Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Kesäkauden henkilöstötilanne haastava Siun soten terveys- ja sairaanhoitopalveluissa sekä ikäihmisten palveluissa
15.06.2022

Kesäkauden henkilöstötilanne haastava Siun soten terveys- ja sairaanhoitopalveluissa sekä ikäihmisten palveluissa

Hoitohenkilöstön saatavuus on ollut haastavaa vuoden 2022 kesälomakaudelle kaikissa Siun soten palveluissa. Henkilöstövaje on vaikea muun muassa kotihoidossa. Haasteita on lisäksi ikäihmisten asumispalveluissa sekä terveyskeskussairaaloissa. Henkilöstövaje hankaloittaa koko palveluketjun toimintaa ja aiheuttaa ruuhkautumista myös keskussairaalalla.

Kesälomakauden sijaisvajeen takia on jouduttu tilapäisesti vähentämään potilaspaikkoja Outokummun, Enon, Juuan ja Heinäveden hoitosoluissa, jotta toiminta pystytään pitämään lain edellyttämällä tasolla. Määräajaksi joudutaan sulkemaan Rääkkylän terveyskeskussairaala heinäkuun alusta syyskuun alkuun (4.7.-4.9.2022). Osassa terveyskeskussairaaloista potilaita on jo tällä hetkellä ylipaikoilla, eikä tilojen puolesta ole enää mahdollista ottaa niihin enempää potilaita. Tämä on tilanne esimerkiksi Kontiolahden terveyskeskussairaalassa.

- Tässä haastavassa tilanteessa on välttämätöntä turvata riittävä henkilöstö ikäihmisten kotiin vietäviin palveluihin, joita emme voi millään muilla keinoilla järjestää. Vuodeosastohoidossa meillä on enemmän mahdollisuuksia hyödyntää eri toimipaikkojamme, jotta asiakkaat saavat tarvitsemansa hoidon turvallisesti ja laadukkaasti, kertoo toimialuejohtaja Eija Rieppo Siun soten ikäihmisten palveluista.

Terveyskeskussairaaloiden ja ikäihmisten palvelujen henkilöstövaje heijastuu keskussairaalalla erityisesti yhteispäivystyksen toimintaan, joka on ruuhkautunut jatkohoitopaikkaa odottavista potilaista.

- Teemme sairaalalla koko ajan sekä sisäisiä järjestelyjä että tiivistä yhteistyötä ikäihmisten palvelujen kanssa, jotta saamme yhdessä koko ketjun toimimaan. Aiemmin keväällä saimme jo toimialueiden yhteistyöllä ratkottua päivystyksen pahinta ruuhkaa. Henkilöstön saatavuus on kuitenkin pidemmän ajan ongelma koko alalla, ja tässä tilanteessa toimiminen edellyttää meiltä jatkuvaa yhteistyötä ja -ymmärrystä yli toimialuerajojen, toimialuejohtaja Jarmo Kukkonen Siun soten terveys- ja sairaanhoitopalveluista toteaa.

Henkilöstön rekrytointia on tehty aktiivisesti ja kesätyöntekijöiden saamiseksi on luotu useita kannustimia. Terveys- ja sairaanhoitopalvelujen sekä ikäihmisten palvelujen toimialueet asettavat yhteisen työryhmän ratkaisemaan kesäajan haasteita.

Kesälomakauden muutokset toimipaikkojen aukioloajoissa

Osa Siun soten toimipaikoista on suljettuna kesälomakaudella henkilökunnan vuosilomien aikana. Puhelinpalvelut toimivat kesän ajan normaalisti myös niissä toimipaikoissa, jotka ovat kesällä suljettuna.

Kesälomakauden suunnitelmalliset muutokset terveysasemien, hammashoitoloiden, neuvoloiden ja sosiaalitoimistojen aukioloajoissa löytyvät kootusti Siun soten verkkosivuilta osoitteesta: https://www.siunsote.fi/poikkeusaukioloajat.

Jokaisesta Pohjois-Karjalan kunnasta löytyy kesän ajankin vähintään yksi avoinna oleva terveysasema. Siun soten myötä Pohjois-Karjalassa ei ole enää tarvinnut erikseen valita tiettyä terveysasemaa tai hammashoitolaa asiointipaikakseen, vaan maakunnan asukkailla on mahdollisuus asioida missä tahansa Siun soten toimipaikoista.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)