Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2023, 2022, 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Kesälomakausi tuo muutoksia Siun soten palvelujen aukioloaikoihin
30.05.2024

Kesälomakausi tuo muutoksia Siun soten palvelujen aukioloaikoihin

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun soten toimipaikoista osa on suljettuna kesälomakaudella henkilökunnan vuosilomien aikana. Kesälomakauden muutokset terveysasemien, hammashoitoloiden, neuvoloiden, mielenterveys- ja päihdepalveluiden sekä eläinlääkäriasemien aukioloajoissa on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen siunsote.fi/poikkeusaukioloajat. Asukkaat voivat saada hoitoa ja ohjausta terveyteen, hyvinvointiin ja arjen huoliin liittyvissä asioissa puhelinpalvelun lisäksi kokeneilta ammattilaisilta paikkakunnasta riippumatta Siun soten digitaalisissa palveluissa osoitteessa siunsote.fi/digi.

Hyvinvointialueen asukkailla on mahdollisuus asioida missä tahansa valitsemassaan Siun soten toimipaikassa. Eli oman valitseman terveysaseman ollessa suljettuna Siun soten asiakkaat voivat asioida millä tahansa Siun soten terveysasemalla. Terveysasemista Kesälahden, Rääkkylän, Tohmajärven, Valtimon, Enon, Kiihtelysvaaran, Lehmon, Pyhäselän ja Tuupovaaran terveysasemat ovat suljettuna osan kesästä henkilökunnan lomien aikana. Tämä vaikuttaa kaikkiin terveysasemien palveluihin.

Terveysasemien sulkeutuminen vaikuttaa myös kuntoutuspalvelujen saatavuuteen. Fysioterapia- ja apuvälinepalvelut ovat avoinna terveysaseman kesäaikataulujen mukaisesti. Fysioterapian keskitetty puhelinpalvelu ja kotikuntoutus toimivat koko kesän. Apua ja neuvontaa tavallisimpiin tuki- ja liikuntaelinten oireisiin saa kokeneelta fysioterapeutilta Siun soten digitaalisten palvelujen kautta osoitteessa siunsote.fi/digi.  

Hammashoitoloista Rääkkylän hammashoitola on suljettuna kesäkuun puolivälistä heinäkuun loppuun, ja Tohmajärven hammashoitola on suljettuina kesäkuun puolivälistä elokuun alkupäiviin saakka. Pyhäselän hammashoitola on suljettu heinäkuun ajan.

Rääkkylän, Tohmajärven, Kesälahden, Heinäveden, Valtimon ja Juuan neuvolat ovat suljettuina osan kesästä. 17.6.-11.8.2024 välisenä aikana neuvoloissa hoidetaan ensisijaisesti raskaana olevat ja synnyttäneet äidit sekä alle 1,5-vuotiaat lapset. Kyseisenä aikana muut lasten ikäkausitarkastukset ja naisten joukkoseulonnat toteutetaan mahdollisuuksien mukaan. Neuvoloiden keskitetty puhelinpalvelu on avoinna läpi kesän. Myös neuvolapalveluja saa Siun soten digitaalisten palveluiden kautta osoitteessa siunsote.fi/digi.

Terveysaseman ollessa suljettuna mielenterveys- ja päihdepalvelut ovat suljettuina tai palvelevat etänä. Keskitetty puhelinpalvelu palvelee ma-pe klo 8 - 15.30 numerossa 013 330 2145 ja chat-palvelu osoitteessa siunsote.fi/digi.

Päivystys ja päivystysapu 116117 palvelevat kesäaikaankin vammoissa ja vaivoissa, joiden hoitaminen ei voi odottaa seuraavaan päivään. Kuormitus tällaisissa kiireellisissäkin asioissa on päivystyksessä kesäaikaan suurta. Erityisesti erilaisten vammojen määrä kasvaa, ja toisaalta päivystyksen hoitamaa henkilömäärää kasvattavat kesätapahtumat ja vapaa-ajan asukkaat. Päivystyksessä ei voida hoitaa kiireettömiä terveysasemille kuuluvia asioita, vaan esimerkiksi oman aseman kiinni ollessa on syytä kääntyä toisen terveysaseman puoleen.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fiViestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Soile Asikainen
Puh. 013 330 4526
soile.asikainen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kuulumisia Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelta 

Uutiskirjeeseen on koottu tietoa hyvinvointialueen ajankohtaisista asioista. 

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Omaishoidon uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan ajankohtaisia asioita Siun soten omaishoidosta.

Hankekuulumisia kuntouttavasta työtoiminnasta

Uutiskirjeeseen on koottu tietoa Kuntouttavan työtoiminnan maakunnallinen kehittäminen -hankkeen ajankohtaisista asioista.

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)