Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2022, 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Hyvinvointialueen järjestöyhteistyösivu on avattu – toiminta-avustusten haku alkaa joulukuussa
Pohjoiskarjalaiset järjestöt voivat tietyin kriteerein hakea kumppanuuksia, yhteistyösopimuksia ja toiminta-avustuksia hyvinvointialueelta. Kuva: Antti Pitkäjärvi/Siun sote
Pohjoiskarjalaiset järjestöt voivat tietyin kriteerein hakea kumppanuuksia, yhteistyösopimuksia ja toiminta-avustuksia hyvinvointialueelta. Kuva: Antti Pitkäjärvi/Siun sote
09.11.2022

Hyvinvointialueen järjestöyhteistyösivu on avattu – toiminta-avustusten haku alkaa joulukuussa

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen verkkosivuille on avattu oma sivunsa järjestöyhteistyölle, www.siunsote.fi/jarjestoyhteistyo.

Sivuille on koottu tietoa muun muassa järjestöavustuksista, joita hyvinvointialue voi myöntää Pohjois-Karjalassa toimiville rekisteröidyille yleishyödyllisille järjestöille. Sivuille on sijoitettu myös hakulomakkeet ohjeineen.

– Vaikka Siun sote on tehnyt yhteistyötä järjestöjen kanssa jo pitkään ja meillä on tosi hyviä järjestöyhteistyön malleja, järjestöyhteistyön nettisivut tekevät yhteistyötä näkyvämmäksi. Tarvitsimme myös fyysisen paikan, jonne avustusohjeet ja tieto niistä viedään, projektisuunnittelija Minna Patama kertoo.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue tukee järjestöjen toimintaedellytyksiä kumppanuuksin ja yhteistyösopimuksilla. Hyvinvointialue voi harkintansa mukaan tukea toimintaa, johon järjestö hakee hankeavustusta esimerkiksi Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAlta tai ESR-hankerahoitusta Pohjois-Karjalan ELY-keskukselta.

Kumppanuuksissa ja yhteistyösopimuksissa on jatkuva haku rahoitushakuaikataulujen mukaisesti hyvinvointialueen talousarviossa päätettyjen määrärahojen puitteissa. Kumppanuutta ja yhteistyösopimusta esitetään sähköisesti Miun palvelut -järjestelmän kautta, ja niitä voi jo hakea.

Järjestöjen toiminta-avustusten hakuaika on 15.12.2022-22.1.2023. Toiminta-avustusten hakulomake avautuu hakuajan alkaessa.

– Hyvinvointialueen järjestöyhteistyön tavoitteena on parantaa alueen asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä. Nykyisessä tilanteessa ja tulevaisuudessa on entistä tärkeämpää tehdä järjestöjen ja kuntien kanssa tiivistä yhteistyötä. Puhutaan kuitenkin samoista asukkaista, Patama muistuttaa.

Järjestöt täydentävät ja tukevat sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastuslaitoksen palveluita tuottamalla erilaisia hyvinvointia ja terveyttä edistäviä toimintoja alueen asukkaiden hyväksi. Samalla järjestöt tarjoavat asukkaille osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksia.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue on myös aloittanut järjestökahvit-käytännön. Ensimmäinen etätapaaminen järjestettiin marraskuun alussa. Seuraavat järjestökahvit ovat vuorossa 16. marraskuuta klo 16.30. Järjestökahveilla ovat mukana kumppanuuspäällikkö Maarita Mannelin ja Minna Patama. Kokouslinkkeihin pääsee järjestöyhteistyösivuilta.

– Meillekin järjestöavustukset ovat uutta, joten on hyvä, että pääsemme keskustelemaan niistä matalan kynnyksen tilaisuudessa. Voimme pohtia soveltamisohjeita yhdessä järjestöjen kanssa, Patama toteaa.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Niina Vatanen
Puh. 013 330 4526
niina.vatanen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kuulumisia Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelta 

Uutiskirjeeseen on koottu tietoa hyvinvointialueen ajankohtaisista asioista. 

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)