Ajankohtaista sivun pääkuva

Uutisarkisto 2021

Uutisarkisto 2021

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote valmistautuu riskiryhmien rokotusten käynnistämiseen
Artikkelin kuva
05.02.2021

Siun sote valmistautuu riskiryhmien rokotusten käynnistämiseen

Siun soten alueella on tähän mennessä rokotettu koronapotilaita hoitavaa henkilöstöä sekä iäkkäiden ympärivuorokautisen hoidon palveluasumisyksiköiden eli hoivakotien asukkaita ja henkilökuntaa. Seuraavaksi valmistellaan kotihoidon asukkaiden sekä iän ja sairauden vuoksi riskiryhmään kuuluvan väestön rokotuksia.

Ikä on merkittävin vakavan koronavirustaudin riskitekijä. Iän lisäksi tietyt sairaudet lisäävät riskiä sairastua vakavaan koronavirustautiin. Tämän vuoksi väestön rokotukset aloitetaan riskiryhmiin kuuluvista henkilöistä rokotteiden saatavuuden ja niiden antaman suojatehon perusteella.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on laatinut ohjeet siitä, missä järjestyksessä koronavirusrokotteita tarjotaan eri taustasairauksia sairastaville alle 70-vuotiaille henkilöille. Sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvista ensimmäisenä rokotetaan henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus. Iän puolesta riskiryhmään kuuluvien rokotukset aloitetaan puolestaan yli 80-vuotiaista.

- Käymme nyt tarkasti läpi THL:n ohjeita siitä, mitkä sairaudet altistavat erittäin voimakkaasti vakavalle koronavirustaudille. Kartoitamme näiden henkilöiden sekä yli 80-vuotiaden määrän maakunnassa ja laadimme suunnitelman rokotusten käynnistämiselle. Rokotusten käynnistämiseen vaikuttaa rokotusten saatavuus sekä eri rokotteiden sopivuus eri ryhmille, terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen sanoo.

Ensimmäisten riskiryhmien rokotukset käynnistyvät tämänhetkisen arvion mukaan helmikuun puolivälissä. Siun sote tiedottaa jokaiselle riskiryhmään kuuluvalle rokotusten käynnistymisestä henkilökohtaisesti tekstiviestillä tai kirjeellä, mikäli henkilöllä ei ole käytössä tekstiviestejä.

Aikoja riskiryhmien rokotuksiin ei voi vielä varata. Ajanvaraus avataan, kun rokotukset on mahdollista käynnistää. Huomioitavaa on, että aikoja avataan viikoittain rajoitettu määrä, rokotteiden saatavuuden mukaan.

Annettujen koronarokotteiden määrät päivittyvät Siun soten verkkosivuille päivittäin

Siun sote on julkaissut verkkosivuillaan kuvan, joka havainnollistaa koronavirusrokotusten etenemistä. Koronarokotukset-sivulla on myös ajankohtaista tietoa Siun sotessa annetuista koronarokotuksista. Sekä kuva että annettujen rokotteiden määrät päivittyvät useamman kerran päivässä.

Perjantaina 5.2.2021 klo 12.40 mennessä Siun sotessa oli annettu yhteensä 8 241 rokotetta, joista 1. rokoteannoksia on 6 392 ja 2. rokoteannoksia 1 849.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Niina Vatanen
Puh. 013 330 4526
niina.vatanen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet