Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Ilkka Pirskasta esitetään hyvinvointialueen strategiajohtajan virkaan
Ilkka Pirskaselle riittää jatkossakin töitä hyvinvointialueella. Kuva: Antti Pitkäjärvi
Ilkka Pirskaselle riittää jatkossakin töitä hyvinvointialueella. Kuva: Antti Pitkäjärvi
23.06.2022

Ilkka Pirskasta esitetään hyvinvointialueen strategiajohtajan virkaan

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen henkilöstöjaosto päättää kokouksessaan 27. kesäkuuta strategiajohtajan viran perustamisesta. Strategiajohtajan tehtäviin kuuluisivat hyvinvointialueen tytäryhtiöiden hallitustyö, edunvalvonta, neuvottelut rajapinnoista kuntien kanssa sekä investoinnit.

Viran tarkempi kuvaus laaditaan elo-syyskuussa, jolloin vastavalittu hyvinvointialuejohtaja Kirsi Leivonen aloittaa työnsä.

– Strategiajohtajalle on todellinen tarve hyvinvointialueella, mutta totta on sekin, että kuntayhtymän toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen siirtyy uuden organisaation palvelukseen liikkeenluovutuksen periaattein suoraan lain nojalla, aluehallituksen puheenjohtaja Juha Mustonen kertoo.

Mustosen mukaan ensi viikon perjantaina kokoontuvalle aluehallitukselle esitetään strategiajohtajaksi Ilkka Pirskasta, joka on antanut siirtoon suostumuksensa.

– Näin Ilkan osaaminen saadaan hyvinvointialueen käyttöön parhaalla mahdollisella tavalla ja samalla noudatetaan lain kirjainta, Mustonen jatkaa.

Viranhaltijalain mukaan virkasuhteeseen voidaan ottaa ilman hakumenettelyä, kun kyseessä on viranhaltijan siirtäminen toiseen virkasuhteeseen lain nojalla tapahtuvan toiminnan siirtämisen yhteydessä.

Lakisääteisessä liikkeenluovutuksessa koko kuntayhtymän henkilöstö siirtyy uuden organisaation palvelukseen niin sanottuina vanhoina työntekijöinä ja säilyttää siirtymähetkellä voimassa olevat työ- tai virkasuhteeseen liittyvät oikeudet ja velvollisuudet. Näin ollen myös toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen siirtyy hyvinvointialueella säilyttäen nykyisen virkasuhteen ehdot eli palkan (14 269 euroa) ja autoedun sekä nykyisen 12 kuukauden irtisanomisajan. Johtajasopimusta ei strategiajohtajan kanssa tehdä, ja toimitusjohtajan virka lakkaa 31.12.2022.

Ilkka Pirskanen toteaa olevansa motivoitunut tehtävään ja haluaa antaa oman osaamisensa hyvinvointialueen käyttöön. Hän myöntää oppineensa viime vuosina paljon yhteistyön ja laajan kuuntelemisen merkityksestä.

– Yhdessä tekeminen on tärkeää. Nyt tulee katsoa, mistä yhteinen sävel henkilökunnan, päättäjien, toimintaa ohjaavien ministeriöiden sekä sidosryhmien kanssa löytyy, sillä vain tiiviillä yhteistyöllä pääsemme eteenpäin. Teen parhaani uudessa roolissa sen puolesta, että pohjoiskarjalaiset saavat hyvät palvelut ja että olisimme Suomen paras hyvinvointialue asiakkaitten ja työntekijöiden kannalta. Uudelle hyvinvointialuejohtajalle annan tietysti kaiken tukeni ja tietoni, Pirskanen sanoo.

Pirskanen sanoo tehneensä täysillä töitä Siun sotessa ja sitoutuneensa Pohjois-Karjalaan. Siksi hän haluaa jatkaa nimenomaan Pohjois-Karjalan hyvinvointialueella, eikä useista pyynnöistä huolimatta hakenut muiden hyvinvointialueiden johtajaksi.

Kirsi Leivonen aloittaa työnsä hyvinvointialueella 15. elokuuta. Syksyn aikana tarkastellaan hallinnon johtavien viranhaltijoiden vastuita ja tehtävänjakoa ja sovitaan mm. työnjaosta hyvinvointialuejohtajan ja strategiajohtajan välillä.

– Minusta viran perustaminen on tärkeä asia, joka liittyy myös hallinnollisen työn lisääntymiseen. Lakisääteisiä päätöksentekoelimiä tulee lisää, joten työtä riittää molemmille. Olemme Ilkan kanssa keskustelleet jo työnjaosta. Meillä on erittäin hyvä yhteinen näkemys siitä, miten lähdemme eteenpäin. Ilkan osaamista tarvitaan jatkossakin, Leivonen toteaa.

Aluehallitus päättää kokouksessaan myös Kirsi Leivosen johtajasopimuksesta. Hyvinvointialuejohtajan palkaksi esitetään 15 000 euroa ja autoetua.

Aluehallituksen esityslista julkaistaan maanantaina.

– Aluevaltuuston kokouksesta on kulunut viikko, ja kaikkien osapuolien kanssa pidetyt neuvottelut ovat olleet rakentavia. Kaikki tähtäävät tulevan hyvinvointialueen menestykseen, Juha Mustonen kiittää.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue tulee olemaan alueen suurin työnantaja ja merkittävä toimija lähes 8000 työntekijällään ja noin 800 miljoonan euron vuosibudjetillaan. Hyvinvointialue vastaa Pohjois-Karjalan alueen asukkaiden sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen ja ympäristöterveydenhuollon palveluista.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)