Ajankohtaista sivun pääkuva

Uutisarkisto 2021

Uutisarkisto 2021

Sisältöjulkaisija

angle-left Walk in -rokotusta kokeillaan myös tehosterokotteisiin
Kuva: Antti Pitkäjärvi
Kuva: Antti Pitkäjärvi
06.08.2021

Walk in -rokotusta kokeillaan myös tehosterokotteisiin

Siun sote jatkaa hyvin sujuneita ilman ajanvarausta toteutettavia Walk in -rokotuksia Joensuussa. Seuraava tilaisuus järjestetään keskiviikkona 11.8. Malmikatu 9 sijaitsevassa rokotuspisteessä. Rokotukset toteutetaan vuoronumeroilla, joita on saatavilla klo 17–19 tai niin kauan kuin rokotteita riittää. Tarjolla on noin 200 Modernan rokotetta. Tulevassa rokotustilaisuudessa annetaan sekä 1. rokoteannoksia että tehosterokotteita henkilöille, jotka haluavat aikaistaa rokotusta.

Tehosterokotteita annetaan aikaisintaan 8 viikon kuluttua ensimmäisestä rokoteannoksesta. Näin ollen Walk in -rokotuksessa tehosterokote annetaan vain 16.6. tai sitä ennen 1. rokoteannoksen saaneille henkilöille. Tilaisuudessa tarjotaan myös tuttuun tapaan koronarokotteen 1. annoksia. Walk in -rokotuksessa koronarokotteita annetaan 16 vuotta täyttäneille.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on todennut, että jos henkilö haluaa aikaistaa toista rokoteannostaan esimerkiksi 12 viikosta 8 viikkoon, rokotesaatavuuden mukaan voidaan toinen annos antaa eri valmistajan mRNA-rokotteella. Näin ollen tehosterokotteen Modernan rokotteella voivat ottaa henkilöt, jotka ovat saaneet ensimmäisen rokotteen joko Modernan koronarokotteella tai Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotteella.

Uusia koronarokotusaikoja varattavaksi lauantaina ja maanantaina

Uusia koronarokotusaikoja avataan varattavaksi ensi viikolle lauantaina 7.8. klo 12 ja maanantaina 9.8. klo 8. Rokotusaikoja tulee varattavaksi noin 1500.

Ajat ovat varattavissa verkkoajanvarauksen kautta. Ohjeet ja linkki verkkoajanvaraukseen löytyvät osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset. Jos verkkoajanvarausta ei ole mahdollista käyttää, voi ajan varata maanantaisin klo 8–9 puhelimitse numerosta 013 330 2131.

Rokotukset laajenevat 12–15-vuotiaisiin

Sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti torstaina 5.8.2021, että koronarokotukset laajennetaan koskemaan kaikkia 12–15-vuotiaita. Tähän mennessä ikäluokasta on rokotettu vain riskiryhmään kuuluvat henkilöt.

Siun sotessa 12–15-vuotiaiden rokotukset toteutetaan kouluterveydenhuollon kautta. Nuorten koronarokotukset pyritään aloittamaan heti kouluvuoden alussa ensi viikolla. Vanhemmat saavat lisätietoa koululaisten koronarokotuksista Wilman kautta.

Nuori voi itse päättää koronarokotteen ottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Jos nuori ei halua päättää asiasta tai hän ei ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan huoltajien suostumus. Suostumuslomake on tulostettavissa Wilman kautta viimeistään 11.8.2021.

Yli 80 prosenttia 16 vuotta täyttäneistä rokotettu

Ensimmäisen koronarokotteen on saanut tähän mennessä yli 80 prosenttia 16 vuotta täyttäneistä pohjoiskarjalaisista. Toisen rokotusannoksen on saanut noin 43 prosenttia.

Kaikissa ikäryhmissä (viiden vuoden jaolla) rokotuskattavuus on jo yli 60 prosenttia. Alhaisimmat lukemat ovat 16–24-vuotiaiden ikäryhmissä, joissa rokotuskattavuudet ovat tällä hekellä noin 61 prosenttia.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita: