Siun sote kuva

Ajankohtaista arkisto

Uutisarkistot: 2019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Kevään asiakaskyselyt toivat tyytyväistä palautetta ja tarjosivat kehittämiskohteita
15.06.2020

Kevään asiakaskyselyt toivat tyytyväistä palautetta ja tarjosivat kehittämiskohteita

Siun sote keräsi maalis-huhtikuun aikana asiakaspalautetta vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisista kuljetuspalveluista sekä vammaispalvelujen sosiaalityöstä, sosiaaliohjauksesta ja palveluohjauksesta. Asiakaskyselyt postitettiin asiakkaille suoraan kotiin ja niihin oli mahdollista vastata myös sähköisesti ja puhelimitse.

- Suunnittelimme jälleen keskustelutilaisuuksien järjestämistä asiakkaille heti tulosten valmistuttua. Keskustelutilaisuudet ovat meille tärkeä osa palvelujemme kehittämistä. Valitettavasti pandemian takia emme voineet pitää suunniteltuja tilaisuuksia, harmittelee erityisasiantuntija Kristiina Räsänen Siun Soten vammaispalveluista.

Tilaisuuksien järjestämistä myöhemmässä vaiheessa pohditaan syksyllä uudelleen. Linkit koonteihin kyselyiden tuloksista löytyvät alta.

Vammaispalvelujen asiakaspalautekysely

Vammaispalvelujen asiakaspalautekyselyllä kerättiin palautetta vammaispalvelun sosiaalityöstä, sosiaaliohjauksesta ja palveluohjauksesta. Asiakaspalautekysely toteutettiin Siun soten ja Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen yhteistyönä. Kysely lähetettiin jokaiselle noin 2100:lle vammaispalvelun asiakkaalle ja vastauksia saatiin 504. Vastausprosentti oli 24 %.

- Vastauksien perusteella asiakkaamme ovat pääosin tyytyväisiä. Palvelumme koetaan asiantuntevaksi ja saimme kiitosta ystävällisestä palvelusta, vaikka löytyykin tilanteita, joissa asiakkaan elämäntilanteeseen perehtyminen ja kohtaaminen olisi voinut toteutua paremmin, kertoo Räsänen.

Koonti tuloksista:
Vammaispalvelun sosiaalityön, sosiaaliohjauksen ja palveluohjauksen asiakastyytyväisyyskysely, kevät 2020 (pdf)

Kuljetuspalvelujen asiakaspalautekysely

Asiakaspalautekysely toteutettiin Siun sote, Pohjois-Karjalan Matkojenyhdistelykeskuksen (MYK) sekä Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen yhteistyönä. Kysely lähetettiin jokaiselle noin 2400:lle Siun soten ja Pohjois-Karjalan Matkojenyhdistelykeskuksen vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalvelun asiakkaalle. Vastauksia saatiin 650 ja vastausprosentiksi muodostui 27,1 %.

Kuljetuspalveluiden asiakastyytyväisyyttä selvitettiin edellisen kerran vuonna 2018 vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalveluiden osalta. Kysely oli tänä vuonna laajempi kattaen myös sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetukset.

Viime vuoden aikana kuljetuspalvelut kilpailutettiin ja hankinnassa siirryttiin uudenlaiseen järjestelmään, jonka suunnittelussa pyrittiin huomioimaan asiakkaiden näkökulma aiempaa paremmin.

- Toimintaa on kehitetty ja palautteen perusteella suunta on selkeästi oikea. Saamamme palaute kuljetuspalveluista on kokonaisuudessaan parantunut, samoin asiakastyytyväisyys niin kuljetuspalveluihin kuin MYK:n toimintaan, tiivistää Räsänen kyselyn tuloksia.

Koonti tuloksista:
Vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalvelun asiakastyytyväisyyskysely, kevät 2020 (pdf)

Pohjois-Karjalan Matkojenyhdistelykeskus hoitaa tällä hetkellä kyytien tilaus- ja välityspalvelun 12 Siun soten kunnan alueella. Uusina kuntina keskitettyyn kyytien välitykseen siirtyi Heinävesi lokakuussa 2019 ja Tohmajärvi vuoden 2020 alusta.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Viestintäpäällikkö
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkosivut)
Mirja Laukkanen
puh. 013 330 4303
mirja.laukkanen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (terveys- ja sairaanhoitopalvelut)
Nadia Sabour
puh. 013 330 4525
nadia.sabour(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelut)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme:

Perhekeskusten terveiset
Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.
Lue helmikuun 2020 uutiskirje
Tilaa uutiskirje tästä

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)