Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2022, 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Kuntouttavan työtoiminnan ostopalvelujen kilpailutus käynnistyi – uudet ostopalvelusopimukset voimaan 1.3.2023
22.11.2022

Kuntouttavan työtoiminnan ostopalvelujen kilpailutus käynnistyi – uudet ostopalvelusopimukset voimaan 1.3.2023

Siun sote on käynnistänyt kuntouttavan työtoiminnan ostopalvelujen kilpailutuksen. Osallistumispyyntö julkaistiin 16.11.2022.

Kuntouttavan työtoiminnan järjestämisvastuu siirtyy 1.1.2023 kunnilta Pohjois-Karjalan hyvinvointialueille. Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään hyvinvointialueella sekä omana toimintana että ostopalveluna. Kaikkien kuntouttavan työtoiminnan palveluntarjoajien yhteistyösopimukset kilpailutetaan. Kilpailutus koskee myös palveluntarjoajia, jotka ovat aiemmin tarjonneet kuntouttavan työtoiminnan työtehtäviä kumppanuussopimuksella.

Kilpailutus toteutetaan Siun soten omana dynaamisen hankintajärjestelmän kaltaisena hankintamallina yhteistyössä Pohjois-Karjalan hankintatoimen kanssa. Hankintajärjestelmän perustamisvaiheessa palveluntuottajia pyydetään jättämään sitova osallistumishakemus 7.12.2022 mennessä.

Kaikki soveltuvuusvaatimukset ja vähimmäisvaatimukset täyttävät palveluntuottajat hyväksytään mukaan hankintajärjestelmään ja palveluntuottajien kanssa tehdään sopimukset palveluntuottamisesta. Asiakkaan palvelutuottajaksi valitaan asiakkaan tarpeita vastaava, asiakkaalle soveltuva ja sopiva palveluntuottaja etusijajärjestyksen mukaisesti. Etusijajärjestys muodostuu laatupisteiden perusteella. Uusi sopimuskausi alkaa 1.3.2023.

Dynaaminen hankintamalli mahdollistaa jatkuvan osallistumisen eli palveluntuottajat voivat jättää osallistumishakemuksen hankintajärjestelmään koko sen keston ajan. Ensimmäinen sopimuskausi kestää kymmenen kuukautta, jonka jälkeen hakemukset käsitellään puolen vuoden välein. Hankintajärjestelmän keston ennakoidaan olevan kuusi vuotta.

Muutokset työtoimintapaikoissa ja viive palvelussa mahdollisia

Kuntouttavan työtoiminnan ostopalvelujen kilpailutus voi vaikuttaa asiakkaiden työtoimintapaikkoihin tai asiakkaille voi tulla kuntoutuksen osalta viivettä palvelussa.

Asiakkaille, joiden kuntouttavan työtoiminnan palvelut on tuotettu ostopalveluna tai niin sanottuna kumppanuustoimintana järjestötoimijoilta, voi tulla taukoa palveluun. Kuntouttavan työtoiminnan paikkoja voidaan yksilöllisen ohjauksen mukaan järjestää hyvinvointialueen työpajoille sekä kuntien ja hyvinvointialueen hallintokuntiin. Kuntakohtaiset erot voivat kuitenkin olla suuria vastaavan palvelun toteuttamisen mahdollisuuksissa, jolloin kaikille asiakkaille palvelun jatkumista tauotta ei voida luvata.

Asiakkaan ei itse tarvitse selvittää tai tietää oman palvelunsa jatkumisen tilannetta. Asiakkaan sosiaalipalveluiden omatyöntekijä ottaa yhteyttä heihin, joille voi tulla muutoksia tai viivettä palveluun. Asiakkaan kanssa käydään yksilöllisesti läpi palvelujen jatkumisen tilanne sekä vastaavan palvelun mahdollisuudet.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Niina Vatanen
Puh. 013 330 4526
niina.vatanen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kuulumisia Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelta 

Uutiskirjeeseen on koottu tietoa hyvinvointialueen ajankohtaisista asioista. 

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)