Ajankohtaista sivun pääkuva

Uutisarkisto 2021

Uutisarkisto 2021

Sisältöjulkaisija

angle-left Koronarokotuksen tehosteajan voi aikaistaa itse verkkoajanvarauksessa
Kuva: Antti Pitkäjärvi
Kuva: Antti Pitkäjärvi
03.09.2021

Koronarokotuksen tehosteajan voi aikaistaa itse verkkoajanvarauksessa

Koronarokotuksen 2. rokoteajan aikaistaminen onnistuu omatoimisesti verkkoajanvarauksen kautta. Aiemmin tehosterokotteen aikaistaminen oli mahdollista jonotuspalvelun kautta. Nyt jonotuspalvelu on poistettu käytöstä ja ajan voi varata suoraan verkkoajanvarauksesta.

Tehosterokotteen aikaistaminen on mahdollista henkilöille, jotka ovat saaneet 1. koronarokotuksen yhteydessä tehosterokoteajan 12 viikon päähän. Lisäksi verkkoajanvarauksen kautta tehosterokoteajan voivat varata toisella paikkakunnalla 1. rokotteen saaneet sekä henkilöt, joiden 1. rokotuksesta on kulunut yli 12 viikkoa eikä tehosterokoteaikaa ole varattuna (esimerkiksi sairastetun koronan vuoksi). Tehosterokotteen aikaistamiseksi verkkoajanvarauksen etusivulla valitaan ”2. rokotus”. Varatessa ensimmäistä rokotusaikaa valitaan ”1. rokotus”.

Tehosterokotteen aikaistamiseen tarkoitettuja rokotusaikoja tulee varattavaksi samalla rytmillä kuin 1. rokotusaikoja. Lauantaisin klo 12 avautuvat alkuviikon rokotusajat ja maanantaisin klo 8 avautuvat loppuviikon ajat.

Tehosterokotteen voi ottaa aikaisintaan kahdeksan viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Ensimmäisen rokotuksen ajankohta kysytään verkkoajanvarauksen yhteydessä. Ajanvaraus on mahdollinen vain, jos 1. rokotuksesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa. Ohjeet ja linkki verkkoajanvaraukseen löytyvät osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset.

Jos henkilö on aiemmin ilmoittanut itsensä rokotuksen aikaistamiseksi tarkoitettuun jonoon ja varaa ajan 2. rokotteeseen verkkoajanvarauksen kautta, poistetaan hänet automaattisesti jonotuspalvelun listalta. Erillistä perumista ei näin ollen tarvitse tehdä. Alkuperäinen tehosterokotusaika pysyy voimassa siihen saakka, kunnes aikaistettu tehosterokote otetaan. Siun sote peruu alkuperäisen rokotusajan tehosterokotuksen yhteydessä.

Siun sote lyhensi koronarokotusten väliä kahdeksaan viikkoon maanantaista 30.8. alkaen. Ensimmäisen rokotuksen yhteydessä tehosterokotusaika annetaan näin ollen suoraan kahdeksan viikon päähän eikä rokotusaikaa voi aikaistaa. Mikäli 1. rokotuksen yhteydessä annettu aika ei sovi, tulee rokotusaika vaihtaa takaisinsoittopalvelun kautta maanantaisin klo 9–11 numerossa 013 330 2131. Kiireellisissä tapauksissa, jossa annettu rokotusaika on jo samalla viikolla, soittoaika on maanantaisin klo 8–9.

Uusia rokotusaikoja varattavaksi lauantaina ja maanantaina

Uusia 1. koronarokotusaikoja tulee varattavaksi jälleen lauantaina 4.9. klo 12 ja maanantaina 6.9. klo 8. Rokotusajan voivat varata kaikki yli 12-vuotiaat henkilöt.

Rokotusaika varataan ensisijaisesti verkkoajanvarauksen kautta. Ohjeet ja linkki ajanvaraukseen löytyvät osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset. Mikäli aikaa ei ole mahdollista varata verkon kautta, voi ajan varata maanantaisin klo 8–9 puhelinpalvelusta numerosta 013 330 2131.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Yhteydenotot toistaiseksi viestinta(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi