Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2023, 2022, 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Kesälomakausi tuo muutoksia Siun soten palvelujen aukioloaikoihin ja paikkamääriin
31.05.2023

Kesälomakausi tuo muutoksia Siun soten palvelujen aukioloaikoihin ja paikkamääriin

Osa Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun soten toimipaikoista on suljettuna kesälomakaudella henkilökunnan vuosilomien aikana. Puhelinpalvelut toimivat kesän ajan normaalisti kaikissa toimipaikoissa.  

Kesälomakauden muutokset terveysasemien, hammashoitoloiden, neuvoloiden ja eläinlääkäriasemien aukioloajoissa on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen www.siunsote.fi/poikkeusaukioloajat.  

Kesälomasijaisia on saatu hyvin, mutta tilanne vaihtelee eri palveluissa ja alueilla 

Siun sotella työskentelee vuosittain noin 800 kesälomien sijaista eri pituisissa työsuhteissa. Kesän 2023 sijaistarpeesta on saatu täytettyä lähes 90 prosenttia. Sijaistilanne kuitenkin vaihtelee eri puolilla maakuntaa sekä eri palveluissa: 

– Valtakunnallinen sote-alan työntekijöiden tilanne huomioiden olemme onnistuneet kesäsijaisten rekrytoinnissa kokonaisuudessaan hyvin. Haasteita on kuitenkin tietyillä alueilla muun muassa kotihoidon ja ikäihmisten asumispalvelujen sijaistilanteessa ja rekrytointi jatkuu edelleen. Kesän henkilöstötilannetta turvataan myös erilaisilla palkanlisillä, kertoo henkilöstöjohtaja Pirjo Manninen Siun sotesta. 

Kotihoidossa haastavin sijaistilanne on Joensuussa, Kiteellä, Lieksassa ja Nurmeksessa. Palvelut turvataan kuitenkin kaikille kotihoidon asiakkaille myös kesällä. Muutamilla alueilla sairaanhoitaja työskentelee kesällä vain aamuvuorossa ja viivettä saattaa näkyä uusien kotihoidon asiakkaiden palvelujen käynnistämisessä. 

Asioida voi millä tahansa terveysasemalla 

Terveysasemista Heinäveden, Kesälahden, Kiihtelysvaaran, Lehmon, Pyhäselän ja Tuupovaaran terveysaseman ovat suljettuna osan kesästä henkilökunnan lomien aikana. Hammashoitoloista Enon, Heinäveden, Juuan, Rääkkylän ja Tohmajärven hammashoitolat ovat suljettuna heinäkuun ajan. 

Maakunnan asukkailla on mahdollisuus asioida missä tahansa Siun soten toimipaikoista. 

Terveysasemien lääkäritilanne on kesän aikana kokonaisuudessaan kohtuullisen hyvä. Kandivaiheen lääkäriopiskelijoita on saatu rekrytoitua Pohjois-Karjalaan hyvin, ja jonoja pystytään purkamaan kesän aikana. 

Päivystyksen ruuhkautumista pyritään välttämään turvaamalla terveyskeskussairaalapaikat  

Siun sote ennakoi mahdollista päivystyksen ruuhkautumista kesän aikana muun muassa varmistamalla jatkohoitopaikkojen riittävyyttä.  

– Siun soten henkilöstön kanssa on yhteistyössä tehty ikäihmisten sekä terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialueiden yhteinen suunnitelma siitä, miten jatkohoitopaikkoja pystytään pitämään mahdollisimman hyvin auki maakunnassa. Tarkoituksena on samalla ehkäistä yhteispäivystyksen kuormitusta ja turvata sen toimintaa. Kannattaa huomioida, että kesällä jatkohoitopaikka ei välttämättä ole lähimmässä terveyskeskussairaalassa, jos muualla maakunnassa on vapaata, toteaa terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialuejohtaja Susanna Wilén

Kiteen ja Kontiolahden terveyskeskussairaalat toimivan kesän ajan normaalisti. Muut terveyskeskussairaalat ja Siilaisen kuntoutumiskeskus toimivat kesällä hieman supistetuilla paikkamäärillä, jotta yksiköissä pystytään varmistamaan riittävä hoitohenkilöstö ja lääkäriresurssi. 

Rääkkylän 12-paikkainen terveyskeskussairaala on suljettuna 3.7.-27.8.2023. Sulun aikana terveyskeskussairaalahoitoa tarvitsevat potilaat pyritään hoitamaan ensisijaisesti Kiteen tai Tohmajärven terveyskeskussairaalassa. Rääkkylän terveyskeskussairaalan henkilöstö työskentelee kesäsulun aikana muissa Rääkkylän ikäihmisten palvelujen yksiköissä. 

Enon terveyskeskussairaalan toiminta sisäilmasta kärsivässä kiinteistössä päättyy puolestaan 30.6.2023 mennessä. Terveyskeskussairaalassa asumispaikkaa odottavat vanhukset ohjataan heille sopiviin asumispalveluyksiköihin. 

Ympärivuorokautisessa asumispalvelussa hoitajamitoitus on lakisääteiden. Huhtikuun alusta alkaen mitoitus on ollut 0,65 hoitajaa asukasta kohti. 

 

 

 

 

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fiViestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Soile Asikainen
Puh. 013 330 4526
soile.asikainen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kuulumisia Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelta 

Uutiskirjeeseen on koottu tietoa hyvinvointialueen ajankohtaisista asioista. 

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Omaishoidon uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan ajankohtaisia asioita Siun soten omaishoidosta.

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)