi/seulonnat-ja-joukkotarkastukset?inheritRedirect=true

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)