Siun sote kuva

Ajankohtaista arkisto

Uutisarkistot: 2019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Kotihoitoa kuvapuhelimella
Kuvapuhelin ei välitä pitkistäkään etäisyyksistä. Lähihoitaja Henna Hirvonen soitti kuvapuhelun Etähoiva Santran toimipisteestä Joensuusta kotona asuvalle Elsa Hiloselle Lieksaan. Kuva: Antti Pitkäjärvi
Kuvapuhelin ei välitä pitkistäkään etäisyyksistä. Lähihoitaja Henna Hirvonen soitti kuvapuhelun Etähoiva Santran toimipisteestä Joensuusta kotona asuvalle Elsa Hiloselle Lieksaan. Kuva: Antti Pitkäjärvi
06.10.2020

Kotihoitoa kuvapuhelimella

Kotihoidon kuvapuhelinpalvelu käynnistyi Siun sotessa keväällä 2020. Kuvapuhelimen välityksellä toteutetulla kotihoidon käynnillä asiakas tekee itse ja hoitajan tehtävänä on ohjata, tukea ja kannustaa asiakasta. Palvelun avulla voidaan esimerkiksi ohjata asiakasta ottamaan lääkkeet, ohjata ruokailuun liittyvissä asioissa ja seurata asiakkaan vointia. Kokemukset palvelusta ovat olleet positiivisia.

- Kun asiakasta on kuvapuhelimen välityksellä ohjattu omatoimisuuteen, on se heijastunut myös muuhun aktiivisuuteen arjessa, palveluesimies Mari Kinnunen kertoo

Asiakkaita palvelussa on tällä hetkellä noin 80 kaikissa Siun soten kunnissa. Palvelun myötä kotihoitoa voidaan tarjota myös asiakkaille, jotka asuvat kauempana kuntataajamasta. Kotihoidon perinteisiä fyysisiä käyntejä ei kauemmas voida välttämättä tarjota päivittäin tai montaa kertaa päivässä, mutta kuvapuhelin ei etäisyyksistä välitä. 

Kuvapuheluita asiakkaille soitetaan joka päivä klo 7–20 välillä. Soitot asiakkaille tehdään uudesta yksiköstä, Etähoiva Santrasta, joka sijaitsee Joensuun keskustassa. Santran työntekijöiden työpisteitä on tällä hetkellä Joensuun lisäksi Lieksassa ja Heinävedellä. 

- Muutamalle hoitajalle asiakas on vähän hämmästellyt, kun hoitaja soittaakin toiselta puolelta maakuntaa. Ei se asiakkaitamme ole haitannut. Puhelun aikana on sitten vaihdettu muutama sana esimerkiksi paikkakuntien säästä, Mari Kinnunen kertoo hymyillen.

Yhteistyö asiakkaan asuinkunnan kotihoidon ja Etähoiva Santran välillä on tiivistä. Mikäli asiakkaan voinnissa tapahtuu muutoksia, arvioidaan tilannetta yhteistyössä ja tarvittaessa kotihoito tekee käynnin asiakkaan luokse. 

Tällä hetkellä kuvapuhelimen välityksellä toteutetaan ikäihmisten palveluissa kotihoidon käyntejä sekä fysio- tai toimintaterapeutin pitämiä ryhmiä. Palvelua ja sen sisältöjä kehitetään jatkuvasti.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Viestintäpäällikkö
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkosivut)
Mirja Laukkanen
puh. 013 330 4303
mirja.laukkanen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelut)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelut)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, ma.
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 4526
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme:

Perhekeskusten terveiset
Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.
Lue lokakuun 2020 uutiskirje
Tilaa uutiskirje tästä

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)