Ajankohtaista sivun pääkuva

Uutisarkisto 2021

Uutisarkisto 2021

Sisältöjulkaisija

angle-left Hoivakoti Eerikissä on yhteen puhaltamisen meininki
Artikkelin kuva
23.12.2021

Hoivakoti Eerikissä on yhteen puhaltamisen meininki

Lieksassa sijaitseva hoivakoti Eerikki on Siun soten uusin hoivakoti. Hoivakoti aloitti toimintansa elokuussa uusissa Lieksan kaupungilta vuokratuissa tiloissa. Eerikin ovesta sisään astuessa ensimmäisenä silmään pistää hoivakodin valoisuus ja väljyys. Vierailija saapuu ensimmäisenä suureen isoon tilaan, jossa on sohva- ja pöytäryhmiä sekä tunnelmaa luova takka. Tilaa liikkumiseen on runsaasti.

- Tämä on alun perin yksityisen palveluntuottajan tarpeisiin rakennettu hoivakoti. Rakennuksen neliöt on tarkkaan mietitty, kustannustehokkuus huomioiden. Kustannustehokkuus näkyy melko vähäisinä varastotiloina, toisaalta asukkaiden tilat sekä yhteiset oleskelutilat ovat hyvin avaria. Tämä helpottaa työskentelyä erittäin paljon, palveluesimies Eija Hokkanen kertoo

Eerikissä on yhteensä 39 asukaspaikkaa. Paikoista 29 on tehostettua palveluasumista ja 10 palveluasumista. Tehostettu palveluasuminen vaatii ympärivuorokautista hoitoa, joten työtä Eerikissä tehdään kolmessa vuorossa kaikkina päivinä.

Työntekijöitä hoivakodissa on 30. Osa työntekijöistä on siirtynyt Partalanmäen hoivakodista ja osa Lieksan terveyskeskussairaalasta. Lisäksi joitakin työntekijöitä on rekrytoitu Siun soten ulkopuolelta.

- Haluan, että yksikössämme avoin ja yhteen puhaltamisen meininki. Heti alusta sovimme, että aloitamme työyhteisön ja Eerikin rakentamisen puhtaalta pöydältä. Otamme vanhasta mukaan vain positiiviset ja hyvät käytänteet ja hylkäämme asiat, jotka eivät ole toimineet, Hokkanen kertoo uuden työyhteisön rakentumisesta.

Uusia hoivakoteja rakenteilla

Siun soten alueelle on rakentumassa useampi uusi hoivakoti vuonna 2022. Keskiselle alueelle eli Joensuuhun ja Kontiolahdelle valmistuu kolme uutta asumisyksikköä, joissa on yhteensä noin 170 asumispaikkaa. Suurin osa paikoista on suunniteltu tehostettuun asumiseen, mutta myös palveluasumiseen on tulossa lisäpaikkoja. Toiminta Noljakkakodissa alkanee keväällä 2022 ja Riihisärkänkadun ja Kontiolahden uusissa yksiköissä päästäneen toiminta aloittamaan syksyllä 2022.

- Paikat ovat erittäin odotettuja, koska asumisen jonotilanne on haasteellinen Siun sotessa. Saamme asiakkaita sellaisten palveluiden piiriin, jotka vastaavat asiakkaiden tarpeita, keskisen alueen palvelujohtaja Jenni Halonen iloitsee.

Myös läntisellä alueella on suunnitteilla uuden asumispalveluyksikön rakentaminen Polvijärvelle. Tavoitteena on, että yksikkö valmistuisi vuonna 2023.

 

Voit tutustua hoivakoti Eerikkiin tarkemmin tämän linkin kautta avautuvan kuvatarinan kautta: https://www.siunsote.fi/hyvan-tuulen-hoivakoti-tarina#eerikki

 

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)