Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Job Shadow Day tarjoaa hyviä kohtaamisia – tule mukaan mahdollistamaan unelmia
Job Shadow Day eli työnvarjostuspäivä järjestetään torstaina 2.6.2022.
Job Shadow Day eli työnvarjostuspäivä järjestetään torstaina 2.6.2022.
12.05.2022

Job Shadow Day tarjoaa hyviä kohtaamisia – tule mukaan mahdollistamaan unelmia

Job Shadow Day eli työnvarjostuspäivä on teemapäivä henkilöille, joiden elämäntilanne, sairaus tai vamma vaikeuttavat työllistymistä. Teemapäivä tarjoaa vaikeasti työllistyville, kuten kehitysvammaisille henkilöille, mahdollisuuksia päästä seuraamaan haaveidensa työtä yhden päivän ajaksi. Tavoitteena on tarjota hyviä kohtaamisia työnantajien ja työnseuraajien välille sekä nostaa esiin erityistarpeita omaavien henkilöiden osaaminen ja motivaatio työntekoon.

Alun perin Irlannista lähtöisin olevaa päivää vietetään nykyisin maailmanlaajuisesti. Tänä vuonna Job Shadow Day järjestetään torstaina 2.6.2022.

– Pohjois-Karjalassa päivää vietettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2017. Ilomantsi oli ensimmäinen kunta, joka otti varjostuspäivän omakseen. Päivä lähti leviämään Ilomantsista myös muihin Pohjois-Karjalan kuntiin, vammaispalvelujen ohjaajana Ilomantsissa työskentelevä Satu Ikonen kertoo.

Tänä vuonna Siun sote toimii sekä lähettävänä että vastaanottavana tahona. Sen lisäksi, että Siun soten vammaispalvelut toimivat asiakkaiden tukena unelmatyöpaikan löytämisessä, myös Siun soteen voi tulla seuraamaan työtä. Työpaikat etsitään asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Aiempina vuosina työnseuraajia on ollut muun muassa kunnanjohtajan, papin ja palomiehen tehtävissä.

Ensimmäinen askel kohti palkkatyötä

Työnvarjostuspäivän yhtenä tavoitteena on lisätä tietoisuutta vammaisten henkilöiden työllistymismahdollisuuksista. Siun sotessa kehitysvammaisten henkilöiden työllistymistä edistetään muun muassa työhönvalmennuksen avulla. Työhönvalmennuksella tarkoitetaan työnhakijan työllistymistä palkkatyöhön työhönvalmentajan tuen avulla. Työhönvalmennuksella pyritään löytämään asiakkaalle työ, joka voidaan räätälöidä vastaamaan asiakkaan osaamista, työkykyä ja terveydentilaa. Siun soten ohjaajat toimivat työhönvalmentajina tukien sekä työntekijää että työnantajia työllistymisprosessissa, työn räätälöinnissä ja perehdytyksessä.

– Job Shadow Day voi toimia ensiaskeleena kohti palkkatyötä. Asiakkaiden unelmia toteuttamalla, yhteistyöverkostoja luomalla ja toiminnan näkyvyyttä kasvattamalla edistämme myös asiakkaiden mahdollisuutta työllistyä palkkatyöhön jatkossa, Ikonen kuvailee.

Job Shadow Day perustuu vapaaehtoiseen yhteistyöhön. Päivän tavoitteena on ensisijaisesti muokata asenteita ja luoda alueellista yhteistyötä erityisryhmien työllistymisen tueksi ja mahdollistamiseksi. Työn seuraaminen edistää myös vaikeasti työllistyviä löytämään kykynsä ja tunnistamaan itselleen sopivia työtehtäviä.

– Job Shadow Day ei ole työnhakua, mutta hyvät kohtaamiset voivat johtaa myös johonkin pysyvämpään. Joskus Job Shadow Day on poikinut asiakkaille työtarjouksia, työkokeiluja tai harjoittelupaikkoja. Nämä ovat olleet onnellisia sattumuksia, Ikonen kertoo hymyillen.

Työssäkäynti tukee osallisuutta ja työ on jokaisen oikeus. Työelämän ulkopuolella on osatyökykyisiä, jotka haluaisivat ja kykenisivät työelämään. Haluaisiko yrityksesi osallistua työnvarjostuspäivään 2.6.2022? Vielä ehdit mukaan mahdollistamaan unelmia. Lisätietoa hyvien kohtaamisten työnvarjostuspäivästä voi kysyä Satu Ikoselta, puh. 013 330 5615, satu.p.ikonen@siunsote.fi.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)