Ajankohtaista sivun pääkuva

Uutisarkisto 2021

Uutisarkisto 2021

Sisältöjulkaisija

angle-left Erikoissairaanhoidossa etävastaanottotavaksi myös puhelut
17.12.2021

Erikoissairaanhoidossa etävastaanottotavaksi myös puhelut

Siun soten yhtymähallitus päätti helmikuussa 2021 Siun soten asiakasmaksuista ja niiden muutoksista 1.7.2021 alkaen. Päätöksen mukaisesti videovälitteinen tai puhelimitse tapahtuva etäpalvelu ja etävastaanotto on verrattavissa perinteiseen vastaanottokäyntiin tai palveluun.

Etävastaanottoja on Siun sotessa järjestetty pitemmän aikaa videoyhteydellä myös erikoissairaanhoidossa, ja vuodenvaihteessa lisävaihtoehdoksi tulevat myös puhelimitse tapahtuvat vastaanotot.

  • Puhelin välineenä mahdollistaa vastaanoton etänä esimerkiksi henkilöille, joilla ei ole mahdollisuutta keskussairaalan vastaanotolle tulemiseen tai henkilöille, joilla ei ole käytettävissä tietokonetta ja internettiä. Toki erikoissairaanhoidon puolelta on aikaisemminkin soitettu asiakkaille. Jatkossa osa näistä puheluista katsotaan etävastaanottokäynneiksi ja ne muuttuvat päätöksen mukaisesti maksullisiksi, kommentoi johtajaylilääkäri, palvelujohtaja Susanna Wilen.

Etäyhteyksien avulla annetusta palvelusta peritään samat maksut kuin esimerkiksi vastaanottokäynnistä poliklinikalla, terveysasemalla tai kotikäynnillä annetusta palvelusta, mikäli palvelu on maksullinen muutoinkin. Terveydenhuollon ammattihenkilö päättää vastaanottoon soveltuvan kontaktitavan yhdessä potilaan kanssa. Asiakasta informoidaan puhelun tai videoyhteyden maksullisuudesta. Muutokset tulevat voimaan Siun soten erikoissairaanhoidossa 1.1.2022.

Etäkontaktina toteutettu palvelu on kuitenkin maksutonta, jos vastaava palvelu on maksutonta lähikontaktissakin kuten psykiatrian avovastaanotot sekä alle 18-vuotiaiden kontaktit. Maksua ei siis peritä etänä tapahtuvasta vastaanotosta, jos vastaanotto olisi kasvokkainkin tapahtuvana maksutonta.

Asiakkaalle voidaan tarjota fyysisen vastaanottotilanteen rinnalla tasavertaisena vastaanottomuotona video- tai puhelinkontaktia riippuen siitä, kumpaa vaihtoehtoa potilaalla tai asiakkaalla on mahdollisuus käyttää ja kumpi vaihtoehto sopii kontaktin tarkoitukseen. Puhelin välineenä tuo etävastaanottomahdollisuuksia heille, joille sen terveydenhuollon ammattihenkilö arvioi hoidolliset perusteet huomioiden mahdolliseksi. Lisäksi meillä on käytettävissä hoitokirjevaihtoehto video- ja puhelinetävastaanottojen rinnalla, kertoo johtajaylilääkäri, palvelujohtaja Susanna Wilen.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)