Ajankohtaista sivun pääkuva

Uutisarkisto 2021

Uutisarkisto 2021

Sisältöjulkaisija

angle-left Ensi viikolle varattavissa noin 2000 koronarokotusaikaa – Walk in -rokotukset saavat jatkoa
Kuva: Antti Pitkäjärvi
Kuva: Antti Pitkäjärvi
30.07.2021

Ensi viikolle varattavissa noin 2000 koronarokotusaikaa – Walk in -rokotukset saavat jatkoa

Uusia koronarokotusaikoja avataan jälleen varattavaksi lauantaina 31.7. klo 12 ja maanantaina 2.8. klo 8. Ajan voivat varata kaikki 16 vuotta täyttäneet. Koronarokotuksen 1. rokoteannoksen aikoja avautuu viikolla 31 yhteensä noin 2000.

Rokotusajat ovat varattavissa verkkoajanvarauksen kautta. Linkki ajanvaraukseen löytyy osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset. Mikäli ajan varaaminen ei ole mahdollista verkkoajanvarauksen kautta, voi ajan varata puhelimitse maanantaisin klo 8–9 numerosta 013 330 2131.

Sairautensa perusteella riskiryhmään kuuluvat 12–15-vuotiaat, jotka eivät ole vielä varanneet koronarokotusaikaa, voivat varata ajan maanantaisin klo 9–11 takaisinsoittopalvelusta numerosta 013 330 2131.

Koronarokotukseen ilman ajanvarausta

Siun sote kokeili tällä viikolla niin sanottua Walk in -koronarokotusta Malmikadun rokotuspisteellä. Walk in -rokotukseen sai tulla ilmoitettuna ajankohtana ilman ajanvarausta. Ensimmäisessä ilman ajanvarausta toteutetussa rokotustilaisuudessa oli tarjolla 80 koronarokotetta. Kokeilu oli onnistunut ja kaikki rokotteet saatiin annettua.

Hyvien kokemusten myötä Siun sote on päättänyt järjestää vastaavanlaisen rokotustilaisuuden myös ensi viikolla. Walk in -koronarokotustilaisuus järjestetään seuraavan kerran keskiviikkona 4.8. klo 17–20 Malmikatu 9 sijaitsevassa rokotuspisteessä. Tilaisuudessa on tarjolla ilman ajanvarausta ainakin 200 Modernan rokotetta. Walk in -rokotuksissa annetaan koronarokotuksen 1. annoksia, tehosterokotteita tilaisuudessa ei anneta. Rokotettavan tulee olla täyttänyt 16 vuotta. Ota mukaan henkilöllisyystodistus. Rokotukset toteutetaan vuoronumerolla. Varauduthan odottamaan vuoroasi ulkona.

Haluatko aikaistaa tehosterokotuksen aikaa?

Siun sote on avannut verkkoajanvaraukseen palvelun, jonka kautta voi lähettää yhteydenottopyynnön tehosterokoteajan aikaistamiseksi. Mikäli rokotuspisteeltä jää yli koronarokotteita, tarjotaan niitä yhteydenottopyynnön jättäneille henkilölle. Jonotusmahdollisuudella pyritään estämään rokotehävikkiä. Tällä hetkellä jonossa on reilut 2 000 henkilöä. Jos soittoa Siun sotelta ei tule, pysyy alkuperäinen rokotusaika voimassa. Ensimmäisen ja toisen rokotteen annosväli on oltava vähintään 8 viikkoa. 

Jos tehosterokotteen aika on välttämätöntä saada vaihdettua esimerkiksi terveydellisten syiden, työkomennuksen tai opiskelijavaihdon vuoksi, tulee aika vaihtaa puhelinpalvelun kautta maanantaisin numerossa 013 330 2131. Kiireellisissä tapauksissa (aika jo samalla viikolla) soittoaika on klo 8–9, muutoin ajanvaihdot tehdään klo 9–11 jättämällä takaisinsoittopyyntö.  

Koronavirustaudin sairastaneen rokotukset

Koronavirustaudin sairastaminen ei ole este ottaa koronarokotetta. Sairastettu koronavirustauti antaa kuitenkin suojan koronavirusta vastaan ainakin puoleksi vuodeksi. Tehokkain suoja virusta vastaan saadaan, jos koronarokote otetaan vasta noin puolen vuoden kuluttua koronavirustautiin sairastumisesta.

Puolen vuoden aika koskee sekä 1. että 2. rokoteannosta. Jos et ole vielä saanut koronarokotusta ja sairastut koronavirustautiin, varaa ensimmäinen rokotusaika, kun sairastumisesta on kulunut puoli vuotta. Jos sairastut koronavirustautiin ennen tehosterokotteen ottamista, voit perua annetun rokotusajan ja varata uuden ajan, kun sairastetusta koronarokotuksesta on kulunut puoli vuotta. Tehosterokoteaika on mahdollista perua ja uusi aika varata soittamalla maanantaisin klo 9–11 numeroon 013 330 2131.

Immuunipuutteisilla ja iäkkäillä henkilöillä sairastetun taudin antama suoja voi olla heikompi. Heidän kohdallaan rokote suositellaan otettavan 1–3 kuukauden kuluttua sairastetusta taudista.

Maakunnan rokotuskattavuus nousee tasaisesti

Siun soten koronarokotukset etenevät hyvää vauhtia. Kuluvan viikon kaikki rokotusajat on varattu ja myös tehosterokotukset ovat edenneet suunnitellusti.

Tähän mennessä yli 16-vuotiaista pohjoiskarjalaisista 1. koronarokoteannoksen on saanut liki 80 prosenttia ja 2. rokoteannoksen lähes 40 prosenttia. Riskiryhmään kuuluvista 12–15-vuotiasta 1. rokoteannoksen on saanut noin 44 prosenttia.

Valtakunnan rokotuskattavuuksiin verrattuna Pohjois-Karjalan rokotukset ovat edenneet hieman keskiarvoa paremmin. Valtakunnallisia rokotuskattavuuksia voi seurata Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen palvelun kautta: COVID-19-rokotusten edistyminen.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita: