Ajankohtaista sivun pääkuva

Uutisarkisto 2021

Uutisarkisto 2021

Sisältöjulkaisija

angle-left Pohjois-Karjala on kiihtymisvaiheessa – todettuja koronatartuntoja ennätyksellisen paljon
Artikkelin kuva
29.07.2021

Pohjois-Karjala on kiihtymisvaiheessa – todettuja koronatartuntoja ennätyksellisen paljon

Maakunnan koronavirustilanne jatkuu edelleen vakavana. Torstaina 29.7. kokoontunut Pohjois-Karjalan alueellinen Covid-tilannekuvatyöryhmä totesi Pohjois-Karjalan olevan yhä koronapandemian kiihtymisvaiheessa. Koronatartuntoja todetaan päivittäin runsaasti eri puolilla maakuntaa.

- Viimeisen viikon aikana Pohjois-Karjalassa on todettu enemmän korotartuntoja kuin millään aiemmalla viikolla pandemian aikana. Tilanne on vakava, koronavirus leviää nyt voimakkaasti etenkin nuorten aikuisten keskuudessa. Jokaisen tulisi nyt rajoittaa sosiaalisia kontakteja. Mikäli on välttämätöntä olla paikassa, jossa on muita ihmisiä, pitää huolehtia riittävästä turvavälistä ja käyttää maskia, tilannekuvatyöryhmän puheenjohtaja Sirpa Kaipiainen painottaa.

Viikolla 29 Pohjois-Karjalassa ja pohjoiskarjalaisilla uusia koronatartuntoja todettiin yhteensä 75, kun edellisviikolla tapauksia kirjautui 45. Pohjoiskarjalaisilla todettuja tartuntoja oli näistä 70.

Tartuntoja todettiin Joensuussa, Juuassa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Nurmeksessa ja Polvijärvellä. Tartunnoista 16 oli peräisin ulkomailta ja kotimaassa tapahtuneita jatkotartuntoja ulkomailta saaduista tartunnoista oli yhteensä 2. Aiemmin karanteeniin asetetuilla henkilöillä todettiin 18 tartuntaa. Yhdeksän tartunnan alkuperä jäi epäselväksi.

Ulkopaikkakuntalaisia on käynyt myös paljon testeissä Siun soten alueella ja positiivisia tartuntoja on tästä ryhmästä todettu viisi. Osa tartunnan saaneista on jäänyt karanteeniin Pohjois-Karjalan alueelle.

Kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä tartuntoja on todettu 36. Viikon aikana on todettu joukkoaltistumisia, minkä vuoksi useita kymmeniä ihmisiä on asetettu karanteeniin. Tällä hetkellä karanteenissa on noin 400 ihmistä. Tartuntojen selvitystyö jatkuu, joten karanteeniin asetettujen määrä tulee vielä nousemaan.

- Tartunnanjäljitys on tällä hetkellä ruuhkautunut. Ruuhkan purkamiseksi Siun sote ilmoittaa koronavirukselle altistumisesta tekstiviestillä. Karanteeniin asettamisesta ensimmäinen tieto saattaa myös tulla esimerkiksi oman työpaikan, koulun tai päiväkodin kautta. On tärkeää, että saatuja ohjeita noudatetaan, vaikka Siun sote ei olisi vielä ottanut yhteyttä. Siun sote on yhteydessä mahdollisimman pian karanteeniin asetettaviin ja antaa virallisen karanteenipäätöksen, Kaipiainen toteaa.

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Kiihtymisvaiheessa olevassa Pohjois-Karjalassa muutos tarkoittaa sitä, että ravintolat saavat olla avoinna klo 05–01 ja anniskelu on sallittu klo 07–24. Asetus tulee voimaan 31.7.2021. Lue lisää päätöksestä valtioneuvoston tiedotteesta: Muutoksia ravitsemisliikkeiden rajoituksiin useissa maakunnissa

Itä-Suomen aluehallintovirasto on pyytänyt lausuntoa koskien yleisötilaisuuksien järjestämistä. Pohjois-Karjalan alueellinen tilannekuvatyöryhmä arvioi antamassaan lausunnossaan, että yleisötilaisuuksien rajoittaminen ei toistaiseksi ole välttämätöntä. Ravintolarajoitusten vaikutuksia seurataan ja tilannetta arvioidaan viikoittain. Voimassa olevat alueelliset rajoitukset ja suositukset löytyvät Siun soten verkkosivuilta osoitteesta https://www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset. Tilannekuvatyöryhmä kokoontuu elo-syyskuussa viikoittain joka torstai.

Koronavirustilanne Pohjois-Karjalassa viikolla 29 (19.–25.7.2021)

Luvuissa ovat mukana kaikki Pohjois-Karjalassa ja pohjoiskarjalaisilla varmistetut positiiviset koronavirustapaukset. Luvut voivat poiketa THL:n tartuntatautirekisterin tiedoista, johon tiedot kirjautuvat sen mukaan, missä henkilö on kirjoilla.

  • Koronavirustartuntojen määrä pohjoiskarjalaisilla: 70, muutos edellisviikkoon +41
  • Tartuntojen alkuperä tiedossa 87,14 %
  • 7 vrk ilmaantuvuus (19.-25.7.2021): 36,11, muutos +9,84
  • 14 vrk ilmaantuvuus (19.-25.7.2021): 62,37, muutos +15,86
  • Koronanäytteitä: 4260, muutos +1510
  • Positiivisten koronanäytteiden osuus: 1,72 %

 

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita: