Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Hyvinvointialuejohtajan valintaprosessi halutaan varmistaa – ”Aluevaltuutetuilla tulee olla kaikki mahdollinen tieto”
Artikkelin kuva
27.01.2022

Hyvinvointialuejohtajan valintaprosessi halutaan varmistaa – ”Aluevaltuutetuilla tulee olla kaikki mahdollinen tieto”

Pohjois-Karjalan väliaikainen valmistelutoimielin harkitsee ulkopuolisen oikeudellisen asiantuntijalausunnon pyytämistä hyvinvointialuejohtajan virantäytöstä ja päättää siitä ensi maanantain kokouksessaan.

Hyvinvointialuelain mukaan hyvinvointialuejohtajan valitsee aluevaltuusto. Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin valmistelee maaliskuussa kokoontuvalle aluevaltuustolle hyvinvointialuejohtajan viran täyttömenettelyä.

Hyvinvointialuelaissa ei tarkemmin määritetä virantäyttöprosessia, vaan siinä noudatetaan viranhaltijalakia. Sen mukaan virkasuhteeseen voi ottaa ilman hakumenettelyä, kun kyseessä on lain nojalla tapahtuva toiminnan siirtäminen. Julkisuudessa on keskusteltu hyvinvointialuejohtajan viran laittamisesta julkiseen hakuun.

- Mahdollisimman tarkka juridinen selvittäminen on kaikkien etu, ja ennen kaikkea aluevaltuutettujen, jotta he voivat tehdä päätöksen johtajan valinnasta lain mukaan. Aluevaltuustolla tulee olla kaikki mahdollinen tieto käytettävänään, muutosjohtaja Elina Felin toteaa.

Pohjois-Karjalassa sote- ja pelastustoimen järjestämistehtävät ovat jo yhdellä järjestäjällä, Siun sotella. Valmistelun lähtökohtana on, että Siun sote kuntayhtymä muuttuu yhtenä kokonaisuutena hyvinvointialueeksi. Viranhaltijalain mukaan henkilöstö siirtyy liikkeenluovutuksessa Siun sotesta hyvinvointialueen organisaatioon ylintä johtoa myöten. Hyvinvointialuejohtajan tehtävät tulevat vastaamaan Siun soten toimitusjohtajan nykyisiä virkatehtäviä.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue on muihin Suomen 20 hyvinvointialueeseen verrattuna erilaisessa asemassa, koska sillä on ainoana olemassa valmis maakunnallinen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palvelut järjestävä organisaatio.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue on myös lähettänyt valtiovarainministeriölle ja sosiaali- ja terveysministeriölle kirjalliset tiedustelut, antavatko ministeriöt aluevaltuustolle sitovia oikeusohjeita.

Väliaikainen valmistelutoimielin kokoontuu maanantaina 31. tammikuuta. Mikäli se päättää pyytää virantäytöstä ulkopuoliset oikeudelliset lausunnot, asiaa käsitellään seuraavan kerran 25. helmikuuta. Tällöin kokouksen esityslista julkaistaan 21. helmikuuta.

 

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)