Ajankohtaista

Uutisarkistot: 2018, 2017, 2016, 2015

« Takaisin

Kiteen ilta- ja viikonloppuvastaanotto lakkaa toistaiseksi

Kiteen ilta- ja viikonloppuvastaanotto lakkaa toistaiseksi

Kiteen kiirevastaanotto iltaisin ja viikonloppuisin lakkaa toistaiseksi kesäkuun alussa, koska toiminnalle ei ole löydetty jatkajaa kahdesta tarjouspyyntökierroksesta huolimatta.

– Keskitymme nyt Kiteellä ensisijaisesti siihen, että terveysasemalla olisi enemmän aikoja tarjolla päiväaikaan. Ilta- ja viikonloppuvastaanotoilla hoidetut vaivat ovat valtaosin olleet sellaisia, että ne olisi voitu hoitaa terveysasemalla normaalina aukioloaikana, kertoo ylilääkäri Mervi Karttunen Siun soten vastaanottopalveluista.

Vastaanottoaikoja saadaan terveysasemalle lisää kehittämällä lääkärien ja hoitajien työparityöskentelyä sekä työnjakoa. Lisäksi Kiteen terveysasemalla on huhtikuun lopulla aloittanut vastaanottotoimintaa pyörittävä fysioterapeutti ja toinen on koulutuksessa.

– Hoitajien ja fysioterapeuttien vastaanotoilla pystytään hoitamaan iso osa muun muassa hengitystieinfektioista ja tuki- ja liikuntaelinvaivoista, jotka ovat aika tyypillisiä vaivoja kiirevastaanotoilla. Kannattaa tutustua myös uusiin verkossa toimiviin Omaolo-palveluihin, joissa voi itse arvioida oireidensa vakavuutta ja saada luotettavaan tietoon perustuvia toimintaohjeita, jatkaa Karttunen.

Siun sote aloitti Kiteellä kiirevastaanottotoiminnan iltaisin ja viikonloppuisin alkuvuodesta 2018. Kiirevastaanottoa on pyöritetty ostopalveluna, koska Siun soten oma virkalääkärien määrä Kiteellä ei riitä ilta- ja viikonloppuvastaanotoille. Kiirevastaanottoa pyörittää tällä hetkellä lääkäriasema Resetti Oy, jonka kanssa sopimus on voimassa toukokuun loppuun. Siun sote on etsinyt toiminnalle jatkajaa kevään aikana, mutta kahdesta kilpailutuskierroksesta huolimatta tarjouksia ei ole saatu.

Kiteen terveysasema on avoinna arkisin klo 8–16. Ajanvaraus numerosta 013 330 2241. Iltaisin ja viikonloppuisin kiireellisissä asioissa palvelee keskussairaalan yhteispäivystys Joensuussa. Ennen päivystykseen tulemista soita yhteispäivystyksen puhelinneuvontaan, puh. 013 330 2121. Henkeä uhkaavassa tilanteessa soita aina yleiseen hätänumeroon 112


Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Viestintäpäällikkö
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija
Nadia Sabour
puh. 013 330 4525
nadia.sabour(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkosivut)
Mirja Laukkanen
puh. 013 330 4303
mirja.laukkanen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Tilaa uutiskirjeitämme:

SiVa-hankkeen uutiskirje
Uutiskirjeessä kerrotaan henkilökohtaisen budjetoinnin kokeilun etenemisestä.
Lue elokuun 2019 uutiskirje
Tilaa uutiskirje tästä

Perhekeskusten terveiset
Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.
Lue elokuun 2019 uutiskirje
Tilaa uutiskirje tästä

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)