Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Kolmen kuntayhtymän yhteinen Järvi-Suomen Terveys Oy käynnistää toimintansa ja hakee toimitusjohtajaa
Artikkelin kuva
14.04.2021

Kolmen kuntayhtymän yhteinen Järvi-Suomen Terveys Oy käynnistää toimintansa ja hakee toimitusjohtajaa

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin, Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän ja Siun soten yhteinen yritys, Järvi-Suomen Terveys Oy, käynnistää toimintaansa hakemalla yhtiölle toimitusjohtajaa. Yhtiön tavoitteena on vahvistaa omistajakuntayhtymien asemaa johtavina ja monipuolisina hoitojen tarjoajina ja osaamiskeskuksina Suomessa. Lääkäreille ja muille sote-alan asiantuntijoille yhtiö tarjoaa haastavia tehtäviä ja mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen sekä (lisä)työmahdollisuuksia yritystyyppisellä mallilla.

- Laitoimme nyt käytännön pyörät pyörimään. Järvi-Suomen Terveydestä tulee ennen kaikkea yhteistyön väline. Odotan potilaiden ja ammattilaisten liikkuvan aluksi nykyistä jonkin verran enemmän keskussairaaloidemme välillä ja vähemmän alueiltamme ulos, arvioi Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen.

Yhtiön tavoitteena on tiivistää Keski-Suomen Sairaala Novan sekä Mikkelin ja Joensuun keskussairaaloiden välistä yhteistyötä. Yhteisellä resurssien ja potilasvirtojen ohjauksella toiminnan tuottavuus ja laatu sekä tilojen käyttöasteet paranevat kaikissa kuntayhtymissä.

- Tämä on pieni alku isolle muutokselle. Aluksi tavoittelemme muutaman miljoonan vuosittaisia liikevaihtoja ja sitä, että osakeyhtiö voisi jo muutamien vuosien aikana olla merkittävä toimija Suomessa, Kinnunen summaa.

Yhtiön tavoitteena on saada uusia asiakkaita muun muassa kuntayhtymien alueen kausiasujista ja hankkia uusia ammattilaisia palvelemaan sekä laajenevaa asiakaskuntaa että nykyisiä kuntayhtymien alueilla olevia asukkaita.

- Yhtiö pyrkii hankkimaan omistajakuntayhtymiensä asiakkaiksi potilaita myös muista sairaanhoitopiireistä, joilla on esimerkiksi vaikeuksia pysyä hoitotakuussa erityisesti nyt Covid-kauden jälkeen. Esimerkiksi meillä Etelä-Savossa kausiasukkaat ovat hyvinkin potentiaalisia uusia asiakkaita, sanoo sote-kuntayhtymä Essoten kuntayhtymän johtaja Risto Kortelainen.

Ammattilaiset voivat yhtiön kautta tarjota työpanostaan esimerkiksi lähi-, sekä etävastaanotto- ja etäseurantapalveluihin. Toiminnassa on tarkoitus aluksi keskittyä vaativiin hoitoihin, kuten esimerkiksi gastro-, orto- (selkä, proteesi), trauma- ja urologiakirurgia, mutta myös muiden hoitojen tarjoaminen yhtiön kautta on mahdollista.

- Etäpalveluiden tarve on asiaa valmisteltaessa tunnistettu ennen kaikkea psykiatrian, geriatrian ja perusterveydenhuollon alueilla, yhtiön valmistelua koordinoinut Essoten muutosjohtaja Sami Sipilä kertoo.

Tulevaisuudessa kuntayhtymissä asiantuntijoiden saatavuus on entistäkin haasteellisempaa, samalla kun vaativien hoitojen tarve lisääntyy väestön ikääntymisen myötä. Siun soten toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen toivookin osakeyhtiön parantavan työvoiman saatavuutta ja pysyvyyttä.

- Olemme lähdössä liikkeelle pienin askelin. Lähtökohtana on parantaa organisaatioiden asemaa rekrytointimarkkinoilla, jotta meillä olisi tarjota ihmisille lisätöitä ja mielenkiintoisia töitä. Suurin asia on yhteistyö erityisosaajien rekrytoinnissa, kertoo Siun soten toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen.

Uusi yhtiö, Järvi-Suomen Terveys Oy on julkaissut toimitusjohtajan hakuilmoituksen verkossa osoitteessa: https://ats.talentadore.com/apply/Toimitusjohtaja/DGv7xZ.

Toimitusjohtajan tehtävä tarjoaa sitä hakevalle ainutlaatuisen mahdollisuuden vaikuttaa julkisen sosiaali- ja terveydenhuoltoalan kehitykseen yhtiön omistajina olevien kolmen kuntayhtymän lisäksi koko Suomessa, toteaa Järvi-Suomen Terveys Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pauliina Mäenpää.

 

Lisätietoja:

Juha Kinnunen
Sairaanhoitopiirin johtaja
Keski-Suomen sairaanhoitopiiri
juha.kinnunen [at] ksshp.fi
014 269 1670

Ilkka Pirskanen
Toimitusjohtaja
Siun sote
ilkka.pirskanen(at)siunsote.fi
013 330 4500

Risto Kortelainen
Kuntayhtymän johtaja
Essote
risto.kortelainen [at] essote.fi
050 522 8677

Sami Sipilä
Muutosjohtaja, Essote
Järvi-Suomen Terveys Oy:n hallitus (jäsen)
sami.sipila [at] essote.fi
044 770 0577

Pauliina Mäenpää
Hallintolakimies, KSSHP
Järvi-Suomen Terveys Oy:n hallitus (pj)
pauliina.maenpaa [at] ksshp.fi
050 452 4569

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)