Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Keski-Karjalan musiikkiopisto tuo musiikin riemun Siun soten ikäihmisten hoivakoteihin
Kuva: Keski-Karjalan musiikkiopisto
Kuva: Keski-Karjalan musiikkiopisto
30.03.2021

Keski-Karjalan musiikkiopisto tuo musiikin riemun Siun soten ikäihmisten hoivakoteihin

Siun sote ja Keski-Karjalan musiikkiopisto aloittavat yhteistyön ikäihmisten iloksi. Tohmajärveläisen valtuutetun tekemän valtuustoaloitteen innoittamana käynnistyvässä VIRKKU-hankkeessa musiikkiopisto käynnistää suoratoistolähetykset toiminnastaan ikäihmisten asumisyksiköihin torstaina 1.4.2021. Lähetysten kautta hoivakotien asukkaat pääsevät seuraamaan mm. konserttitaltiointeja, musiikkileikkikoulua ja tanssin opetustunteja.

Yhteistyö käynnistetään Siun soten ikäihmisten palveluiden eteläisellä ja läntisellä alueella, joissa on noin 25 hoivakotia. Ensimmäiset koelähetykset lähetetään Tohmajärven, Rääkkylän ja Polvijärven ikäihmisten asumisyksiköissä. Pääsiäisen jälkeen toiminta laajenee Heinävedelle, Ilomantsiin, Kiteelle, Liperiin ja Outokumpuun sitä mukaa kun lähetykseen tarvittavat laitteistot saadaan yksiköissä valmiiksi.

- Haluamme luoda toivoa tämän yhteistyön kautta. On surullista, että lapset eivät pääse esiintymään ikäihmisten luokse koronatilanteen vuoksi. Näiden lähetysten kautta haluamme tuoda lapset, nuoret ja musiikin ilon ikäihmisten iloksi. Musiikkiopistolle Virkku-hankkeen luotsaus on luonteva lisä toimintaan, jota olemme jo jonkin aikaa suunnitelleet. Nyt tällaiselle toiminnalle oli todellista tarvetta, Keski-Karjalan musiikkiopiston rehtori Susanna Ertolahti-Mertanen kertoo.

Ennen lähetysten alkua hoivakoteihin hankitaan laitteet, joilla suoratoistolähetyksiä on mahdollista katsoa. Muutoin toiminnasta ei tule kuluja Siun sotelle tai Keski-Karjalan musiikkiopistolle. Toiveena on, että lähetyksiä voitaisiin myöhemmin välittää myös muihin Siun soten asumisyksiköihin ja mahdollisesti myös kotona asuvien ikäihmisten iloksi.

- Musiikkiopiston lähetykset ovat ikäihmisten hoitoon erittäin hyvä lisä. On mukavaa, että päiväohjelmaan saadaan ohjelmaa, joka tulee talon ulkopuolelta. Se antaa ihan erilaista virikettä päivään. Eri sukupolvien välinen yhteys on myös erittäin tärkeää ja sitä voimme ylläpitää näiden lähetysten kautta, vaikka lapset ja nuoret eivät korona-aikana fyysisesti paikalle pääsekään. Voi myös olla, että musiikkiopiston esityksistä joku ikäihminen näkee oman lapsenlapsenlapsensa esiintymässä, Siun soten eteläisen alueen ikäihmisten asumispalveluiden palvelupäällikkö Sari Vatanen iloitsee.

Siun sote ja Keski-Karjalan musiikkiopisto keräävät aktiivisesti palautetta tulevista lähetyksistä ja niiden sisällöstä hoivakotien asukkaita. Toiveita voidaan huomioida mahdollisuuksien mukaan palvelun kehittämisessä. Tavoitteena on, että toiminnasta muotoutuisi pysyvä osa sekä ikäihmisten hoivakotien että musiikkiopiston arkea. 

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)